Δεσποινίς ετών 39

Παραγωγής: Μήλας Φιλμ
Πρεμιέρα: 30 Αυγούστου 1954
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Victor Antoun
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
Σεναρίο: Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία
1954

Ηθοποιοί: Βασίλης Λογοθετίδης (Τηλέμαχος), Ίλυα Λιβυκού (Φωφώ), Σμάρω Στεφανίδου (Χρυσάνθη), Στέφανος Στρατηγός (Ρόκας), Καίτη Λαμπροπούλου, Θάνος Τζενεράλης (Σταμάτης), Βαγγέλης Πρωτόπαππας (Κρίτων Στεφανής), Ντίνα Σταθάτου (ξαδέλφη του Τηλέμαχου), Άννα Ρούσσου, Μιχάλης Παπαδάκης

Περίληψη: Ο Τηλέμαχος, είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένος με τη Φωφώ, αλλά σαν καλός αδελφός περιμένει να παντρευτεί πρώτα η μεγαλύτερη αδελφή του Χρυσάνθη. Τα χρόνια όμως περνούν και η Χρυσάνθη δε λέει να παντρευτεί. Έτσι, ο Τηλέμαχος αναγκάζεται να βάλει αγγελία αναζήτησης γαμπρού σε κάποια εφημερίδα.
Παρασκήνιο: Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1954-1955 και έκοψε 34.005 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 14 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Δεσποινίς ετών 39
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments