21.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΑνδρέας Βεντουράτος 1921-

Σχετικές αναρτήσεις

Ανδρέας Βεντουράτος 1921-

- Advertisement -

Ο Ανδρέας Βεντουράτος ήταν ηθοποιός, σκηνοθέτης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας από τη Σμύρνη όπου γεννήθηκε το 1921.

Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δραματική τέχνη στη σχολή του Κάρολου Κουν (αποφοίτησε το 1944) και στη Γαλλία.

Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ως εκφωνητής, συγγραφέας πολλών εκπομπών και ραδιοσκηνοθέτης. Έγραψε ποιήματα που δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά και θεατρικά έργα που μεταδόθηκαν από το ραδιόφωνο όπως “Κωνσταντίνος Παλαιολόγος” και άλλα.

Ο Ανδρέας Βεντουράτος συμμετείχε σε εννέα κινηματογραφικές ταινίες. Στην ταινία, “Τρούμπα ’67” αναφέρεται λανθασμένα στους τίτλους ως “Γιώργος Βεντουράτος”

Ανδρέας Βεντουράτος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1959Ο θείος από τον Καναδά 
1963Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα 
1965Μια γυναίκα χωρίς ντροπή 
1967Αν μιλούσε το παρελθόν μου 
1967Μιας Πεντάρας Νειάτα 
1967Τρούμπα ’67
1968Επιστροφή της Μήδειας 
1968Στα σύνορα της προδοσίας 
1969Όχι 
1969Ο Άγιος Νεκτάριος: Ο προστάτης των φτωχών 
1970Ο τελευταίος των κομιτατζήδων 
1970Στη μάχη της Κρήτης 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Μπακάλης 1942-2018

Ο Κώστας Μπακάλης γεννήθηκε το 1942 στα Ιωάννινα και ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.Έγινε ευρύτερα γνωστός από την συμμετοχή του σε...

Ιεροκλής Μιχαηλίδης (1960-)

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1960 στη Χαραυγή Κοζάνης.Αποφοίτησε το 1982 από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου...

Νικήτας Τσακίρογλου

Ο Νικήτας Τσακίρογλου είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.Γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Εμφανίστηκε για πρώτη φορά...

Τελευταίες αναρτήσεις