Τα 201 καναρίνια

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1964
Παραγωγός: Τζέιμς Πάρις
Φωτογραφία: Γρηγόρης Δανάλης
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Σεναρίο: Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία
1964

Ηθοποιοί: Χάρρυ Κλυνν, Έρρικα Μπρόγερ, Κώστας Δούκας , Τέλης Ζώτος, Ματίνα Καρρά, Μαρία Φωκά, Γιάννης Κοντούλης, Λάζος Τερζάς, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Γιώργος Οικονόμου , Αμαλία Λαχανά, Ελένη Χαλκούση, Φώτης Μεταξόπουλος (χορευτής), Βίκυ Τζινιέρη (χορεύτρια)

Περίληψη: Μια σπουδάστρια μουσικής, η Λίλα –της οποίας ο θείος έχει καταχραστεί την περιουσία–, δέχεται να παίζει πιάνο για μια ιδιόρρυθμη γεροντοκόρη, τη δεσποινίδα Αριστέα, προσπαθώντας να κάνει τα καναρίνια της δεύτερης να κελαηδήσουν. Με την πάροδο του χρόνου, η Αριστέα αναθυμάται τη δική της νιότη και νιώθει αισθήματα προστασίας για τη Λίλα. Έτσι αναθέτει στον δικηγόρο της τη διεκδίκηση της περιουσίας της κοπέλας απ’τον καταχραστή θείο. Όμως, σε κάποια επίσκεψη των φίλων της Λίλας, ο αρραβωνιαστικός της Πάρις βλέπει έκπληκτος μια φωτογραφία του πατέρα του, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός έρωτας της Αριστέας. Η αναπάντεχη συγκίνηση, όμως, δεν επιτρέπει στην άτυχη γυναίκα να χαρεί την αποκάλυψη κι έτσι πέφτει νεκρή από την ταραχή της. Στη διαθήκη της έχει αφήσει στη Λίλα τα 201 καναρίνια της, αλλά σ’ ένα φθαρμένο καναπέ ανακαλύπτεται κι ένα μεγάλο κομπόδεμα.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 24.772 εισιτήρια. Ήρθε στην 75η θέση σε 92 ταινίες. Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Χάρρυ Κλυνν.

Ελληνικός Κινηματογράφος Τα 201 καναρίνια
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤι 30, τι 40, τι 50
Επόμενο άρθροΤζιπ περίπτερο και αγάπη

Similar Articles

Comments