27.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΠαππά Νέλλη

Σχετικές αναρτήσεις

Παππά Νέλλη

Η Νέλλη Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και σπούδασε σε σχολή μπαλέτου.
Το 1959 έδωσε εξετάσεις στην αρμόδια κριτική επιτροπή και πήρε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.
Από το 1973 άρχισε να εργάζεται και ως τραγουδίστρια.
Το πραγματικό της όνομα είναι Παπαδοπούλου Δέσποινα.
Φιλμογραφία
Μειδιάστε παρακαλώ (1988)
Αγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη (1987)
Αγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος (1986)
Ο άνθρωπος λαχείο (1979)
Τα αδέλφια ορκίστηκαν εκδίκηση (1970)
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969) [Βιολέτα]
Ο Στρατής παραστράτησε (1969) [Αθηνά Ξενάκη]
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968) [Μαρίνα]
Λάουρα (1968) [Πολέτ]
Οι κολασμένοι (1966)
5.000 ψέμματα (1966) [Ντόρα Σωκρατίδου]
Ενας ζόρικος Δεκανέας (1964) [Ρένα]
Κραυγή (1964) [Μάρθα Ραζή]
Κάθε λιμάνι και καημός (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Τζούλια]
Ίλιγγος (1963) [Ηρώ]
Λενιώ η βοσκοπούλα (1963) [Λενιώ]
Μίσος (1963) [Μαίρη]
Ο ανηψιός μου ο Μανώλης (1963) [Νίνα Παπακάτσικα]
Της κακομοίρας (1963) [Φιφίκα]
Ψευτοθόδωρος (1963) [Κατίνα]
Η ελληνίδα και ο έρωτας (1962) [Ελένη]
Η ωραία της Ρούμελης (1962) [Μαλάμω]
Οι τρεις σωματοφύλακες (1962)
Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός (1961) [Λία]
Στην Κύπρο, άρχισε η αγάπη μας (1960)[Μαρία (Μαρ΄τσα) Γώγου/Μαρία Βρανά, αδελφή Άλκη]
Λύγκος ο λεβέντης (1959)
Οι Κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα (1959) [Τζένη]

Προηγούμενο άρθροΠαπαματθαίου Τάκης
Επόμενο άρθροΠαρασκευοπούλου Ευαγγελία

Σχετικές αναρτήσεις

Τζένη Ρούσσεα 1932-

Η Τζένη Ρούσσεα, έχοντας διαγράψει μια πορεία 65 χρόνων στο θέατρο και τον κινηματογράφο, αποτελεί μια από τις μεγάλες Κυρίες της υποκριτικής τέχνης, που...

Οικονομίδης Γιώργος

Ταλαντούχος, εύστροφος, μορφωμένος και δραστήριος, ο Γιώργος Οικονομίδης, έγραψε στίχους που άφησαν εποχή, ερμήνευσε τραγούδια που έγιναν επιτυχίες, έγραψε σενάρια και θεατρικά έργα, απέδειξε...

Σίσκος Γιώργος

Ο Γιώργος Σίσκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Τελείωσε το Αθηναϊκό Κολέγιο Ηλιουπόλεως και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.Ξεκίνησε...

Τελευταίες αναρτήσεις