30.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
Κατηγορία:

Εταιρία θαυμάτων 1962-1963

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1962
Κυκλοφορία: 07 Μαρτίου 1962
Διάρκεια: 87'
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Στέφανος Στρατηγός
Σενάριο: Στέφανος Στρατηγός
Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς
Φωτογραφία: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική συνθεση: Μίμης Πλέσσας
Εταιρία παραγωγης: ***
Παραγωγός: Τζέιμς Πάρις, Διονύσης Κουρουνιώτης
Τραγούδι: ***
Χορευτές: Διονύσης Απειρανθίτης, Δήμητρα Αρματζόγλου, Θανάσης Καλπατσίδης

Ηθοποιοί: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γκέλυ Μαυροπούλου, Μαρίκα Κρεββατά, Στέφανος Στρατηγός, Βύρων Πάλλης, Τάκης Χριστοφορίδης, Γιώργος Γαβριηλίδης, Παντελής Ζερβός, Γιώργος Βελέντζας, Χριστόφορος Ζήκας, Δέσποινα Παναγιωτίδου, Άλκης Κωνσταντίνου, Γιώργος Γεωργίου, Στέλιος Καυκαρίδης, Θεόδουλος Μωρέας, Πάνος Μεταξάς, Ανδρέας Νικολής, Χρίστος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ποταμίτης, Χρίστος Ελευθεριάδης, Πίτσα Αντωνιάδου, Γιώργος Προβιάς

Η ταινία, “Εταιρία θαυμάτων” προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 22.676 εισιτήρια.Ήρθε στην 33η θέση σε 82 ταινίες.

Στέφανος Στρατηγός είναι γνωστός κυρίως για την καριέρα του ως ηθοποιός. Λίγοι γνωρίζουν ότι έχει σκηνοθετήσει και τέσσερις ταινίες. Η Εταιρεία θαυμάτων είναι μια διασκευή από το γνωστό θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά. Είναι μια πολύ τολμηρή ταινία για την εποχή της μια και σατιρίζει την ελληνική αφέλεια και θρησκοληψία. Θα την απολαύσετε. Ένας ακόμη λόγος που αξίζει και με το παραπάνω να δειτε την ταινία είναι η εκπληκτική ερμηνεία του μεγάλου ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ που ερμηνευτικά αδίκησε τον εαυτό του όσο κανείς.

-Στην πραγματικότητα όλοι οι πρωταγωνιστές αποτελούσαν μια οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα, η Μαρίκα Κρεβατά ήταν παντρεμένη με τον Άγγελο Μαυρόπουλο με τον οποίο απέκτησαν την κόρη τους Γκέλυ η οποία ήταν παντρεμένη με τον Στέφανο Στρατηγό, ενώ ο Γιώργος Γαβριηλίδης ήταν ο δεύτερος σύζυγος της Μαρίκας Κρεβατά.

-Για το έτος 1962 και τα ήθη της κοινωνίας ήταν μια “προχωρημένη” εικόνα. Βέβαια αποτελούσε και ένα υγιές για την εποχή πρότυπο, αποδεικνύοντας ότι η ζωή συνεχίζεται και μάλιστα άκρως δημιουργικά. Στην ταινία επίσης πρωταγωνιστούσαν ο Παντελής Ζερβός και ο Βύρων Πάλλης. Η παραγωγή ήταν του Τζέιμς Πάρις και η μουσική του Μίμη Πλέσσα.

Περίληψη της ταινίας, “Εταιρία θαυμάτων”

Η Εταιρεία Θαυμάτων είναι μια δήθεν φιλανθρωπική οργάνωση ενός απατεώνα ιδιοκτήτη ελληνο-βρετανικής εταιρείας μεταλλείων, του Άγγλου μίστερ Τζων, που στήθηκε με σκοπό να οικειοποιηθεί ο εν λόγω μίστερ, με τη βοήθεια του επινοημένου αγίου Βαλαντίου, το πλούσιο σε μετάλλευμα βοσκοτόπι του αφελούς και θεοσεβούμενου Ιλάριου.

Για να το πετύχει, ο μίστερ Τζων χρησιμοποιεί τον ιεροκήρυκα Κοσμά που «λιβανίζει» τους εύπιστους κι αγράμματους χωριάτες, καθώς και την όμορφη Μίνα, επικουρούμενη από τη μητέρα της Δανάη. Η Δανάη παριστάνει τη μουγκή, η οποία θα ξαναβρεί τη μιλιά της χάρη στο «θαύμα» του αγίου, αλλά ο καταλύτης έρωτας, ανάμεσα στον Ιλάριο και τη Μίνα, στέκεται αφορμή να αποκαλυφθούν οι κατεργαριές όλων.

Στην ίδια κατηγορια

Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος

Περίληψη: Ένας φτωχός και έντιμος υπάλληλος, ο Γρηγόρης έχει σαγηνευτεί από την τσαχπίνα αλλά...

Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο 1956-1957

Η ταινία, "Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1956-1957 και έκοψε 113.641 εισιτήρια....

Εθελοντής στον έρωτα 1971-1972

Η ταινία, "Εθελοντής στον έρωτα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 246.870 εισιτήρια. Ήρθε...

Προδομένη αγάπη 1961-1962

Η ταινία, "Προδομένη αγάπη" προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 65.361 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία