21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΔημήτρης Πουλικάκος 1943-

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πουλικάκος 1943-

- Advertisement -

Ο Δημήτρης Πουλικάκος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου του 1943, επί της οδού Πατησίων, από σχετικά εύπορη αστική οικογένεια.
Ο πατέρας του ήταν φημισμένος καρδιολόγος της εποχής και η μητέρα του γιατρός επίσης (μικροβιολόγος – βιοχημικός). Η αδελφή του πατέρα του ήταν σύζυγος του πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού “Πάλι” μαζί με τους Νάνο Βαλαωρίτη, Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Γιώργο Μακρή με δικά του κείμενα καθώς και μεταφράσεις.

Για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, αυτοαποκαλούμενος “Θείος Νώντας” (έτσι τον αποκαλούσε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, τον οποίο ο ίδιος αποκαλούσε ανηψιό), σε διάφορους σταθμούς (ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα σαν ραδιοφωνικός παραγωγός).

poulikakos

Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC, το οποίο οφείλει το όνομά του στον ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο, και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Εξαδάκτυλος και των “Αχ-Βαχ” (στους οποίους έπαιζαν εκτός των άλλων, μπάσο-φωνητικά ο Σταμάτης Σπανουδάκης και πλήκτρα ο Άλεξ Σπυρόπουλος, γνωστός από το Aγγλικό συγκρότημα των δεκαετιών 60-70 “Nirvana.

Συνεργάσθηκε ως συνθέτης, εκτελεστής, παραγωγός και μουσικός με πολλούς άλλους ‘Έλληνες rockers και συγκροτήματα (Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Βλάσης Μπονάτσος, Σταύρος Λογαρίδης, κ.ά.). Έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στις δεκαετίες του ’70, ’80 και του ’90.

Κυριότερες εμφανίσεις:

Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (1978), Άρπα κόλλα (1982), Ο δράκουλας των Εξαρχείων (1983), Βίος και Πολιτεία (1987), Made in Greece (1987), Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991), Θηλυκή εταιρεία (1999), Σαπουνόπετρα (1995) κ.α.

Οι κυριότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις είναι στις σειρές, Οι Αυθαίρετοι (1989), το (1997) στην σειρά Δύο Ξένοι, το (2008) στις Επτά Θανάσιμες Πεθερές κ.ά.

Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ. Ο δίσκος του “Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος” αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνικής rock ‘n roll δισκογραφίας. Η συναυλία του στα τέλη της δεκαετίας του ’70 στου Ζωγράφου αποτελεί σταθμό στην ελληνική rock μουσική ιστορία.

Δημήτρης Πουλικάκος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1974Η φόνισσα 
1975Αλδεβαράν 
1975Το κελί μηδέν 
1976Η διαδικασία 
1977Happy Day 
1978Άρχοντες 
1978Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1981Οι Απέναντι 
1981Σουβλίστε τους! Έτσι θα πάρουμε το κουραδόκαστρο 
1982Άρπα Colla 
1982Ο ρεπόρτερ 
1982Το αίμα των αγαλμάτων 
1983Η παρεξήγηση 
1983Ο Δράκουλας των Εξαρχείων 
1983Ρεβάνς 
1984Λούφα και παραλλαγή 
1985Μετέωρο και σκιά 
1986Γλυκιά πατρίδα 
1986Ο Μελισσοκόμος 
1986Τηλεκανίβαλοι 
1987και Δυο Αυγά Τουρκίας 
1987Made in Greece 
1987Βίος και Πολιτεία 
1987Πατρίς ληστεία οικογένεια 
1987Τα Παιδιά της Χελιδόνας 
1987Τεριρέμ 
1988Φάκελος Πολκ στον αέρα 
1989Γάμος στο περιθώριο 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1990Εραστές στη Μηχανή του Χρόνου 
1991Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού 
1992Δονούσα 
1994Η γυναίκα που επιστρέφει 
1994Σπίτι στην εξοχή 
1995Το φτερό της μύγας 
1995Τράνζιτο 
1996Με τον Ορφέα τον Αύγουστο 
1996Σαπουνόπετρα: Το Χρήμα στο Λαιμό σας 
1998Μέδουσα 
1998Τα Ρόδινα Ακρογιάλια 
1999Θηλυκή Εταιρεία 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
2000Βίτσια γυναικών 
2000Η εποχή των ασεβών 
2000Το μήλο της έριδος 
2002Παιχνίδια στην Εδέμ 
2007Ερωτικά μαθήματα για επαναστατική δράση 
2008Αθήνα-Κωνσταντινούπολη 
2009Στο βάθος κήπος 
20104 μαύρα κουστούμια
2010Show bitch 
2013Hippie-Hippie Matala! Matala! 
2013Φωνές από το υπόγειο 
2016Αγάπη, αγάπη, αγάπη 
2017Ussak years later 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

20 γυναίκες κι’ εγώ 1973-1974

Η ταινία, "20 γυναίκες κι' εγώ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 129.099 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 44 ταινίες.-Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική...

Γραφείο συνοικεσίων 1955-1956

Η ταινία, "Γραφείο συνοικεσίων" προβλήθηκε τη σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 3.733 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 24 ταινίες.Περίληψη της ταινίας, "Γραφείο συνοικεσίων"Ο Κοσμάς...

Οι αδίστακτοι 1965-1966

Η ταινία, "Οι αδίστακτοι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 239.152 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 101 ταινίες.Βραβεύσεις και συμμετοχέςΑ' ανδρικού ρόλου στο...

Τελευταίες αναρτήσεις