Ξεκινάει η μάχη για την ταινιοθήκη του μεγάλου καναλιού

seires mega channel
seires mega channel
Advertisement

Mega Channel

Advertisement

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τέθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης το Mega όταν και έγινε γνωστή η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου.

Το σχετικό αίτημα για υπαγωγή του καναλιού στο νόμο Δένδια είχαν καταθέσει οι τράπεζες που εδώ και περίπου δύο χρονικά κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς του καναλιού.

Ουσιαστικά αυτή η απόφαση σημαίνει και την αντίστροφη μέτρηση για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού. Όπως αναφέρει το capital, ειδικής διαχειρίστρια για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού ορίστηκε η Ευδοκία Παπανδρέου.

Εκείνη θα έχει την ευθύνη της αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού θα είναι σύντομη λόγω της μερικής μετάδοσης του καναλιού μέσω διαδικτύου. Όπως είναι λογικό το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η «μάχη» για την ταινιοθήκη του καναλιού.

Οι τράπεζες είχαν αρχικά εκτιμήσει την ταινιοθήκη σε 124 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο η σημερινή της αξία είναι αρκετά χαμηλότερη με τραπεζικές πηγές να κάνουν λόγο για περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είναι λογικό οι περισσότεροι καναλάρχες θα τη διεκδικήσουν προκειμένου να αποκτήσουν ένα ισχυρότατο χαρτί έναντι των αντιπάλων τους.

Μην ξεχνάμε ότι το Mega διατηρήθηκε χωρίς να εκπέμπει ζωντανό πρόγραμμα με τις επαναλήψεις των σειρών του. Σειρές που έχουν γράψει ιστορία και που θα αποτελέσουν ισχυρό χαρτί στο κανάλι που θα πάρει τελικά την ταινιοθήκη.

Σύμφωνα με τον νόμο από το ποσό της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού το 65% θα πάρουν οι πιστώτριες τράπεζες ενώ και το 25% θα κατανεμηθεί σε εργαζόμενους, ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο (εφορία), κατ΄αναλογία των απαιτήσεων τους. Το υπόλοιπο 10% θα δοθεί στους λοιπούς πιστωτές χωρίς διασφαλίσεις.

dailymedia.gr

Προηγούμενο άρθροΜινιόν: Ένας θρύλος μιας άλλης εποχής
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τζώρτζης