Αλίκη Βουγιουκλάκη

Έχασα το ενδιαφέρον μου…

Μια αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο της Τζένης Καρέζης και της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

tzeni aliki

Ο Ζάχος Χατζηφωτίουσε συνέντευξή του ρωτήθηκε αν έχει μάθει τι θέλουν οι γυναίκες εκείνος αποκάλυψε:

«Αν ήταν να ξέραμε, δεν θα είχε ενδιαφέρον. Όλες θέλουν λεφτά. Με τα λεφτά γίνεσαι και σπουδαία και επώνυμη. Κοινωνική ανέλκυση θέλουν οι γυναίκες, να είναι καλύτερες από τις άλλες. Η Αλίκη με την Τζένη ήταν φίλες. Αν όμως δεν πήγαιναν καλά οι δουλειές τους, σκοτώνονταν. Βέβαια η Αλίκη ερχόταν και στο σπίτι μας, όσο ήμασταν παντρεμένοι με την Τζένη, έκαναν παρέα και εκτιμούσε η μία την άλλη. Ξέρεις τι μου είπε στην κηδεία της η Αλίκη; “Χάνω το ενδιαφέρον μου. Δεν έχω με ποιον να ανταγωνιστώ”»,  είχε δηλώσει στο people.
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη ήταν σχεδόν συνομήλικες και συμμαθήτριες στη σχολή του Εθνικού θεάτρου, έχοντας από την αρχή μια περίεργη κοινή πορεία. Η Αλίκη το 1996 θα πει στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι η σχέση της με την Καρέζη από μαθήτριες μέχρι το τέλος, ήταν η πιο τρυφερή, η πιο φιλική, η πιο ανθρώπινη και η πιο ειλικρινής σχέση που είχε στην πορεία της. Οι δυο τους έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στον κινηματογράφο με λιγότερο από δύο χρόνια διαφορά, η Αλίκη το 1954 με την ταινία «Ποντικάκι», η Τζένη με την ταινία το «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο». Μάλιστα και οι δύο είχαν συμπρωταγωνιστή τους τον Μίμη Φωτόπουλο.