Το νησί των γενναίων

Παραγωγής: Ολύμπια Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1959
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Δήμος Σακελλαρίου
Συγγραφέας: Γιάννης Β. Ιωαννίδης
Σεναρίο: Γιάννης Β. Ιωαννίδης

Πολεμική
1959

Ηθοποιοί: Αλέκος Αλεξανδράκης, Τζένη Καρέζη, Αλίκη Γεωργούλη, Λυκούργος Καλλέργης, Γκίκας Μπινιάρης, Ανδρέας Ζησιμάτος, Τάκης Χριστοφορίδης, Γρηγόρης Βαφιάς, Αρτέμης Μάτσας, Μιχάλης Νικολόπουλος, Τώνης Δημητράς, Δημήτρης Κάλλας, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Κώστας Στράντζαλης, Κώστας Παπαγεωργίου , Γιάννης Μαυρογένης, Ρέα Μανέλλη, Νώντας Καστανάς, Μίστος Χαντάς, Νίτσα Αβαταγγέλου, Λευτέρης Κορωνάκης, Μ. Λέφας, Σ. Μαμαλάκης, Σταμάτης Γενεράλης

Περίληψη: Ένας αξιωματικός (Αλέκος Αλεξανδράκης) του ελληνικού στρατού φτάνει στην Κρήτη, αμέσως μετά την πτώση της στα χέρια των Γερμανών. Σε συνεργασία με αντάρτες και συμμάχους σαμποτέρ συμμετέχει σε σαμποτάζ εγκαταστάσεων των Γερμανών. Η παλιά του αγαπημένη (Τζένη Καρέζη) θα του εξασφαλίσει κάποια μυστικά έγγραφα, τα οποία θα κλέψει από τον γερμανό διοικητή (Λυκούργος Καλλέργης), αλλά κατόπιν προδοσίας θα αποκαλυφθεί κα θα οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα. Ο νεαρός αξιωματικός θα τιμωρήσει τον προδότη (Αρτέμης Μάτσας) και θα διαφύγει στο Κάιρο.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 106.373 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 52 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Το νησί των γενναίων
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΝαυάγια της ζωής
Επόμενο άρθροΡαντεβού στην Κέρκυρα

Similar Articles

Comments