27.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΓιώργος Δήμου

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Δήμου

- Advertisement -

Ο Γιώργος Δήμου (ή Δήμος όπως είναι εγγεγραμένος στο Σ.Ε.Η.) γεννήθηκε το 1909 στο χωριό Νεράιδα Αγράφων Ευρυτανίας. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου και ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο θέατρο Κοτοπούλη το 1932.

Ακολούθησαν συνεργασίες του με το Λαϊκό Θέατρο του Βασίλη Ρώτα, του Χριστοφ. Νέζερ, της Μαρίκας Κοτοπούλη, του Βασ. Αργυρόπουλου και το Άρμα Θέσπιδος.

Στην κατοχή εμφανίστηκε αρχικά με το Εθνικό Θέατρο και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Βασίλη Ρώτα στο ιστορικό “Θέατρο του Βουνού” με το οποίο έδιναν παραστάσεις στις απελευθερωμένες ορεινές περιοχές.

Μεταπολεμικά συνεργάστηκε με τους ιδεολογικά συγγενικούς του θιάσους “Ενωμένοι καλλιτέχνες”, Παΐζη-Σταρένιου-Βανδή, Αδαμάντιου Λεμού, Αργυρόπουλου-Καρούσου-Διαμαντόπουλου.

Αργότερα συμμετείχε στο “Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη όπου έπαιξε σε έργα Σαίξπηρ, Γ.Σταύρου κ.α. Το 1961 συνεργαζόμενος με την Μαρούλα Ρώτα ίδρυσε δικό του θίασο που παρουσίασε πολύ αξιόλογη δουλειά στο παιδικό θέατρο.

Τηλεοπτικά εμφανίστηκε στις σειρές “Ο φωτογράφος του χωριού” (ΕΡΤ 1977) και “Το παιχνίδι” (ΕΡΤ 1979). Ήταν ο πρώτος σύζυγος της ηθοποιού Ελένης Ζαφειρίου.

Γιώργος Δήμου: Φιλμογραφία

Κατέστρεψα μια νύχτα τη ζωή μου (1951)
Μεγάλοι δρόμοι (1953)[κ. Λάκης]
3 δραπέται του φρενοκομείου (1954)
Γυναίκες δίχως άντρες (1954)
Πιάσαμε την καλή (1955) [Βαγγέλης]
Σαρακατσάνισα (1959)[Κωστής Σκαφίδας, πατέρας Δήμου]
Ζήλια (1963) [γιατρός]
Ο τελευταίος πειρασμός (1964) [Μαραβίνης, πρόεδρος κόμματος]
Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)
Το κλειστό παράθυρο (1977)

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίε

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Άρτεμις Τσάρμη 1947-1992

Η Άρτεμις Τσάρμη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1968.Υπήρξε βασικό στέλεχος του χορού του αρχαίου δράματος...

Γιάννης Ευδαίμων 1951-2019

Ο Γιάννης Ευδαίμων γεννήθηκε το 1951. Αποφοίτησε το 1971 από τη Δραματική σχολή του θεάτρου τέχνης του Κάρολου Κουν.Χαρακτηριστικη φωνή στις μεταγλωττίσεις των «παιδικών»...

Γιάννης Θειακός 1926-1993

Ο  Γιάννης Θειακός γεννήθηκε το 1926 στην Αθήνα.  Σπούδασε δραματική στην Αθήνα, στο Παρίσι και περισσότερο κινηματογράφο στην Ιταλία.  Ίδρυσε την "Καλλιτεχνική Σκηνή" με...

Τελευταίες αναρτήσεις