Γιώργος Τζώρτζης 

Την τελευταία του πνοή άφησε ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης. Γεννημένος το καλοκαίρι του 1938 βγήκε στο σανίδι το 1960 και ένα χρόνο αργότερα στον κινηματογράφο. Θεατρικά οι συνεργασίες του με το Βασίλη Διαμαντόπουλο, τη Μαρία Αλκαίου και το Δημήτρη Μυράτ σημάδεψαν τη θεατρική του πορεία. Στα μέσα της δεκαετίας του 70 συγκροτεί θίασο με την τότε σύζυγο του Τόνια Καζιάνη παρουσιάζοντας διάφορα έργα από το Ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Έντονη υπήρξε και η παρουσία του στην τηλεόραση, από την εποχή του “Αγνώστου Πολέμου”, αργότερα στη “Λάμψη”, τις “Επιθυμίες”, τις “Μάγισσες της Σμύρνης” και τα “Ματωμένα Χώματα”.

Φιλμογραφία

«Ποτέ την Κυριακή» (1960)
«Συνοικία το “όνειρο”» (1961)
«Τα δίχτυα της ντροπής» (1965)
«Εγκατάλειψη» (1965)
«Γεύση από ερώτα» (1966)
«Η 7η ημέρα της δημιουργίας» (1966)
«Η ώρα της οργής» (1968)
«Το κανόνι και τ’ αηδόνι» (1968)
«Θυμήσου αγάπη μου» (1969)
«Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα» (1970)
«Μαυροφόροι του βουνού και του κάμπου» (1970)
«Όμορφες μέρες» (1970)
«Σταυραετοί στα Μετέωρα» (1970)
«Στη μάχη της Κρήτης» (1970)
«Εσχάτη προδοσία» (1971)
«Ελευθερία ή θάνατος» (1972)
«Ο βάλτος» (1973)
«Παύλος Μελάς» (1973)
«Τα χρόνια της οργής» (1973)
«Γιάννης και Μαρία» (1982)
«Αδέξιος εραστής» (1984)
«Ο Ταμτάκος στο Ναυτικό» (1985)
«Και δειλός και τολμηρός» (1988)
«Οι σκλάβοι στα δεσμά τους» (2008)