Μέλπω Ζαρόκωστα: Η γεμάτη ζωή μιας υπέροχης ηθοποιού

Μέλπω Ζαρόκωστα
Advertisement

Όλοι γνωρίζουν την σπουδαία ηθοποιό Μέλπω Ζαρόκωστα μέσα από διάφορους ρόλους που ερμήνευσε σε ταινίες του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου με πιο γνωστό αυτόν της συμμαθήτριας της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην μεγάλη επιτυχία της Φίνος Φιλμ, “Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο“.

Advertisement

Αυτός ήταν κι ο πρώτος της καριέρας της, μια γεμάτης καριέρας που διαρκεί μέχρι σήμερα με πιο πρόσφατη την συμμετοχή της στην κωμική σειρά, “Αστέρας ραχούλας” που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικο σταθμό Alpha την σεζόν 2016 – 2017.

Εν τω μεταξύ από τις αρχές του ’70 και παράλληλα με την υποκριτική ξεκίνησε να γράφει και σενάρια με τέσσερα από αυτά να γυρίζονται για τον κινηματογράφο με εξαιρετικούς ανθρώπους μπροστά και πίσω από την κάμερες.

Μάλιστα η πρώτη της σεναριακή απόπειρα, “Η ανταρσία των 10” στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού ο Ερρίκος Ανδρέου που την σκηνοθέτησε κέρδισε το ‘Α βραβείο σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1970.

Επίσης η Μέλπω Ζαρόκωστα από το 1985 έως το 1990 υπέγραψε και 12 βιντεοταινίες όπου οι περισσότερες σκηνοθετήθηκαν απο τον Μάριο Ρετσίλα ενώ σε μια από αυτές που είχε τίτλο, “Είσαι το λαχείο μου” πρωταγωνιστούσε και η Ρένα Βλαχοπούλου με τον Κώστα Παληό.

TIPS
Στην ταινία του 1967, “Κάτι κουρασμένα παληκάρια” είχε υποδυθεί την μητέρα της Νόρας Βαλσάμη όπως και στην τηλεοπτική σειρά, “Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα 26 χρόνια μετά”.

Προηγούμενο άρθροΣπάνια συνέντευξη από τον σπουδαίο ηθοποιό Νίκο Τσούκα
Επόμενο άρθροΟ αλληλοθαυμασμός δύο ιερών τεράτων της μουσικής
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.