Ως την τελευταία στιγμή

Παραγωγής: Αρτ Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1972
Παραγωγός: Τζέιμς Πάρις
Φωτογραφία: Δημήτρης Παπακωνσταντής
Συγγραφέας: Γιάννης Μαρής
Σεναρίο: Γιάννης Μαρής

Περιπέτεια
1972

Ηθοποιοί: Χρήστος Πολίτης (Αλέκος Καλλέργης), Κάτια Δανδουλάκη (Όλγα), Γωγώ Ατζολετάκη (Λευκή), Στέφανος Στρατηγός (Κωνσταντίνος Μαυρολέων), Βασίλης Μητσάκης (Φρίξος, σύζυγος Λευκής), Γιάννης Κατράνης , Δημήτρης Παπαμιχαήλ (γιατρός), Λάζος Τερζάς (καπετάν Τουρκοδήμος), Γρηγόρης Τσουμάκης, Δημήτρης Τσούτσης, Ειρήνη Δογάνη, Βασίλης Γαβρίλης, Τέλης Νικολαϊδης, Γιώργος Μπαγιώκης, Βασίλης Μπαλαγιάννης

Περίληψη: Λίγο μετά την Κατοχή, ο επιχειρηματίας Κωσταντίνος Μαυρολέων, πλησιάζει τον ξεπεσμένο αριστοκράτη και επαγγελματία χαρτοπαίχτη Αλέκο Καλλέργη και του προτείνει να τον νοικιάσει για τρεις μήνες, έναντι ενός μεγάλου ποσού. Ο Αλέκος στην αρχή παραξενεύεται. Όταν, όμως, ο Μαυρολέων του εξηγεί την κατάσταση, τελικά δέχεται. Η κόρη του Μαυρολέοντα, Όλγα, στην αρχή του πολέμου γνωρίστηκε με τον αξιωματικό του στρατού Δήμο Φωκά, ο οποίος λίγο αργότερα σκοτώθηκε. Ο πατέρας της, όμως, της είπε ότι πιάστηκε αιχμάλωτος. Η Όλγα είναι βαριά άρρωστη και θα πεθάνει σε τρεις μήνες. Ο Μαυρολέων σκέφτηκε να της χαρίσει λίγες στιγμές ευτυχίας, μιας και ο Αλέκος μοιάζει καταπληκτικά με τον Δήμο. Η κόρη του, αν και υποπτεύεται την απάτη, δέχεται τον άντρα κοντά της, για να τελειώσει τη ζωή της με την απατηλή αίσθηση της παρουσίας του ανθρώπου που κάποτε αγάπησε.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 122.062 εισιτήρια. Ήρθε στην 39η θέση σε 90 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ως την τελευταία στιγμή
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΞύπνα Βασίλη
Επόμενο άρθροΨηλός λιγνός και ψεύταρος

Similar Articles

Comments