17.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΔήμου Σόνια

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμου Σόνια

Δήμου Σόνια
Η Δήμου (Οικονομίδου) Σόνια γεννήθηκε στην Κων/πολη το 1917, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του ΚΩΘ και ξεκίνησε από το ΚΘΒΕ.

Κατόπιν προσχώρησε στο μουσικό θέατρο και επί 5ετία ήταν πρωταγωνίστρια στον περιοδεύοντα θίασο του Ν. Πλατή.

Στη συνέχεια μετέσχε σε πολλούς θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών.

Το 1963-64 έπαιξε στη Θεσ/νίκη με τον θίασο Λ. Σκορδούλη στις οπερέτες του Θ. Σακελλαρίδη «Χριστίνα» και «Κόρη της αμαρτίας» (τη Μάρθα).

Έπαιξε και σε ταινίες: «Αγάπησα μιαν άγνωστη», «Κατηγορώ τους δυνατούς» (1970), κ.λπ

Φιλμογραφία
Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966)
Σκλάβοι της μοίρας (1966)
Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)
Έχω δικαίωμα να σ`αγαπώ (1966)
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967)
Νυμφίος ανύμφευτος (1967)
Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη (1967)
Ο χαζομπαμπάς (1967) [θεία Μαριγούλα]
Ένας ιππότης με… τσαρούχια (1968)
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968)
Ξεριζωμένη γενιά (1968)
Ο τσαχπίνης (1968)
Ορκίζομαι, είμαι αθώα (1968)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1968)
Ο Κίτσος και τα αδέλφια του (1968)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969)Δ
Δάφνις και Χλόη (1969)
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970)
Αγάπησα μιαν άγνωστη (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Βήματα της φωτιάς (1971)
Αιμιλία η διεστραμμένη (1974)

Προηγούμενο άρθροΚίμων Δημόπουλος 1938-2005
Επόμενο άρθροΔιαλυνά Ρίκα

Σχετικές αναρτήσεις

Μιχαλόπουλος Πάνος

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος (15 Ιανουαρίου 1949) είναι Έλληνας ηθοποιός.Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1949 στην Μικρομάνη, ένα χωριό το οποίο απέχει 8 χιλιόμετρα από...

Τα νησιά του Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 8ο

Το 1966, στο απόγειο του εμπορικού ελληνικού σινεμά του Φίνου αλλά και μέσα στην πολιτική αστάθεια, ένα χρόνο πριν τον πραξικόπημα, ο Ντίνος Δημόπουλος,...

Βουρνάς Λευτέρης

Ο Λευτέρης Βουρνάς (Αθήνα, 1942 - Βούλα, 1 Ιουλίου 1987) ήταν Έλληνας ηθοποιός που ειδικευόταν σε ρόλους "ζεν πρεμιέ". Απόφοιτος της Δραματικης Σχολής "Σταυράκου",...

Τελευταίες αναρτήσεις