14.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΒεντουράτος Ανδρέας

Σχετικές αναρτήσεις

Βεντουράτος Ανδρέας

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας από τη Σμύρνη όπου γεννήθηκε το 1921.
Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δραματική τέχνη στη σχολή του Κάρολου Κουν και στη Γαλλία.

Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ως εκφωνητής, συγγραφέας πολλών εκπομπών και ραδιοσκηνοθέτης.

Έγραψε ποιήματα που δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά και θεατρικά έργα που μεταδόθηκαν από το ραδιόφωνο όπως “Κωνσταντίνος Παλαιολόγος” και άλλα. Συμμετείχε σε εννέα κινηματογραφικές ταινίες.
Φιλμογραφία
Στη μάχη της Κρήτης (1970)
Ο τελευταίος των κομιτατζήδων (1970)
ΟΧΙ (1969)
Άγιος Νεκτάριος ο προστάτης των φτωχών (1969)
Η επιστροφή της Μήδειας (1968)
Στα σύνορα της προδοσίας (1968)
Μιας πεντάρας νειάτα (1967)
Σκάνδαλα στο νησί του έρωτα (1963) [Παύλος]
Ο θείος από τον Καναδά (1959)

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΒενέτη Άννα
Επόμενο άρθροΒερλέκης Νίκος

Σχετικές αναρτήσεις

Εν ονόματι του νόμου (1969-1970)

Η ταινία, "Εν ονόματι του νόμου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 330.742 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 99 ταινίες.-Η ταινία αποτελεί ένα...

Γιουλάκη Κατερίνα

Η Κατερίνα Γιουλάκη (πραγματικό όνομα: Αικατερίνη Γιουβαρλάκη) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Έγινε γνωστή κυρίως από κωμικούς ρόλους στον κινηματογράφο και κατόπιν στην τηλεόραση.Γεννήθηκε στις 27...

Τα νησιά του Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 12ο

Διακοπές στην Αίγινα Το καλοκαίρι του 1957, τέλη Αυγούστου, η Αίγινα είχε πλέον αποχαιρετήσει τους περισσότερους εγχώριους παραθεριστές που είχαν περάσει το καλοκαίρι τους στο...

Τελευταίες αναρτήσεις