Ένας άντρας με φιλότιμο

Παραγωγής: Ρόδος Φιλμ
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1960
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Ανδρέας Αναστασάτος
Συγγραφέας: Οδυσσέας Κωστελέτος
Σεναρίο: Οδυσσέας Κωστελέτος

Κωμωδία
1960

Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος, Κάκια Αναλυτή, Χρήστος Τσαγανέας, Νίτσα Τσαγανέα, Γιώργος Βελέντζας, Αρτέμης Μάτσας, Παμφίλη Σαντοριναίου, Δέσποινα Παναγιωτίδου, Τζαβαλάς Καρούσος, Μπέμπα Μπλανς, Γιώργος Αμορής, Γιάννης Μάνος, Καίτη Γκρέυ (τραγούδι), Αφοί Κατσάμπα (τραγούδι)

Περίληψη: Ο Γιώργος Ξενίδης είναι ένας πλούσιος νέος από αριστοκρατική οικογένεια, που βρίσκεται υπό την κηδεμονία του θείου του Νικηφόρου και της θείας του Ελπίδας. Ο Γιώργος ερωτεύεται την Αργυρούλα, μια μικρή ορφανή, που για να ζήσει πουλάει λουλούδια, αλλά η κοινωνική διαφορά που τους χωρίζει, κάνει την οικογένειά του να μην την θέλει για νύφη. Εκείνος χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, κάνει τα πάντα για να την κρατήσει κοντά του. Η καλωσύνη του θα παραμερίσει τις διαφορές, θα γεφυρώσει το χάσμα και θα επιτρέψει στους δικούς του να δεχθούν τελικά την απόφαση του…
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 16.021 εισιτήρια. Ήρθε στην 32η θέση ανάμεσα σε 58 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ένας άντρας με φιλότιμο
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΡαντεβού στην Κέρκυρα
Επόμενο άρθροΓια σένα την αγάπη μου

Similar Articles

Comments