8 αποκαλύψεις για την ταινία, Μοντέρνα Σταχτοπούτα

Μοντέρνα Σταχτοπούτα
Advertisement

Η ταινία, “Μοντέρνα Σταχτοπούτα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 446.691 εισιτήρια. Ήρθε στην 5η θέση σε 93 ταινίες.

Advertisement

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές για την ταινία, “Μοντέρνα Σταχτοπούτα” και μας τις αποκαλύπτει…

Μοντέρνα Σταχτοπούτα: Οι άγνωστες αποκαλύψεις

1ον. Η αμοιβή της Αλίκης  Βουγιουκλάκη γι’ αυτή τη ταινία άγγιξε της 250.000 δραχμές. Υπέρογκο ποσό για τα δεδομένα εκείνης της εποχής αν σκεφτεί κανείς ότι τότε ο μηνιαίος μισθός ενός υπαλλήλου δεν ξεπερνούσε τις 4.000 δραχμές.

staxtopouta

2ον. Στην Ρώμη όπου ηθοποιοί και συνεργείο παρέμειναν τρεις μέρες  γυρίστηκαν μόνο οι εξωτερικές σκηνές. Ενώ εκείνες του ξενοδοχείου ήταν όλες σε στούντιο στην Ελλάδα.

3ον. Αρχικά υπήρχε η σκέψη η ταινία να γυριζόταν έγχρωμη κι αυτό ήταν που ήθελε και η ίδια η Αλίκη Βουγιουκλάκη.  Όμως λόγω του υψηλού κόστους που θα είχε παρέμεινε τελικά ασπρόμαυρη.

4ον. Στην ταινία συμμετέχει κι ο μετέπειτα γνωστός ηθοποιός, Νίκος Τσούκας στον ρόλο του γαλατά. Όμως το πρόσωπο του δεν φαίνεται σε καμιά σκηνή.

5ον. Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση για τον Κώστα Καφάση στον ρόλο του τηλεφωνητή κυρίου Καζάκου. Ένας μικρός άλλα χαρακτηριστικός ρόλος που έδωσε αρκετή ώθηση στην πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο.

6ον. Το 1965 που γυρίστηκε η ταινία, η Λίνα Οικονομίδου που ήταν μια από τις μικρές αδερφές της Αλίκης Βουγιουκλάκη συνεργάστηκε και στο θέατρο με την αγαπημένη ηθοποιό στην παράσταση, “Ο κόσμος της Σούζυ Βογκ”.

7ον. Ο Χρήστος Πάρλας ήταν ο τελευταίος ηθοποιός που υπέγραψε στην ταινία. Αρχικά ο Αλέκος Σακελλάριος είχε προτείνει τον ρόλο στον Κώστα Βουτσά που όμως αρνήθηκε αμέσως διότι εκείνη την περίοδο γύριζε ήδη δύο ταινίες για λογαριασμό της Φίνος Φιλμ και δεν είχε καθόλου χρόνο.

8ον. Το πρώτο σύνολο με το καπέλο που φοράει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία όταν πηγαίνει να ζητήσει δουλειά είναι από γνωστό οίκο του εξωτερικού. Όπως φυσικά κι όλα τα υπόλοιπα που φοράει στην ταινία. Εκείνο όμως κόστιζε κάτι παραπάνω από 15.000 δραχμές.

Προηγούμενο άρθροΓνώριζες ότι η Νανά Σκιαδά …
Επόμενο άρθροΓνωρίζατε ότι η Ίλυα Λιβυκού …
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.