16.9 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑνδρέας Βεντουράτος 1921-

Σχετικές αναρτήσεις

Ανδρέας Βεντουράτος 1921-

Ο Ανδρέας Βεντουράτος ήταν ηθοποιός, σκηνοθέτης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας από τη Σμύρνη όπου γεννήθηκε το 1921.

Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δραματική τέχνη στη σχολή του Κάρολου Κουν (αποφοίτησε το 1944) και στη Γαλλία.

Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ως εκφωνητής, συγγραφέας πολλών εκπομπών και ραδιοσκηνοθέτης. Έγραψε ποιήματα που δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά και θεατρικά έργα που μεταδόθηκαν από το ραδιόφωνο όπως “Κωνσταντίνος Παλαιολόγος” και άλλα.

Ο Ανδρέας Βεντουράτος συμμετείχε σε εννέα κινηματογραφικές ταινίες. Στην ταινία, “Τρούμπα ’67” αναφέρεται λανθασμένα στους τίτλους ως “Γιώργος Βεντουράτος”

Ανδρέας Βεντουράτος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1959Ο θείος από τον Καναδά 
1963Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα 
1965Μια γυναίκα χωρίς ντροπή 
1967Αν μιλούσε το παρελθόν μου 
1967Μιας Πεντάρας Νειάτα 
1967Τρούμπα ’67
1968Επιστροφή της Μήδειας 
1968Στα σύνορα της προδοσίας 
1969Όχι 
1969Ο Άγιος Νεκτάριος: Ο προστάτης των φτωχών 
1970Ο τελευταίος των κομιτατζήδων 
1970Στη μάχη της Κρήτης 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Βρασιβανόπουλος Γιώργος

Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος και μεταφραστής.Ο Γιώργος Βρασιβανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το...

Λιονάκης Στέλιος

Ο Στέλιος Λιονάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1936. Σπουδαίος καρατερίστας που είχε υπηρετήσει για δεκαετίες το θεατρικό σανίδι με ρόλους που κάλυπταν μια τεράστια...

Νίκος Βανδώρος 1924-

Ο Νίκος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου του 1924 και είναι Έλληνας ηθοποιός.Ο πατέρας του, Γεράσιμος Βανδώρος, υπήρξε για μικρό διάστημα βαρύτονος του μελοδράματος και η μητέρα του (με...

Τελευταίες αναρτήσεις