Τζένη Καρέζη

Κατάφερε να ξεχωρίσει και να πάει κόντρα στη μόδα της εποχής που ήθελε τις μεγάλες ντίβες του κινηματογράφου κατάξανθες παρά το γεγονός πως η ίδια γεννήθηκε ξανθιά.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου Τζένη Καρέζη,  μπορεί να ήταν φυσική ξανθιά αλλά μας έκανε να τη λατρέψουμε ως μελαχρινή.

Το κορίτσι με τα γκριζοπράσινα μάτια που έγραψε ιστορία στη μεγάλη οθόνη και στο θεατρικό σανίδι, έβαφε καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας της τα μαλλιά της σκούρα.

Οι φήμες έλεγαν πως η απόφαση για την αλλαγή στα μαλλιά της πάρθηκε στα πλαίσια της αντιπαλότητας που δημιουργήθηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Μπορεί ως τώρα να έχουμε δει μονάχα μία λήψη της με κατάξανθο μαλλί η οποία μάλιστα ανήκει στο προσωπικό της αρχείο, εμείς όμως βρήκαμε τρεις ακόμη φωτογραφίες από βιογραφίες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Δείτε ακόμη: Μία Σπάνια Συνέντευξη Από Τον Σπουδαίο Ηθοποιό Νίκο Τσούκα, Που Σε Ταξιδεύει Στη Χρυσή Εποχή Του Ελληνικού Κινηματογράφου

Ξανθιά εμφανίστηκε αρχικά στο πλευρό του Διονύση Παπαγιαννόπουλο στη θεατρική παράσταση “Ένα κουτό κορίτσι” του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ανέβηκε το 1963 στο Μετροπόλιταν.Μαζί τους και ο Νίκος Κούρκουλος.
 
Σπάνιες φωτογραφίες που δείχνουν την Τζένη Καρέζη κατάξανθη
Μία σπάνια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη βιογραφία του Διονύση Παπαγιαννόπουλου με την “Καθημερινή”.
Σπάνιες φωτογραφίες που δείχνουν την Τζένη Καρέζη κατάξανθη
Η Τζένη θα εμφανιστεί ως ξανθιά και στο πλευρό του Γιάννη Φέρτη στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Η Παναγία των δολαρίων”το 1976.
Σπάνιες φωτογραφίες που δείχνουν την Τζένη Καρέζη κατάξανθη
Δείτε και την τρίτη λήψη που δημοσιεύτηκε στο pinterest.

Του Γιώργου Μουλά.

Πηγή άρθρου: womenonly.gr