Το λαγιαρνί

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1930
Παραγωγός: Ελλάς Φιλμ
Φωτογραφία:
Συγγραφέας: Ιωάννης Λούμος
Σεναρίο: Ιωάννης Λούμος

Βουκολική
1930

Ηθοποιοί: Ρίτα Μυράτ (Μάρω), Άρης Βλαχόπουλος, Θανάσης Μαρίκος (γερο-Μάνθος, αρχιτσέλιγκας), Νίκος Βλαχόπουλος , Ευρυδίκη Αμηρά, Ευάγγελος Μενεξής, Γιάννης Σπαρίδης

Περίληψη: Ένας ηλικιωμένος τσέλιγκας, ο Μάνθος, έχει μια πανέμορφη κόρη, τη Μάρω. Ονειρεύεται για γαμπρό του το πιο πλούσιο παλικάρι του χωριού. Όμως η Μάρω αγαπάει τον Λαμπρινό, έναν ωραίο αλλά φτωχό νέο, που βρίσκεται στην υπηρεσία του πατέρα της. Ο Λαμπρινός, που και αυτός αγαπάει τη Μάρω, ζητάει το χέρι της από τον πατέρα της. Εκείνος, έξαλλος από θυμό, αρνείται και τους απαγορεύει να βλέπει ο ένας τον άλλο. Η Μάρω βρίσκεται κλεισμένη στο σπίτι και ο Λαμπρινός παίζει τη φλογέρα του στη στάνη. Αυτή είναι και η μόνη επικοινωνία που μπορούν να έχουν.

Ελληνικός Κινηματογράφος Το λαγιαρνί
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments