Δήμου Σόνια

on

Δήμου Σόνια
Η Δήμου (Οικονομίδου) Σόνια γεννήθηκε στην Κων/πολη το 1917, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του ΚΩΘ και ξεκίνησε από το ΚΘΒΕ.

Κατόπιν προσχώρησε στο μουσικό θέατρο και επί 5ετία ήταν πρωταγωνίστρια στον περιοδεύοντα θίασο του Ν. Πλατή.

Στη συνέχεια μετέσχε σε πολλούς θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών.

Το 1963-64 έπαιξε στη Θεσ/νίκη με τον θίασο Λ. Σκορδούλη στις οπερέτες του Θ. Σακελλαρίδη «Χριστίνα» και «Κόρη της αμαρτίας» (τη Μάρθα).

Έπαιξε και σε ταινίες: «Αγάπησα μιαν άγνωστη», «Κατηγορώ τους δυνατούς» (1970), κ.λπ

Φιλμογραφία
Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966)
Σκλάβοι της μοίρας (1966)
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)
Έχω δικαίωμα να σ`αγαπώ (1966)
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967)
Νυμφίος ανύμφευτος (1967)
Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη (1967)
Ο χαζομπαμπάς (1967) [θεία Μαριγούλα]
Ένας ιππότης με… τσαρούχια (1968)
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968)
Ξεριζωμένη γενιά (1968)
Ο τσαχπίνης (1968)
Ορκίζομαι, είμαι αθώα (1968)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1968)
Ο Κίτσος και τα αδέλφια του (1968)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969)Δ
Δάφνις και Χλόη (1969)
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970)
Αγάπησα μιαν άγνωστη (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Βήματα της φωτιάς (1971)
Αιμιλία η διεστραμμένη (1974)

Προηγούμενο άρθροΔημόπουλος Κίμων
Επόμενο άρθροΔιαλυνά Ρίκα
Ελληνικός Κινηματογράφος Δήμου Σόνια
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,191ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,946ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Υψηλάντη Αιμιλία Δήμου Σόνια

Υψηλάντη Αιμιλία

Η Αιμιλία Υψηλάντη γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών. Την ίδια περίοδο φοιτούσε στη Δραματική Σχολή του...
Μαυρομάτης Βασίλης Δήμου Σόνια

Μαυρομάτης Βασίλης

Ντορ Ρένα Δήμου Σόνια

Ντορ Ρένα