Δήμου Γιώργος

on

Γιώργος Δήμου
Ο Γιώργος Δήμου (ή Δήμος όπως είναι εγγεγραμένος στο Σ.Ε.Η.) γεννήθηκε το 1909 στο χωριό Νεράιδα Αγράφων Ευρυτανίας.

Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου και ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο θέατρο Κοτοπούλη το 1932.

Ακολούθησαν συνεργασίες του με το Λαϊκό Θέατρο του Βασίλη Ρώτα, του Χριστοφ.Νέζερ, της Μαρίκας Κοτοπούλη, του Βασ. Αργυρόπουλου και το Άρμα Θέσπιδος.

Στην κατοχή εμφανίστηκε αρχικά με το Εθνικό Θέατρο και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Βασίλη Ρώτα στο ιστορικό “Θέατρο του Βουνού” με το οποίο έδιναν παραστάσεις στις απελευθερωμένες ορεινές περιοχές.

Μεταπολεμικά συνεργάστηκε με τους ιδεολογικά συγγενικούς του θιάσους “Ενωμένοι καλλιτέχνες”, Παΐζη-Σταρένιου-Βανδή, Αδαμάντιου Λεμού, Αργυρόπουλου-Καρούσου-Διαμαντόπουλου.

Αργότερα συμμετείχε στο “Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη όπου έπαιξε σε έργα Σαίξπηρ, Γ.Σταύρου κ.α.

Το 1961 συνεργαζόμενος με την Μαρούλα Ρώτα ίδρυσε δικό του θίασο που παρουσίασε πολύ αξιόλογη δουλειά στο παιδικό θέατρο.

Τηλεοπτικά εμφανίστηκε στις σειρές “Ο φωτογράφος του χωριού” (ΕΡΤ 1977) και “Το παιχνίδι” (ΕΡΤ 1979).

Ήταν ο πρώτος σύζυγος της ηθοποιού Ελένης Ζαφειρίου.

Φιλμογραφία
Κατέστρεψα μια νύχτα τη ζωή μου (1951)
Μεγάλοι δρόμοι (1953)[κ. Λάκης]
3 δραπέται του φρενοκομείου (1954)
Γυναίκες δίχως άντρες (1954)
Πιάσαμε την καλή (1955) [Βαγγέλης]
Σαρακατσάνισα (1959)[Κωστής Σκαφίδας, πατέρας Δήμου]
Ζήλια (1963) [γιατρός]
Ο τελευταίος πειρασμός (1964) [Μαραβίνης, πρόεδρος κόμματος]
Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)
Το κλειστό παράθυρο (1977)

Προηγούμενο άρθροΔημόπουλος Κίμων
Επόμενο άρθροΔιαλυνά Ρίκα
Ελληνικός Κινηματογράφος Δήμου Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,644ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,883ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Βαρθολομαίου Άντα Δήμου Γιώργος

Βαρθολομαίου Άντα

Η Άντα Βαρθολομαίου πρωταγωνίστρια soft ερωτικών ταινιών της δεκαετίας του ‘70. Έπαιξε στο πλευρό πολλών γνωστών ηθοποιών όπως ο Αντρέας Μπάρκουλης (Σπίτι στους βράχους -...
Γιώργος Ρώης Δήμου Γιώργος

Γιώργος Ρώης

Στεφανίδου Σμάρω Δήμου Γιώργος

Στεφανίδου Σμάρω

Χαϊκάλης Παύλος Δήμου Γιώργος

Χαϊκάλης Παύλος