Καλώς ήλθε το δολλάριο

Παραγωγής: Orwo Hellas, Ανζερβός
Πρεμιέρα: 23 Οκτωβρίου 1967
Παραγωγός: Γιώργος Ζερβός
Φωτογραφία: Karlheinz Hummel
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος
Σεναρίο: Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία
1967

Έξτρα: Η ταινία, “Καλώς ήλθε το δολλάριο” προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 164.239 εισιτήρια. Ήρθε στην 39η θέση σε 99 ταινίες.

Καλώς ήλθε το δολλάριο Καλώς ήλθε το δολλάριο Καλώς ήλθε το δολλάριο

-Το Καλώς ήλθε το δολλάριο είναι ελληνική κωμική ταινία, του 1967 σε παραγωγή Ανζερβός και Orwo Hellas.
Είναι, επίσης, η πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία, με επεξεργασία εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου “Ο 6ος Αμερικάνικος Στόλος” των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου.

-Το κόστος της ταινίας ανήλθε στα 5.000.000 δραχμές και λόγω του υψηλού της κόστους, παρέσυρε στην καταστροφή την παραγωγό εταιρία.

Περίληψη: Με αφορμή την άφιξη του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο λιμάνι του Πειραιά, ο ντροπαλός και αξιοπρεπής λογιστής και καθηγητής Αγγλικών, Φίλιππος Αγγελούτσος (Γιώργος Κωνσταντίνου) θα αναγκαστεί, προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του, να δεχτεί την πρόταση της “μαντάμ” Φούλης (Άννα Καλουτά) να παραδώσει μαθήματα Αγγλικών στα κορίτσια του μπαρ Blue Black της Τρούμπας που διευθύνει.
Ο Φίλιππος, ευυπόληπτος υπάλληλος αλλά με μεγάλη ανάγκη των χρημάτων δέχεται.
Όταν έρχεται επιτέλους ο στόλος, ο Σταύρος (Νίκος Φέρμας), ιδιοκτήτης του μπαρ, αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προσέλκυση των ναυτών στο μαγαζί και απευθύνεται και πάλι στο Φίλιππο για βοήθεια.

Καλώς ήλθε το δολλάριο (1967 – 1968)

Ελληνικός Κινηματογράφος Καλώς ήλθε το δολλάριο
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΜην είδατε τον Παναή
Επόμενο άρθροΜαρίνος Κοντάρας

Similar Articles

Comments