Για σένα την αγάπη μου

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1961
Παραγωγός: Ηλίας Περγαντής
Φωτογραφία: Κώστας Θεοδωρίδης
Συγγραφέας: Δημήτρης Κεχαϊδης
Σεναρίο: Δημήτρης Κεχαϊδης

Δραματική
1961

Ηθοποιοί: Μιράντα Κουνελάκη, Νίκος Κούρκουλος, Δημήτρης Χόπτηρης, Δέσπω Διαμαντίδου, Γιάννης Φέρμης, Κώστας Μπάκας, Θανάσης Βέγγος, Μιχάλης Καλογιάννης, Δημήτρης Κατσούλης, Γιώργος Ξύδης, Μαίρη Εγιπίδου, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Θάνος Παπαδόπουλος, Καίτη Μάνου, Ρέα Κυριακούδη, Θάνος Κανέλλης, Μιχάλης Βασιλείου, Γιώργος Κοτρώνης, Γιάννης Βογιατζής (τραγούδι), Άντζελα Νάκου (τραγούδι)

Περίληψη: Μια νησιωτοπούλα η Μαρούλα έρχεται από τη Σύρο συστημένη στην Αθήνα για να δουλέψει ως υπηρέτρια σ’ ένα πλουσιόσπιτο, αλλά η οικοδέσποινα την αποπέμπει. Έτσι αναγκάζεται να αναζητήσει καταφύγιο στο σπίτι τριών φτωχών μουσικών τους οποίους γνώρισε στο πλοίο: του Λίνου, του Τράμπα και του Μανέτα. Σκέφτεται να επιστρέψει στο νησί της, αλλά εκείνοι την πείθουν να μείνει μαζί τους και να γίνει τραγουδίστρια. Η Μαρούλα ερωτεύεται τον Λίνο, αλλά ταυτόχρονα η καρδιά της χτυπάει και για τον Άρη (τον γιο της οικογένειας που την έδιωξε, και τον οποίο έχει γνωρίσει κατά τύχη στο δρόμο). Μια μικροπαρεξήγηση την κάνει να νιώσει ότι ο Λίνος δεν την αγαπάει όσο θα ‘θελε, κι έτσι προσφεύγει στον Άρη, αλλά η μητέρα του κάνει τα πάντα για να τους χωρίσει. Τελικά τα καταφέρνει. Ο Λίνος παρηγορεί τη Μαρούλα και μάλιστα την ακολουθεί στη Σύρο, ενώ ο Άρης, ο οποίος μετά ταύτα αποφασίζει να την παντρευτεί, χάνει το πλοίο…
Παρασκήνιο: Η ταινία έκοψε 10.351 εισιτήρια. Ήρθε στην 46η θέση σε 58 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Για σένα την αγάπη μου
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΈνας άντρας με φιλότιμο
Επόμενο άρθροΜάνα μου τον αγάπησα

Similar Articles

Comments