Ησαϊα χόρευε

Παραγωγής: Ανζερβός
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1966
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βαγγέλης Καραμανίδης
Συγγραφέας: Κώστας Ασημακόπουλος
Σεναρίο: Κώστας Ασημακόπουλος

Κωμωδία
1966

Ηθοποιοί: Βασίλης Αυλωνίτης (Ησαΐας), Γεωργία Βασιλειάδου (Καλλιρρόη), Τάκης Μηλιάδης (Ανάργυρος), Γιάννης Φέρμης (Ισίδωρος Χήρος), Γιάννης Γκιωνάκης (Ηλίας Τακούνης), Τούλα Δημητρίου (Αλκμήνη), Ταϋγέτη (πελάτισσα κομμωτηρίου), Αγγέλα Γιουράντη (Τζιν, κόρη Ησαΐα), Μανώλης Παπαγιαννάκης (Νίκος, γαμπρός), Κώστας Παπαχρήστος (Αστυνόμος), Πάρις Πάππης (Ελληνοαμερικανός), Κώστας Μεντής (καφετζής), Άννα Σταυρίδου (προϊσταμένη νοσοκόμα), Βασίλης Καϊλας (Βασιλάκης), Στάθης Χατζηπαυλής (πατέρας γαμπρού, μανάβης)

Περίληψη: Ο Ησαΐας και ο Ανάργυρος είναι συνέταιροι και διατηρούν μαζί ένα γραφείο συνοικεσίων. Τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά τελευταία και η γυναίκα του Ησαΐα, η Καλλιρρόη, αναλαμβάνει να βοηθήσει την κατάσταση. Βρίσκει λοιπόν γαμπρό για την κόρη της, έναν γόνο πλούσιας οικογενείας. Ο γαμπρός όμως δεν είναι και τόσο πλούσιος αφού στην πραγματικότητα είναι ο γιος του μανάβη. Η κατάσταση μπερδεύεται ακόμα περισσότερο αφού και η ίδια η κόρη της δεν είναι κόρη εφοπλιστή όπως την παρουσίασε.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 53.391 εισιτήρια. Ήρθε στην 86η θέση σε 117 ταινίες. Ο Στάθης Χατζηπαυλής δεν αναγράφεται στους τίτλους της ταινίας.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ησαϊα χόρευε
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟι προικοθήρες
Επόμενο άρθροΔιχασμός

Similar Articles

Comments