Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 05 Ιανουαρίου 1948
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Joseph Hepp
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
Σεναρίο: Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία
1948

Ηθοποιοί: Βασίλης Λογοθετίδης, Νίτσα Τσαγανέα, Ίλυα Λιβυκού, Μαρίνα Σμυρνάκη, Ώρα Βάζα, Γεωργία Βασιλειάδου, Ντίνος Δημόπουλος, Λαυρέντης Διανέλλος, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Λουκιανός Ροζάν, Μίμης Φωτόπουλος, Θεόφιλος Ασημακόπουλος, Γιώργος Βλαχόπουλος, Κ. Πετριτσόπουλος, Δημήτρης Ιλάντζης, Στέφανος Στρατηγός, Γιώργος Καρέτας, Ιωάννης Σχοινάς, Ρένος Κουλμάσης, Γεώργιος Τσούχλος, Δημήτρης Καλογήρου, Νίκος Φέρμας, Σταύρος Κυριαζίδης, Δημήτρης Χατζηαντωνίου, Μιχαήλ Λεσέγκο, Γιάννης Χειμωνίδης, Χριστόφορος Χειμάρας, Χρήστος Τσαγανέας

Περίληψη: Ο Θόδωρος, ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, έχει απογοητευθεί και πικραθεί από τα εμφύλια πάθη που ταλανίζουν τη χώρα, ενώ ακόμα είναι νωπές οι μνήμες από την σκληρή τυραννική κατοχή των Γερμανών. Μια μέρα, βλέπει στον ύπνο του πως οι Γερμανοί… ξανάρχονται και μαζί τους ο εφιάλτης που βιώσανε οι Έλληνες. Ξυπνώντας ανακουφίζεται, αλλά δείχνει και την πίκρα του για τον νέο εφιάλτη που ζει η χώρα με τον εμφύλιο σπαραγμό.

Παρασκήνιο: Η ταινία, “Οι Γερμανοί ξανάρχονται” αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου.
-Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση για τους: Μίμη Φωτόπουλο, Λαυρέντη Διανέλλο, Στέφανο Στρατηγό, Νίκο Φέρμα, Ίλυα Λιβυκού, και Γιάννη Χειμωνίδη.
-Η ταινία έγινε τεράστια επιτυχία, ενώ αποτελούσε και πολιτικό μήνυμα για ειρήνευση, αφού η Ελλάδα μαστιζόταν από τον εμφύλιο πόλεμο.
-Με αυτήν την ταινία, καθιερώνεται ο Βασίλης Λογοθετίδης σαν ο μέγιστος Έλληνας κωμικός της εποχής.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Ελληνικός Κινηματογράφος Οι Γερμανοί ξανάρχονται
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟρατότης μηδέν
Επόμενο άρθροΟι βάσεις και η Βασούλα

Similar Articles

Comments