30.8 C
Athens
Κατηγορία:

Βίκυ Ιακωβίδου 1929-

Η Βίκυ Ιακωβίδου γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1929 και ήταν ενδυματολόγος θεάτρου με ταυτότητα και άδεια επαγγέλματος.

Το γεγονός ότι εμφανίζεται σε πάρα πολλές σκηνές ήταν γιατί όπως έλεγε και η ίδια “έμπαινα γιατί έπρεπε κάπως να το διασκεδάσω και εγώ” εκτός αυτού είχε πάρει μέρος σε πολλές παραγωγές με πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς της εποχής της και υπάρχει και φωτογραφικό υλικό της πίσω από τις κάμερες.

Ήταν πολύ καλή φίλη με τον Κώστα Βουτσά και τη Ρένα Βλαχοπουλου.

Σε πάνω από 80 ταινίες, είναι πελάτισσα κέντρου διασκέδασης.

Η Βίκυ Ιακωβίδου, η οποία συμμετείχε σε 173 ελληνικές ταινίες, ωστόσο δεν την ακούσαμε ποτέ.

Η Βίκυ Ιακωβίδου θεωρείται από τις πιο διάσημες κομπάρσους του κινηματογράφου, την οποία βλέπαμε συνήθως ως πελάτισσα σε νυχτερινά κέντρα και ξενοδοχεία. Μάλιστα το πρόσωπο της το είδαμε και στη θρυλική κωμωδία «Θου Βου Φαλακρός πράκτωρ» σε κινηματογραφικό πόστερ της υποτιθέμενης ταινίας «Αμαρτωλή της Καισαριανής».

Καθόταν σε τραπέζια με παρέες και εμφανιζόταν σε πλάνα δίπλα σε διάσημους πρωταγωνιστές. Ήταν η υποψήφια νύφη στην ταινία “Ησαϊα χόρευε”, η καλεσμένη σε εκδήλωση στην ταινία “Δημήτρη μου Δημήτρη μου” και πελάτισσα κέντρου διασκέδασης στις ταινίες “Βίβα Ρένα” και “Γαμπρός απ΄το Λονδίνο”.

Η συμμετοχές της σε ταινίες είναι αμέτρητες ωστόσο οι πληροφορίες για τη ζωή της ελάχιστες.

Η Βίκυ Ιακωβίδου ζούσε στην πλατεία του Γκύζη και έζησε μεγάλο μέρος της ζωής της στα κινηματογραφικά πλατό. Συμμετείχε σε ταινίες μέχρι το 1976.

Δεν είναι γνωστή η ημερομηνία του θανάτου της, ωστόσο οι δεκάδες συμμετοχές της στον κινηματογράφο την καθιστούν ως την πιο διάσημη κομπάρσο που όπως φαίνεται έτρεφε μεγάλη αγάπη για την 7η τέχνη και είχε την τύχη να βιώσει από πρώτο χέρι τα “χρυσά” κινηματογραφικά χρόνια.

Η Βίκυ Ιακωβίδου υπήρξε μια αναγνωρίσιμη μορφή του κινηματογράφου. Δεν έπαιξε ποτέ έναν ολοκληρωμένο ρόλο και συνήθως «εισέβαλε» σε διάφορες σκηνές . Έτσι άφησε έντονο το αποτύπωμά της σε δεκάδες ταινίες με τις κινήσεις και το ύφος της.

