Με φόβο και πάθος

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 03 Ιανουαρίου 1972
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Συγγραφέας: Νίκος Φώσκολος
Σεναρίο: Νίκος Φώσκολος

Δραματική
1972

Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος, Μάνος Κατράκης, Ελένη Ερήμου, Γιώργος Μούτσιος, Βάσος Ανδρονίδης, Μαρία Αλκαίου, Άννα Γεραλή, Γρηγόρης Βαφιάς, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, Θάνος Γραμμένος, Κώστας Καραγιώργης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Νίκος Παπαναστασίου, Νίκος Παπαχρήστος, Γιώργος Ζαϊφίδης, Γιώργος Χειμωνίδης, Άρης Τσιούνης, Λάμπρος Κοτσίρης, Χρήστος Δακτυλίδης, Ρένα Καλτσά, Δημήτρης Παπαγιάννης, Μιχαήλ Μιχαήλ , Κώστας Παπαχρήστος, Γιώργος Κόκκαλης , Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Καύκας, Εύα Μουστάκα, Μανώλης Δεστούνης, Τούλα Μπελίτσα, Αφές Δήμα (τραγούδι)

Περίληψη: Ένας νεαρός ανακριτής ανακαλύπτει ότι έχει οδηγήσει μάλλον άδικα την παλιά του αγαπημένη στη φυλακή με την κατηγορία του φόνου του συζύγου της. Αποφασίζει να ερευνήσει ξανά την υπόθεση, με τη βοήθεια ενός άγνωστου και σκοτεινού τύπου, για να ανακαλύψει ότι έχει στηθεί εις βάρος του μια ολόκληρη πλεκτάνη από την οικογένεια της κοπέλας.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 372.819 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 90 ταινίες.
-Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας του Νίκου Φώσκολου με το Νίκο Κούρκουλο–μια συνεργασία που κατάφερε να γράψει χρυσή ιστορία στις σελίδες της Finos Film.

-Ο Νίκος Κούρκουλος διαφωνούσε σχετικά με το ποιά ηθοποιός θα ήταν η συμπρωταγωνίστριά του: εκείνος ήθελε την Μαρία Σκούντου, ενώ ο Φώσκολος προτιμούσε την Ελένη Ερήμου. Τη λύση έδωσε ο Φίνος, ο οποίος πρότεινε να γυρίσουν από μια σκηνή με την καθεμιά ως πρωταγωνίστρια. Ήταν η σκηνή της φυλακής, με τον ίδιο φακό και τον ίδιο διάλογο. Ο Φίνος μετά από ιδιωτική προβολή επέλεξε την Ερήμου, ως πιο κινηματογραφική.

Ελληνικός Κινηματογράφος Με φόβο και πάθος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments