Ο φαντασμένος

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 24 Οκτωβρίου 1973
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Συγγραφέας: Ανδρέας Βλασσόπουλος
Σεναρίο: Ανδρέας Βλασσόπουλος

Κωμωδία
1973

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας (Μάκης Καρασίνης), Μπέτυ Αρβανίτη (Ισμήνη), Κώστας Ρηγόπουλος (δικηγόρος Ξεφτέρης), Νόρα Κατσέλη (Νάσα), Ρίτα Μπενσουσάν (Πένυ), Κώστας Παληός (ναύαρχος Μελεμετζίδης), Θόδωρος Ντόβας, Μίτση Κωνσταντάρα (κα Τσουλόγλου), Νίκος Κικίλιας, Γιώργος Οικονόμου (Θανάσης), Γιώργος Κωνσταντής (Κόκος Τσουλόγλου), Κώστας Τσιάνος, Γιάννης Συνοδινός, Δημήτρης Ζακυνθινός (Βούλης Κακαρίδας), Λάζος Τερζάς (Μανώλης), Γιώργος Χριστοδούλου (Ντίνος, φίλος Νάσας), Στράτος Διονυσίου (τραγούδι)

Περίληψη: Ο Μάκης Καρασίνης είναι ένας υπερφίαλος επιχειρηματίας που πέφτει θύμα μίας φάρσας, πιστεύοντας οτι στο κτήμα του υπάρχει πετρέλαιο. Με την επιπολαιότητα που τον χαρακτηρίζει, μπλέκει με έναν απατεώνα και ιδρύει μια εταιρία πετρελαιοειδών και προσλαμβάνει υπαλλήλους. Σύντομα όμως θα φανεί η αλήθεια και ο Μάκης θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα.


Παρασκήνιο: Η ταινία, “Ο φαντασμένος” προβλήθηκε τη σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 95.665 εισιτήρια. Ήρθε στην 10η θέση σε 44 ταινίες.
-Πρόκειται για την τελευταία ταινία της Φινος Φιλμ με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Μια συνεργασία που ξεκίνησε το 1940 με την ταινία “Το Τραγούδι του Χωρισμού“.
-Το σενάριο της ταινίας ήταν πολύ επίκαιρο εκείνη την εποχή, αφού είχαν βρεθεί κοιτάσματα πετερελαίου στο Βόρειο Αιγαίο.
-Στην ταινία κάνει μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στον κινηματογράφο, ο σπουδαίος ερμηνευτής Στράτος Διονυσίου.

Ο φαντασμένος 1973-1974

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο φαντασμένος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ φίλος μου ο Λευτεράκης
Επόμενο άρθροΟ τσαρλατάνος

Similar Articles

Comments