Το τραγούδι του χωρισμού

Παραγωγής: Σκούρας Φιλμς
Πρεμιέρα: 15 Απριλίου 1940
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Γιάννης Δριμαρόπουλος
Συγγραφέας: Δημήτρης Μπόγρης
Σεναρίο: Δημήτρης Μπόγρης

Αισθηματική
1940

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας , Λίντα Μιράντα, Κώστας Παπαγεωργίου , Νανά Παπαδοπούλου, Γιώργος Ανακτορίδης, Μαρία Μπενηψάλτη, Δημήτρης Μοσχούτης, Αλέκος Λειβαδίτης, Ευγενία Δανίκα, Πέτρος Επιτροπάκης (τραγούδι), Ισμήνη Διατσέντου (τραγούδι)

Περίληψη: Κατά την διάρκεια των διακοπών της σε ένα νησί, μια πλούσια Αθηναία ερωτεύεται ένα νεαρό ψαρά, ο οποίος όμως συνδέεται με μια φτωχή κοπέλα. Η πλούσια Αθηναία καταφέρνει να χωρίσει τον ψαρά από την αγαπημένη του, παίρνοντας τον μαζί της στην Αθήνα προκειμένου να τον αναδείξει σε μεγάλο τραγουδιστή. Η μοίρα όμως θα παίξει άσχημο παιχνίδι και ένα γράμμα θα γίνει αφορμή να εγκαταλείψει ο νεαρός την πλούσια Αθηναία και να επιστρέψει στο νησί του και στην αγαπημένη του, που όλο αυτό το διάστημα τον περίμενε.
Παρασκήνιο: Η πρώτη σύγχρονη ομιλούσα ταινία, της οποίας ολόκληρη η επεξεργασία έγινε σε ελληνικά εργαστήρια.
-Η ταινία ήταν χαμένη μέχρι το 1994, αφού μόλις είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της ταινίας, η Ελλάδα μπήκε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο Φίνος συνελήφθη από τους Γερμανούς και το στούντιό του, επιταγμένο από τις δυνάμεις κατοχής, καταστράφηκε, με συνέπεια να χαθεί το αρνητικό της ταινίας. Την αποκατάστασή της ολοκλήρωσε η Ταινιοθήκη της Ελλάδας από μια φθαρμένη κόπια που βρέθηκε στην Αίγυπτο.
-Η μοναδική ταινία που υπογράφει ο μεγάλος Έλληνας παραγωγός, Φιλοποίμην Φίνος, και ως σκηνοθέτης.

Ελληνικός Κινηματογράφος Το τραγούδι του χωρισμού
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΥπάρχει και φιλότιμο
Επόμενο άρθροΤο τελευταίο ψέμα

Similar Articles

Comments