Κατάσκοποι στο Σαρωνικό

Παραγωγής: Film Producers
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1968
Παραγωγός: Σταμάτης Πρεντούλης
Φωτογραφία: Walter Lassally
Συγγραφέας: Γκρεγκ Τάλλας
Σεναρίο: Γκρεγκ Τάλλας

Περιπέτεια
1968

Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος (Dan Holland), Έλενα Ναθαναήλ, Βέρα Κρούσκα, Ανέστης Βλάχος, Άννα Μπράτσου, Σόνια Ζωίδου, Πάρις Αλεξάντερ, Αρτέμης Μάτσας, Γιώργος Φόρας, Β. Χρυσοστόμου, Νίκος Πασχαλίδης, Bergens Douglas

Περίληψη: Ένας Αμερικανός πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, ο Νταν Χόλαντ, έρχεται στην Ελλάδα με αποστολή να βρει μια βόμβα υδρογόνου που εκλάπη από μια βάση του Ν.Α.Τ.Ο. στην Τουρκία, αλλά και για να ανακαλύψει τους δολοφόνους ενός άλλου Αμερικανού πράκτορα. Στόχος κάποιων άλλων πρακτόρων είναι να ενεργοποιήσουν τη βόμβα για να πλήξουν τον 6ο στόλο που βρίσκεται αγκυροβολημένος έξω από το λιμάνι του Πειραιά και να υποκινήσουν την έναρξη ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Χόλαντ προσπαθεί να βρει την άκρη, έχοντας στα χέρια του ένα μοναδικό στοιχείο: ένα αρχαίο νόμισμα/φυλακτό που βρέθηκε στην τοποθεσία της κλοπής και ανήκει στον αδελφό του, για τον οποίο πίστευαν πως είχε σκοτωθεί στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.
Παρασκήνιο: Η ταινία είναι στην Αγγλική & Ελληνική γλώσσα. Προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 154.017 εισιτήρια. Ήρθε στην 44η θέση σε 99 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Κατάσκοποι στο Σαρωνικό
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟι αδίστακτοι
Επόμενο άρθροΈνα γελαστό απόγευμα

Similar Articles

Comments