24.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΕύα Ευαγγελίδου

Σχετικές αναρτήσεις

Εύα Ευαγγελίδου

Η Εύα Ευαγγελίδου γεννήθηκε το 1905 και ήταν αριστούχος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Από το 1932 έως το 1944 έλαβε μέρος σε 7 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Εύα Ευαγγελίδου: Φιλμογραφία

Οι κολασμένοι (1953)
Γκολ στον έρωτα (1954)
Τα τρία μωρά (1955) [Καλλιθέα Μανταροπούλου]
Μαρία Πενταγιώτισσα (1957)
Της νύχτας τα καμώματα (1957)
Η ζαβολιάρα (1959)
Λύγκος ο λεβέντης (1959)
Κρυστάλλω (1959)
Αστέρω (1959)
Το αγρίμι (1960) [κυρία Λένη]
Αλλοίμονο στους νέους (1961) [Θοδώρα]
Επικίνδυνη αποστολή (1961)
Συνοικία το «όνειρο» (1961)
Σαράντα παλληκάρια (1961)
Γαμπρός για κλάματα (1962)
Οι κατατρεγμένοι (1962)
Η μεγάλη θυσία (1962)
Πονεμένη μητέρα (1962)
Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
Διχασμός (1965)
Η μοίρα ενός αθώου (1965)
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966)
Τα αδέλφια μου (1966)
Μαζί σου για πάντα (1966)
Μην αδικήσεις ορφανή (1966)
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966)
Οι στιγματισμένοι (1966)
Κούνια που σε κούναγε… (1966)
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967)
Αυτή η γη είναι δική μας (1967)
Εκείνος κι εκείνη (1967)
Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός (1967)
Η ώρα της οργής (1968) [Βαγγελιώ]
Ραντεβού με μια άγνωστη (1968) [Κατερίνα]
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968)
Αγάπη και αίμα (1968)
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΓρηγόρης Ευαγγελάτος 1938-2015
Επόμενο άρθροΝίκος Ευθυμίου

Σχετικές αναρτήσεις

Ρένα Πασχαλίδου 1911-1979

Η Ρένα Πασχαλίδου γεννήθηκε το 1911 και  ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Καθιερώθηκε σε ρόλους καρατερίστας κυρίως σε κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου. Στην κινηματογραφική ταινία "Ξύπνα Κορόιδο..."...

Χανδρινού Λένα

Η Λένα Χανδρινού γεννήθηκε στην εβραϊκή συνοικία της πόλης της Κέρκυρας στις 2 Φεβρουαρίου του 1952.  Φοίτησε στο γυμνάσιο θηλέων και σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα, αλλά...

Στρατηγού Στέλλα

Hθοποιός από τα... γεννοφάσκια της, πρωτοεμφανίστηκε στο σανίδι σε ηλικία 7 ετών στο έργο «Γενοβέφα» με τον περιοδεύοντα θίασο των γονιών της, Bασιλείου και...

Τελευταίες αναρτήσεις