Για ποιόν χτυπά η κουδούνα

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου 1968
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Μάρκος Δεφιλίππου
Συγγραφέας: Χρήστος Κυριακός
Σεναρίο: Χρήστος Κυριακός

Κωμωδία
1968

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Περικλής Χριστοφορίδης, Χρήστος Δοξαράς, Άννα Παϊτατζή, Σιμόνη Ξυνοπούλου, Νάσος Κεδράκας, Μάκης Δεμίρης, Άρης Τσιούνης, Ανθή Γούναρη, Τάσος Κονταξής, Σταμάτης Δελαβίνιας, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Χρηστάκης (τραγούδι), Δέσποινα Σταυρουλάκη (τραγούδι), Γιάννης Γκιωνάκης (τραγούδι (φωνή))

Περίληψη: Ο Κώστας, υπάλληλος μιας υποδηματοποιίας, σκαρφίζεται ένα έξυπνο σχέδιο για να βγάλει το καταχρεωμένο αφεντικό του, κ. Λαμπιρίκο, από τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται. Η εικονική αυτοκτονία του αφεντικού του γίνεται πράξη, με συνεργούς στο κόλπο τη γυναίκα του Φλώρα και την κόρη του Αλίκη. Ο Κώστας κλείνει τον κ. Λαμπιρίκο σε μια παράγκα στην αυλή του σπιτιού του, από την οποία βγαίνει μόνο με το συνθηματικό χτύπημα μιας κουδούνας. Ο υποτιθέμενος θάνατος του γίνεται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και οι πιστωτές του σταματούν να τον πιέζουν, οι χρεώστες πληρώνουν και η υποδηματοποιία σώζεται. Τα πράγματα όμως μπερδεύονται όταν ένας απο τους προμηθευτές της εταιρίας ζητά να παντρευτεί τη “χήρα” Λαμπιρίκου.


Παρασκήνιο: Η ταινία, “Για ποιόν χτυπά η κουδούνα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 393.900 εισιτήρια. Ήρθε στην 13η θέση σε 108 ταινίες.
-Ο Χρηστάκης ερμηνεύει το τραγούδι, “Τα Βατράχια”.
-Παρά την πολύχρονη φιλική σχέση του Ορέστη Λάσκου με τον Φιλοποίμενα Φίνο, ο Λάσκος γύρισε μόνο τέσσερις ταινίες στην Φίνος Φιλμ, ξεκινώντας με την “Γκόλφω” το 1955, την “Άγνωστο” το 1956, το “Αντίο Ζωή” το 1960 και τέλος την συγκεκριμένη ταινία, στην οποία παίζει και η αγαπημένη του σύζυγος, Μπεάτα Ασημακοπούλου.

Για ποιόν χτυπά η κουδούνα

Ελληνικός Κινηματογράφος Για ποιόν χτυπά η κουδούνα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΓκόλφω
Επόμενο άρθροΚάτι κουρασμένα παληκάρια

Similar Articles

Comments