Μια τρελλή τρελλή σαραντάρα

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 13 Απριλίου 1970
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
Σεναρίο: Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία
1970

Ηθοποιοί: Ρένα Βλαχοπούλου (Τζένη Σαλβέρη Πετρομιχάλη/τραγούδι), Ανδρέας Μπάρκουλης (Τάκης/τραγούδι), Γιάννης Μιχαλόπουλος (Ορέστης Σαλβέρης), Μέλπω Ζαρόκωστα (Καίτη Ιωσηφίδου), Τασσώ Καββαδία (Αιμιλία Σαλβέρη Καρακονταξή ("Κοκκάλω")), Δημήτρης Καλλιβωκάς (καπετάνιος), Γιώργος Γαβριηλίδης (Τζώρτζης Χατζηθωμάς), Πόπη Άλβα (Ειρήνη), Νίκος Γαροφάλλου, Πόπη Μαρέλλι (Τούλα), Τοτός Ρουμανέλης, Ρένα Κουμιώτη (τραγούδι), Νίκος Βεράνης (χορευτής), Χάρης Μαντάς (χορευτής)

Περίληψη: Μια σαραντάρα χήρα ερωτεύεται έναν νεαρό μουσικό. Τα αδέλφια της, όμως, την πιέζουν να παντρευτεί έναν πλούσιο αλλά κουφό άντρα. Η σαραντάρα θα προσπαθήσει να κάνει το χατίρι στα αδέλφια της, αλλά με τη βοήθεια μιας φίλης της, θα σκαρφιστούν ένα σχέδιο ώστε να βλέπεται με τον μουσικό κρυφά απο τα αδέλφια της.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 360.495 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 99 ταινίες.
-Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου “Σαράντα και…”, που είχε ανεβάσει μερικά χρόνια νωρίτερα η Μαίρη Αρώνη.

-Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η Ρένα Βλαχοπούλου αποκάλεσε την Τασσώ Καββαδία “κοκκάλω”, σκορπίζοντας άφθονο γέλιο στους συντελεστές. Έτσι, ο Γιάννης Δαλιανίδης αποφάσισε να ξαναγυρίσει πολλές σκηνές της ταινίας προσθέτοντας την συγκεκριμένη ατάκα.

-Η σκηνή στην οποία η Ρένα Βλαχοπούλου χορεύει κάνοντας ακροβατικά, γυρίστηκε χωρίς ντουμπλέρ, με την ίδια να κάνει όλες τις δύσκολες φιγούρες και μάλιστα με κωμικό τρόπο.

-Μοναδικές ερμηνείες τόσο από την Ρένα Βλαχοπούλου όσο και από τους Τασσώ Καββαδία και Γιάννη Μιχαλόπουλο, με σκηνές που θυμίζουν Χοντρό – Λιγνό και διάλογους που υποστηρίζουν αυτό που λέμε “αληθινή κωμωδία”.

Ελληνικός Κινηματογράφος Μια τρελλή τρελλή σαραντάρα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΜια τρελλή τρελλή οικογένεια
Επόμενο άρθροΛυσιστράτη

Similar Articles

Comments