28.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
Κατηγορία:

Μια τρελλή τρελλή σαραντάρα 1969-1970

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1970
Κυκλοφορία: 13 Απριλίου 1970
Διάρκεια: 85' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Μουσική συνθεση: Μίμης Πλέσσας
Εταιρία παραγωγης: Φίνος Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: Ρένα Κουμιώτη
Χορευτές: Νίκος Βεράνης, Χάρης Μαντάς

Ηθοποιοί: Ρένα Βλαχοπούλου (Τζένη Σαλβέρη Πετρομιχάλη/τραγούδι), Ανδρέας Μπάρκουλης (Τάκης/τραγούδι), Γιάννης Μιχαλόπουλος (Ορέστης Σαλβέρης), Μέλπω Ζαρόκωστα (Καίτη Ιωσηφίδου), Τασσώ Καββαδία (Αιμιλία Σαλβέρη Καρακονταξή ("Κοκκάλω")), Δημήτρης Καλλιβωκάς (καπετάνιος), Γιώργος Γαβριηλίδης (Τζώρτζης Χατζηθωμάς), Πόπη Άλβα (Ειρήνη), Νίκος Γαροφάλλου, Πόπη Μαρέλλι (Τούλα), Τοτός Ρουμανέλης,

Η ταινία, “Μια τρελλή τρελλή σαραντάρα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 360.495 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 99 ταινίες.

Μια τρελλή τρελλή σαραντάρα
Σκηνή από την ταινία, “Μια τρελλή τρελλή σαραντάρα”.

-Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου “Σαράντα και…”, που είχε ανεβάσει μερικά χρόνια νωρίτερα η Μαίρη Αρώνη.

-Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η Ρένα Βλαχοπούλου αποκάλεσε την Τασσώ Καββαδία “κοκκάλω”, σκορπίζοντας άφθονο γέλιο στους συντελεστές. Έτσι, ο Γιάννης Δαλιανίδης αποφάσισε να ξαναγυρίσει πολλές σκηνές της ταινίας προσθέτοντας την συγκεκριμένη ατάκα.

-Η σκηνή στην οποία η Ρένα Βλαχοπούλου χορεύει κάνοντας ακροβατικά, γυρίστηκε χωρίς ντουμπλέρ, με την ίδια να κάνει όλες τις δύσκολες φιγούρες και μάλιστα με κωμικό τρόπο.

-Μοναδικές ερμηνείες τόσο από την Ρένα Βλαχοπούλου όσο και από τους Τασσώ Καββαδία και Γιάννη Μιχαλόπουλο, με σκηνές που θυμίζουν Χοντρό – Λιγνό και διάλογους που υποστηρίζουν αυτό που λέμε “αληθινή κωμωδία”.

Περίληψη της ταινίας, “Μια τρελλή τρελλή σαραντάρα”

Η Τζένη Πετρομιχάλη (Ρένα Βλαχοπούλου) είναι μία σαραντάρα, χήρα από μεγάλη και πλούσια οικογένεια. Δύο χρόνια η Τζένη πένθησε για τον σύζυγό της αλλά πλέον θέλει να προχωρήσει και να ευχαριστηθεί τη ζωή της. Σε μία από τις εξόδους της με τα αδέλφια της, γνωρίζει με τον Τάκη (Ανδρέας Μπάρκουλης).

Ο Τάκης είναι ένας ώριμος και κομψός κύριος, ο οποίος εργάζεται ως βιολιστής σε ένα κέντρο διασκέδασης, όπου συναντιούνται με την Τζένη. Τα αδέλφια της, ο Ορέστης (Γιάννης Μιχαλόπουλος) και η Αιμιλία (Τασσώ Καββαδία) από την άλλη, έχουν διαφορετική γνώμη και προετοιμάζουν το έδαφος, για το συνοικέσιο που έχουν συμφωνήσει με τον κατά πολύ μεγαλύτερό της εφοπλιστή Γεώργιο (Τζώρτζη) Χατζηθωμά (Γιώργος Γαβριηλίδης).

Η Τζένη εκμυστηρεύεται τον έρωτά της για τον Τάκη στην φίλη της Καίτη (Μέλπω Ζαρόκωστα), η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο και την καλύπτει στις διάφορες εξορμήσεις της με τον αγαπημένο της. Δυστυχώς όμως τα αδέλφια της δεν αργούν να την καταλάβουν λόγω κάποιων γεγονότων που προκύπτουν.

Ο Ορέστης και η Αιμιλία προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνετίσουν την Τζένη, σύμφωνα πάντα με τα δικά τους μέτρα και σταθμά, τονίζοντάς της συνεχώς τη θέση που έχουν αυτή και η οικογένειά της στην κοινωνία, αλλά με κανένα αποτέλεσμα. Η ιστορία τελειώνει με την Τζένη να παίρνει τη μεγάλη απόφαση και να τα παρατάει όλα και όλους, προκειμένου να ακολουθήσει την καρδιά της, που την οδηγεί στην Ιταλία μαζί με τον αγαπημένο της.

Στην ίδια κατηγορια

Η ωραία των Αθηνών 1953-1954

Η ταινία, "Η ωραία των Αθηνών" προβλήθηκε τη σαιζόν 1953-1954 και έκοψε 80.420 εισιτήρια....

Τρελλός είμαι ότι θέλω κάνω 1984-1985

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1984-1985 και έκοψε 212.867 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση...

Οι θαλασσιές οι χάντρες 1966-1967

Η ταινία, "Οι θαλασσιές οι χάντρες" προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 531.287 εισιτήρια....

Ψηλός λιγνός και ψεύταρος 1985-1986

Η ταινία, “Ψηλός λιγνός και ψεύταρος” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την σεζόν 1985-1986.-Η σκηνοθεσία...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία