24.9 C
Athens
Κατηγορία:

Θάνος Μαρτίνος 1937-2021

Ο Θάνος Μαρτίνος γεννήθηκε 1937 στην Αθήνα (Περιστέρι) και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε θεατρικό επιχειρηματία.

Παρουσίασε θεατρικές παραγωγές στα θέατρα Ακροπόλ, Διάνα, Καλουτά, Μετροπόλιταν, Περοκέ και Χατζηχρήστου.

ΟΘάνος Μαρτίνος, ο οποίος αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια κινητικά προβλήματα και αυτό τον εμπόδισε από το να προλάβει το ξέσπασμα της φωτιάς στο σπίτι του το βράδυ της Ανάστασης του 2021. Ευτυχώς όμως, ο ίδιος γλύτωσε και τώρα φιλοξενείται στο Σπίτι Του Ηθοποιού.

Θάνος Μαρτίνος 1937-2021
Ο Θάνος Μαρτίνος.

ΟΘάνος Μαρτίνος κρατούσε τη λαμπάδα με το Άγιο Φως στο χέρι και άπλωσε το χέρι του για να ανάψει το καντηλάκι πάνω στο κομοδίνο, όμως το καντηλάκι του έπεσε αφου άναψε και σύμφωνα με την Espresso πήρε φωτιά το σπίτι του στην Καλλιθέα. Η πυροσβεστική ευτυχώς έφτασε άμεσα και τον βοήθησε να βγει σώος, ενώ ήρθε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα υγείας στον ηθοποιό κι έτσι πήρε εξιτήριο. Όμως η φωτιά είχε κάψει το σπίτι του ολοσχερώς, επομένως δεν έχει πια που να μείνει. Τα αντανακλαστικά της Άννας Φόνσου ήταν άμεσα και του παραχώρηση το δικό της δωμάτιο στο Σπίτι του Ηθοποιού, καθώς λόγω της πανδημίας παρουσιάζει πληρότητα, αφού πολλοί ηθοποιοί έμειναν άνεργοι και δε μπορούσαν να συντηρήσουν τα σπίτια που έμεναν.

Αμέσως στον τόπο της πυρκαγιάς έφτασαν άνδρες της Πυροσβεστικής και ένα ασθενοφόρο, που μετέφερε τον άτυχο ηθοποιό σε νοσοκομείο. Μόλις έγινε γνωστή η περιπέτειά του το ΤΑΣΕΗ και το Σπίτι του Ηθοποιού έδειξαν αντανακλαστικά και η πρόεδρος του ιδρύματος Άννα Φόνσου προθυμοποιήθηκε να στεγαστεί ο ηθοποιός στο δικό της δωμάτιο, μια και όλα τα υπόλοιπα είναι γεμάτα από άστεγους ηθοποιούς που βρίσκονται στο ίδρυμα.

ΟΘάνος Μαρτίνος έπαιξε σε περισσότερες από 50 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αρχίζοντας την καριέρα του το 1958 στην ταινία «Κέφι, γλέντι και φιγούρα» για να συνεχίσει σε μια σειρά από εμπορικές ταινίες, όπως «Ο Ψευτοθόδωρος» το 1963, «Η χαρτοπαίχτρα» το 1964, «Δεσποινίς διευθυντής», «Φωνάζει ο κλέφτης», «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Ο τρελός τα ‘χει 400» και πολλές ακόμα. Μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένης του συζύγου, ο Μαρτίνος έμεινε μόνος έχοντας συντροφιά τις αναμνήσεις μιας σπουδαίας καριέρας.

ΟΘάνος Μαρτίνος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών στις 22 Αυγούστου του 2021.

Θάνος Μαρτίνος: Φιλμογραφία

1958Κερένια κούκλα
1958Κέφι γλέντι και φιγούρα
1959Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ
1959Όταν το μίσος κυβερνά
1961Διαμάντω
1962Ποτέ δε σε ξέχασα
1963Ανήσυχα νιάτα
1963Λενιώ η βοσκοπούλα
1963Ο ανιψιός μου ο Μανώλης
1963Ο άσωτος
1963Τερέζα
1963Ψευτοθόδωρος
1964Αθήνα ώρα δώδεκα
1964Δεσποινίς διευθυντής
1964Ευχή και κατάρα
1964Η αστεφάνωτη
1964Η χαρτοπαίχτρα
1964Το κορίτσι του πόνου
1965Βάνα
1965Το λάθος
1965Φτωχό μου σπουργιτάκι
1965Φωνάζει ο κλέφτης
1966Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου
1966Οι ασυνείδητοι
1966Προξενήτρα πράκτωρ 017
1966Χωρίσαμε ένα δειλινό
1966Το μυστικό μιας μητέρας
1967Άγρια πάθη
1967Δρόσω η αρχοντοπούλα
1967Σ`έχω πάντα στην καρδιά μου
1967Στο κατώφλι της μοίρας
1968Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου
1968Η λυγερή
1968Καπετάν φάντης μπαστούνι
1968Ο Γοργοπόταμος
1968Ο τρελός τα `χει 400
1969Δραπέτες του Μπούλκες
1969Καινούργια μέρα χάραξε
1969Κυνηγημένη προσφυγοπούλα
1970Ένας χίπυς με φιλότιμο
1970Η άγνωστη της νύχτας
1970Ο δοσίλογος
1971Η αρχόντισσα του κάμπου
1971Η ηλιογέννητη
1971Μάρα η τσιγγάνα
1972Πιο τρελοί και απ` τους τρελούς
1972Συμμορία εραστών
1981Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ
1982Ο Άγιος Πρεβέζης και η παπαδιά
1983Κάτω τα χέρια από τα νιάτα
1983Το ψώνιο

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.


Προηγούμενο άρθροΜαρούδα Νίτσα
Επόμενο άρθροΜαυρομάτη Ελένη

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα