33.4 C
Athens
Κατηγορία:

Τηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-

Ο Τηλέμαχος Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1938 στη Ρόδο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βισμπάντεν Έσσης στη Γερμανία και στη Δραματική Σχολή, Γρηγόρη Βαφιά (1965-1966) και Θεατρογνωσία το Teater Wiessenschaft του Πανεπιστημίου του Μάιντς (1963-1965).

Σκηνοθέτησε διάφορα έργα και εργάστηκε ως λέκτορας στο Λογοτεχνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Χάρτφορντ σε σεμινάρια με θέμα, Το Αυτοσχέδιο Θέατρο.

Βασιζόμενος στη σχετική μελέτη του δημιούργησε στη Ρόδο ερασιτεχνικό θίασο με αυτοσχέδια σατιρικά κείμενα τοπικού περιεχομένου.

Σε συνεργασία με το δήμο Ρόδου συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες μετεξέλιξης του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου σε Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο.

Τηλέμαχος Εμμανουήλ: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Ραντεβού στον αέρα
1967Ο Σακαφλιάς
1968Ο ψεύτης
1968Πολύ αργά για δάκρυα
1968Οικογένεια Χωραφά
1969Όταν η πόλις πεθαίνει
1971Η λεωφόρος του μίσους
1971Μαντώ Μαυρογένους
2001Ακροβάτες του κήπου
ΈτοςΤίτλος σειράς
1989|1989Agatha Christie’s Poirot: Triangle at Rhodes
1992|1992Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά
1993|1993Η Καλή … Πεθερά
1994|1994Έρωτας και Πάθος
1994|1994Ασημένιο δηνάριο
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Μίτος της Αριάδνης
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Χαμένοι άγγελοι
1996|1996Παλίρροια
1997|1997Δανεικός Πατέρας

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΕλληνούδη-Περλέγκα Αριστέα
Επόμενο άρθροΈξαρχος Θόδωρος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα