Έχασα το ενδιαφέρον μου τώρα δεν έχω με ποιον να ανταγωνιστώ

ενδιαφέρον
Advertisement

Έχασα το ενδιαφέρον μου…

Μια αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο της Τζένης Καρέζης και της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Advertisement

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου σε συνέντευξή του ρωτήθηκε αν έχει μάθει τι θέλουν οι γυναίκες εκείνος αποκάλυψε:

«Αν ήταν να ξέραμε, δεν θα είχε ενδιαφέρον. Όλες θέλουν λεφτά. Με τα λεφτά γίνεσαι και σπουδαία και επώνυμη. Κοινωνική ανέλκυση θέλουν οι γυναίκες, να είναι καλύτερες από τις άλλες.

Αλίκη Βουγιουκλάκη
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη.

Η Αλίκη με την Τζένη ήταν φίλες. Αν όμως δεν πήγαιναν καλά οι δουλειές τους, σκοτώνονταν. Βέβαια η Αλίκη ερχόταν και στο σπίτι μας, όσο ήμασταν παντρεμένοι με την Τζένη, έκαναν παρέα και εκτιμούσε η μία την άλλη. Ξέρεις τι μου είπε στην κηδεία της η Αλίκη; “Χάνω το ενδιαφέρον μου. Δεν έχω με ποιον να ανταγωνιστώ”»,  είχε δηλώσει στο people.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη ήταν σχεδόν συνομήλικες και συμμαθήτριες στη σχολή του Εθνικού θεάτρου, έχοντας από την αρχή μια περίεργη κοινή πορεία.

Η Αλίκη το 1996 θα πει στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι η σχέση της με την Καρέζη από μαθήτριες μέχρι το τέλος, ήταν η πιο τρυφερή, η πιο φιλική, η πιο ανθρώπινη και η πιο ειλικρινής σχέση που είχε στην πορεία της.

Οι δυο τους έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στον κινηματογράφο με λιγότερο από δύο χρόνια διαφορά, η Αλίκη το 1954 με την ταινία «Ποντικάκι», η Τζένη με την ταινία το «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο». Μάλιστα και οι δύο είχαν συμπρωταγωνιστή τους τον Μίμη Φωτόπουλο.

Προηγούμενο άρθρο15 πράγματα για την Τζένη Καρέζη
Επόμενο άρθροΓνωστές και άγνωστες συγγένειες καλλιτεχνών μέρος 5ο