Βίκυ Ιακωβίδου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Λαός και Κολωνάκι
1960Στη Κύπρο άρχισε η αγάπη μας
1962Ο Δήμος από τα Τρίκαλα
1964Κόσμος και κοσμάκης
1965Προδομένη
1966Δοσατζού: Επιχείρηση γαμπρός
1966Ένα καράβι Παπαδόπουλοι
1966Η αδελφή μου θέλει ξύλο
1966Η βουλευτίνα
1966Η 7η ημέρα της δημιουργίας
1966Ησαία χόρευε
1966Θέλω να ζήσω στον ήλιο
1966Κατηγορώ τη κοινωνία
1966Κούνια που σε κούναγε
1966Ο αδελφός μου ο λόρδος
1966Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση
1966Τα αδέλφια μου
1966Το μυστικό μιας μητέρας
1967Άδικη κατάρα
1967Από λαχτάρα σε λαχτάρα
1967Βίβα Ρένα
1967Γαμπρός απ΄το Λονδίνο
1967Για μια τρύπια δραχμή
1967Δακρυσμένα μάτια
1967Δημήτρη μου Δημήτρη μου
1967Εκείνος κι εκείνη
1967Ένας απένταρος λεφτάς
1967Καλώς ήλθε το δολάριο
1967Κατάρα είναι ο χωρισμός
1967Κοντσέρτο για πολυβόλα
1967Μιας πεντάρας νιάτα
1967Μίνι φούστα και καράτε
1967Νύχτα γάμου
1967Ο κόσμος τρελάθηκε
1967Ο μεθύστακας του λιμανιού
1967Ο προδότης
1967Ο σατράπης
1967Ο χαζομπαμπάς
1967Πατέρα κάτσε φρόνιμα
1967Πυρετός στην άσφαλτο
1967Το παρελθόν μιας γυναίκας
1968Ας με κρίνουν οι γυναίκες
1968Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε
1968Για μια τρύπια δραχμή
1968Για ποιον χτυπά η κουδούνα
1968Δόκτωρ Ζιβέγγος
1968Ένας ιππότης για τη Βασούλα
1968Επιστροφή της Μήδειας
1968Η αγάπη μας
1968Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα
1968Η αρχόντισσα κι ο αλήτης
1968Η λεωφόρος του μίσους
1968Ζήσε για την αγάπη μας
1968Μείνε κοντά μου αγαπημένη
1968Ο γίγας της Κυψέλης
1968Οι άντρες δεν λυγίζουν ποτέ
1968Οι μνηστήρες της Πηνελόπης
1968Όλγα αγάπη μου
1968Ο μαχαραγιάς
1968Ο Μικές παντρεύεται
1968Ο παλιάτσος
1968Ο πεθερόπληκτος
1968Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο
1968Ο σατράπης
1968Ο τρελός τά΄χει 400
1968Ο ψεύτης
1968Πολύ αργά για δάκρυα
1968Ραντεβού με μια άγνωστη
1968Ταπεινός και καταφρονεμένος
1968Το παρελθόν μιας γυναίκας
1968Η λυγερή
1969Αδυναμίες
1969Γιατί με πρόδωσες
1969Ένας άντρας με συνείδηση
1969Ένας άφραγκος Ωνάσης
1969Ζαβολιές
1969Η αρχόντισσα της κουζίνας
1969Η κόμισσα της φάμπρικας
1969Η κραυγή μιας αθώας
1969Η μεγάλη Ανάσταση
1969Ησαία μη χορεύεις
1969Θου Βου Φαλακρός πράκτωρ
1969Ξύπνα Βασίλη
1969Ο άνθρωπος της καρπαζιάς
1969Όταν η πόλις πεθαίνει
1969Όχι
1969Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα
1969Ραντεβού με μια άγνωστη
1969Στον ίλιγγο της ζωής
1969Στον ίσκιο του Θεού
1969Τα δυο πόδια σ΄ένα παπούτσι
1969Το ανθρωπάκι
1969Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο
1969Το…θύμα
1969Το λεβεντόπαιδο
1969Φτωχογειτονιά αγάπη μου
1969Ποιος Θανάσης
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω
1970Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο
1970Εν ονόματι του νόμου
1970Εσένα μόνο αγαπώ
1970Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης
1970Η θεία μου η χίπισσα
1970Κατηγορώ τους δυνατούς
1970Νά΄τανε το 13αρι νά΄πεφτε σε μας
1970Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά
1970Οι 4 άσσοι
1970Οι τρεις ψεύτες
1970Ο νάνος και οι 7 Χιονάτες
1970Ο Σταύρος είναι πονηρός
1970Το όνειρο της Κυριακής
1970Το παιδί της μαμάς
1970Ώρες αγάπης ώρες πολέμου
1971Αγάπησα έναν αλήτη
1971Αγάπησα μια πολυθρόνα
1971Δυο έξυπνα κορόιδα
1971Ζητείται επειγόντως γαμπρός
1971Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη
1971Η αριστοκράτισσα κι ο αλήτης
1971Η αρχόντισσα του κάμπου
1971Η λεωφόρος του μίσους
1971Θύμιος εναντίον Τσίτσιου
1971Καταναλωτική κοινωνία
1971Μια βοσκοπούλα αγάπησα
1971Μια ελληνίδα στο χαρέμι
1971Μια νταντά και τέζα όλοι
1971Ο κατεργάρης
1971Ο Μανωλιός στην Ευρώπη
1971Ο τρελοπενηντάρης
1971Πίσω μου σ΄έχω σατανά
1972Αγάπη μου παλιόγρια
1972Αιχμάλωτοι του μίσους
1972Απ΄τ΄αλώνια στα σαλόνια
1972Δουλικό αμέσου δράσης
1972Η Αλίκη δικτάτωρ
1972Η αμαρτία της ομορφιάς
1972Η προεδρίνα
1972Η Ρένα είναι οφσάιντ
1972Ιπποκράτης και Δημοκρατία
1972Λυσιστράτη
1972Μπουμ ταρατατζούμ
1972Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα
1972Οι σατανάδες της νύχτας
1972Ο μάγκας με το τρίκυκλο
1972Συμμορία εραστών
1972Υβ! Υβ! Ο Μανωλιός παίζει μπάλα
1973Αστερισμός της Παρθένου
197320 γυναίκες κι εγώ
1973Η γυναικοκρατία
1973Η Μαρία της σιωπής
1973Ιωάννης ο βίαιος
1973Ο αισιόδοξος
1973Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ
1973Ο προεστός του χωριού
1973Όργια σε τιμή ευκαιρίας
1973Ο τσαρλατάνος
1973Ο φαντασμένος
1973Σ΄έχω απόψε ανάγκη πολύ
1973Τα χρόνια της οργής
1973Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς
1974Ένας νομοταγής πολίτης
1974Όλοι θα ζήσουμε
1974Παύλος Μελάς
1975Η Εύα Αμάρτησε από τα 15 της
1975Μια Παρθένα για Δόλωμα
1975Συνωμοσία στη Μεσόγειο
1976Επαγγελματίες ρεμάλια

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΙακωβίδης Λάλας
Επόμενο άρθροΙατρίδου Σωτηρία

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα