Οι αδίστακτοι

Παραγωγής: Σάββας Φιλμ
Πρεμιέρα: 18 Οκτωβρίου 1965
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Δήμος Σακελλαρίου
Συγγραφέας: Ντίνος Κατσουρίδης
Σεναρίο: Ντίνος Κατσουρίδης

Δραματική
1965

Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος (Στάθης Κούγιας), Μαίρη Χρονοπούλου (Στέλλα), Δέσπω Διαμαντίδου (Ρόζα), Βούλα Χαριλάου, Γιώργος Μούτσιος (Μιχάλης), Αθηνά Μιχαηλίδου (Ζωίδου), Βαγγέλης Καζάν (Αλέκος), Σπύρος Καλογήρου (Θανάσης), Γιάννης Βογιατζής (Όθων Λάπας), Αλέκος Τζανετάκος (Πάνος), Κώστας Φυσσούν, Μαίρη Μεταξά, Γιάννης Κοντούλης, Λάκης Σκέλλας, Στέλιος Καζαντζίδης (τραγούδι), Μαρινέλλα (τραγούδι)

Περίληψη: Ο Στάθης Κούγιας έχει μόλις αποφυλακιστεί και έχει αναλάβει πάλι την αρχηγία της συμμορίας. Αυτή τη φορά όμως την οργανώνει σε διαφορετική βάση. Αφήνουν τις κλοπές και μικροαπατεωνιές και, δρώντας μεθοδικά, εκμεταλλεύονται τον πόνο και τις ελπίδες των απλών ανθρώπων. Παράλληλα συνεχίζει ν’ αναζητεί τη μητέρα του, Μαρία Κούγια ή Ρόζα, που τον εγκατέλειψε σε κάποιο ορφανοτροφείο στη διάρκεια της Κατοχής. Η εύρεση της μητέρας του θα τον κάνει να αλλάξει στάση ζωής και να εγκαταλείψει τη συμμορία. Το υπόλοιπα μέλη κάνουν υπομονή, ελπίζοντας ότι σύντομα θα ξαναγυρίσει και θ’ αναλάβει και πάλι δράση…
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 239.152 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 101 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Οι αδίστακτοι
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments