Κρίμα το μπόι σου

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου 1970
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Κώστας Πρετεντέρης
Σεναρίο: Κώστας Πρετεντέρης

Κωμωδία
1970

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας , Μάρω Κοντού , Ανδρέας Μπάρκουλης , Δήμος Σταρένιος , Άρτεμις Τσάρμη , Άγγελος Μαυρόπουλος , Χρήστος Καλαβρούζος , Γιώργος Μοσχίδης , Σωτήρης Τζεβελέκος , Μάκης Δεμίρης , Ντάνος Λυγίζος , Θόδωρος Κατσαδράμης , Μίτση Κωνσταντάρα , Δημήτρης Ζακυνθινός , Μπάμπης Ανθόπουλος , Δήμητρα Νομικού , Ειρήνη Κουμαριανού , Αλέκος Ζαρταλούδης , Γιώργος Γρηγορίου , Κική Δαλάκου , Θεόδωρος Γκλαβέρης , Αταλάντη Κλαπάκη , Βασίλης Καλογήρου , Αγγελική Καλογήρου , Μάριος Αρβανιτάκης , Μαρινέλλα (τραγούδι)

Πλοκή: Ο Μάριος Δεληπέτρου βγαίνει από τη φυλακή, μετά από επταετή κάθειρξη για κατάχρηση –είχε οικειοποιηθεί κάποια χρήματα για να βοηθήσει τον φίλο του Δημήτρη–, κι ένας άγνωστος σοφέρ τον παραλαμβάνει και τον οδηγεί σε μια βίλα, όπου η όμορφη χήρα του φίλου του Δημήτρη, η Δανάη Ροδανά, τον πληροφορεί ότι ο άντρας της έκανε μεγάλη περιουσία στο Κονγκό και, πεθαίνοντας, τον όρισε κληρονόμο του. Ο Μάριος ερωτεύεται τη Δανάη και, σε μια εκδρομή τους στην Ύδρα, αντικρίζει τον φίλο του να πουλάει παγωτά. Πληροφορείται ότι η ιστορία του Κονγκό είναι παραμύθι. Με τον Δημήτρη πηγαίνουν στη βίλα και με τη βοήθεια της κυρίας Ροδανά, που στην πραγματικότητα ονομάζεται Τριανταφυλλίδη και εργάζεται στην Υπηρεσία Προστασίας Εθνικού Νομίσματος, καταφέρνουν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο. Πίσω από τη σκευωρία βρισκόταν ο Αδαμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας όπου εργαζόταν ο Μάριος, και ο εν λόγω ήθελε να τον ξαναπροσλάβει για να του φορτώσει τις δικές του καταχρήσεις. Ο Αδαμόπουλος συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο, κι ο Μάριος παίρνει τη θέση του στην εταιρεία, όπως και τη Δανάη.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 312.042 εισιτήρια. Ήρθε στην 13η θέση σε 87 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Κρίμα το μπόι σου
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΣάντα Τσικίτα
Επόμενο άρθροΗ κρεββατομουρμούρα

Similar Articles

Comments