13.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΕυαγγελίδου Εύα

Σχετικές αναρτήσεις

Ευαγγελίδου Εύα

Η Εύα Ευαγγελίδου γεννήθηκε το 1905 και ήταν αριστούχος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Από το 1932 έως το 1944 έλαβε μέρος σε 7 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.
Φιλμογραφία
Οι κολασμένοι (1953)
Γκολ στον έρωτα (1954)
Τα τρία μωρά (1955) [Καλλιθέα Μανταροπούλου]
Μαρία Πενταγιώτισσα (1957)
Της νύχτας τα καμώματα (1957)
Η ζαβολιάρα (1959)
Λύγκος ο λεβέντης (1959)
Κρυστάλλω (1959)
Αστέρω (1959)
Το αγρίμι (1960) [κυρία Λένη]
Αλλοίμονο στους νέους (1961) [Θοδώρα]
Επικίνδυνη αποστολή (1961)
Συνοικία το «όνειρο» (1961)
Σαράντα παλληκάρια (1961)
Γαμπρός για κλάματα (1962)
Οι κατατρεγμένοι (1962)
Η μεγάλη θυσία (1962)
Πονεμένη μητέρα (1962)
Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
Διχασμός (1965)
Η μοίρα ενός αθώου (1965)
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966)
Τα αδέλφια μου (1966)
Μαζί σου για πάντα (1966)
Μην αδικήσεις ορφανή (1966)
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966)
Οι στιγματισμένοι (1966)
Κούνια που σε κούναγε… (1966)
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967)
Αυτή η γη είναι δική μας (1967)
Εκείνος κι εκείνη (1967)
Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός (1967)
Η ώρα της οργής (1968) [Βαγγελιώ]
Ραντεβού με μια άγνωστη (1968) [Κατερίνα]
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968)
Αγάπη και αίμα (1968)
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968)

Προηγούμενο άρθροΕυαγγελάτος Γρηγόρης
Επόμενο άρθροΕυθυμίου Νίκος

Σχετικές αναρτήσεις

Ιωαννίδου Ράνια

Ράνια ΙωαννίδουΗ Ράνια (Ουρανία) Ιωαννίδου γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μιχάλη Κουνελάκη (Ελληνικό Ωδείο).Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Κώστα...

Βυζαντίου Κική

Η Κική (Αγγελική) Βυζαντίου γεννήθηκε το 1910. Προπολεμικά εμφανίστηκε με το "Καλλιτεχνικό Θέατρο" του Τζαβαλά Καρούσου.Φιλμογραφία Ορκίστηκα εκδίκηση (1952) Χαρούμενο ξεκίνημα (1954) Κυριακάτικοι ήρωες / Οι άσσοι...

Σόνια Ζωίδου

Η Σόνια Ζωίδου είναι Ελληνίδα ηθοποιός, η οποία έγινε διάσημη έπειτα από την στέψη της στο διαγωνισμό ομορφιάς Σταρ Ελλάς το 1955.Κατάγεται από την...

Τελευταίες αναρτήσεις