32.1 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΡήγας Αξελός

Σχετικές αναρτήσεις

Ρήγας Αξελός

- Advertisement -

Ο Ρήγας Αξελός γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει παίξει σε περισσότερες από 90 θεατρικές παραστάσεις με κρατικούς ή ιδιωτικούς θιάσους.
Έπαιξε επίσης σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές.
Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για 10 χρόνια. Επίσης διετέλεσε μέλος της διοίκησης κρατικών θεατρικών και κινηματογραφικών οργανισμών, σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων, για περισσότερο από 20 χρόνια.

Ρήγας Αξελός: Φιλμογραφία

Λυσιστράτη (1972)
Οι αριθμημένοι (1998)
Ούλοι εμείς εφέντη (1998)
Κάθε Σάββατο (1999)
Οι γενναίοι της Σαμοθράκης (2003)
Ηθικόν ακμαιότατον (2006)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Παναγιώτης Καραβουσιάνος 1908-1973

Ο Παναγιώτης Καραβουσιάνος γεννήθηκε το 1908. Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1936. Στην αρχή της σταδιοδρομίας του έπαιξε «πρόζα», συνεργαζόμενος...

Δημήτρης Χορν 1921-1998

Ο Δημήτρης Χορν (το πλήρες όνομά του ήταν Δημήτριος - Ελευθέριος Χορν) ήταν Έλληνας εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός.Γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1921 σε...

Νίκος Φέρμας 1905-1972

Ο Νίκος Φέρμας ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, από τους πιο σημαντικούς δευτεραγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου, με περίπου 150 ταινίες στο ενεργητικό...

Τελευταίες αναρτήσεις