Ευαγγελίδου Εύα

on

Η Εύα Ευαγγελίδου γεννήθηκε το 1905 και ήταν αριστούχος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Από το 1932 έως το 1944 έλαβε μέρος σε 7 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.
Φιλμογραφία
Οι κολασμένοι (1953)
Γκολ στον έρωτα (1954)
Τα τρία μωρά (1955) [Καλλιθέα Μανταροπούλου]
Μαρία Πενταγιώτισσα (1957)
Της νύχτας τα καμώματα (1957)
Η ζαβολιάρα (1959)
Λύγκος ο λεβέντης (1959)
Κρυστάλλω (1959)
Αστέρω (1959)
Το αγρίμι (1960) [κυρία Λένη]
Αλλοίμονο στους νέους (1961) [Θοδώρα]
Επικίνδυνη αποστολή (1961)
Συνοικία το «όνειρο» (1961)
Σαράντα παλληκάρια (1961)
Γαμπρός για κλάματα (1962)
Οι κατατρεγμένοι (1962)
Η μεγάλη θυσία (1962)
Πονεμένη μητέρα (1962)
Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
Διχασμός (1965)
Η μοίρα ενός αθώου (1965)
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966)
Τα αδέλφια μου (1966)
Μαζί σου για πάντα (1966)
Μην αδικήσεις ορφανή (1966)
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966)
Οι στιγματισμένοι (1966)
Κούνια που σε κούναγε… (1966)
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967)
Αυτή η γη είναι δική μας (1967)
Εκείνος κι εκείνη (1967)
Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός (1967)
Η ώρα της οργής (1968) [Βαγγελιώ]
Ραντεβού με μια άγνωστη (1968) [Κατερίνα]
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968)
Αγάπη και αίμα (1968)
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968)

Προηγούμενο άρθροΕυαγγελάτος Γρηγόρης
Επόμενο άρθροΕυθυμίου Νίκος
Ελληνικός Κινηματογράφος Ευαγγελίδου Εύα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,836ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Πέππας  Σοφοκλής Ευαγγελίδου Εύα

Πέππας Σοφοκλής

Ηθοποιός με κύρος και ιδιαιτέρως χαρακτηριστική φωνή. Αν και είχε συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, υπήρξε, κατεξοχήν, θεατρικός ηθοποιός, με σημαντική παρουσία...
Αγγελίδης Ράλλης Ευαγγελίδου Εύα

Αγγελίδης Ράλλης

Λαδικού Αλεξάνδρα Ευαγγελίδου Εύα

Λαδικού Αλεξάνδρα