10.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΣόνια Δήμου 1917-

Σχετικές αναρτήσεις

Σόνια Δήμου 1917-

Η Σόνια Δήμου (Οικονομίδου) γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1917, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Κατόπιν προσχώρησε στο μουσικό θέατρο και επί 5ετία ήταν πρωταγωνίστρια στον περιοδεύοντα θίασο του Νικήτα Πλατή.

Στη συνέχεια μετείχε σε πολλούς θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών.

Το 1963-64 έπαιξε στη Θεσσαλονίκη με τον θίασο Λ. Σκορδούλη στις οπερέτες του Θ. Σακελλαρίδη «Χριστίνα» και «Κόρη της αμαρτίας» (τη Μάρθα).

Έπαιξε και σε ταινίες: «Αγάπησα μιαν άγνωστη», «Κατηγορώ τους δυνατούς» (1970) κ.λ.π.

Σόνια Δήμου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Έχω Δικαίωμα να σ’ αγαπώ 
1966Κάποια μάννα αναστενάζει 
1966Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο 
1966Σκλάβοι της μοίρας 
1966Χωρίσαμε ένα δειλινό 
1967Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη 
1967Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί 
1967Νυμφίος ανύμφευτος 
1967Ο χαζομπαμπάς 
1967Τα ψίχουλα του κόσμου 
1968Ένας ιππότης με τσαρούχια 
1968Ξεριζωμένη γενηά 
1968Ο Κίτσος και τ’ αδέλφια του 
1968Ο τσαχπίνης 
1968Ορκίζομαι είμαι αθώα! 
1968Στη ζωή μαζί σου πόνεσα 
1969Δάφνης και Χλόη: Οι μικροί ερασταί 
1969Η σφραγίδα του Θεού 
1969Φτωχογειτονιά, αγάπη μου 
1970Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα 
1970Αγάπησα μιά άγνωστη 
1970Κατηγορώ τους δυνατούς 
1970Σε ικετεύω αγάπη μου 
1971Τα βήματα της φωτιάς 
1974Αιμιλία, η διεστραμμένη 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Μασούρα Ζωή

Η Ζωή Μασούρα είναι Ελληνίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης, γεννημένη το 1971 στην Αθήνα. Κόρη της ηθοποιού Νίκης Τριανταφυλλίδη και του ηθοποιού Κώστα Μεσσάρη.Σπούδασε θέατρο...

Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου 1940-

Η Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1940 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 1964 μετανάστευσε στην Ιταλία, όπου παντρεύτηκε και...

Καλή Καλό 1926-

Η Καλή Καλό, το βαφτιστικό της όνομα είναι Καλλιόπη Καλοχριστιανάκη και αφού παντρεύτηκε άλλαξε σε Καλλιόπη Δαμβέργη, είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου. Η Καλλιόπη γεννήθηκε...

Τελευταίες αναρτήσεις