Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1970
Παραγωγός: Θανάσης Σύλιας
Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης
Συγγραφέας: Παύλος Παρασχάκης
Σεναρίο: Παύλος Παρασχάκης

Δραματική
1970

Ηθοποιοί: Καίτη Παπανίκα, Νίκος Δαδινόπουλος, Μιχάλης Μπαλλής, Κώστας Παληός, Βασίλης Αυλωνίτης, Δημήτρης Μάρας, Άινα Μάουερ, Νικήτας Πλατής, Γιώργος Λουκάκης, Ειρήνη Κουμαριανού, Νίκος Τσουκαλάς, Γιώργος Τζιφός, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Πετράκης Μπερέτας, Άννα Κουτούβαλη, Σπύρος Γουριώτης, Κώστας Φατούρος, Βίκυ Μοσχολιού (τραγούδι)

Περίληψη: Μια κοπέλα από καλή νησιώτικη οικογένεια και αρκούντως πλούσια, η Άννα, σπουδάζει στην Ιατρική σχολή της Αθήνας και είναι ερωτευμένη μ’ έναν φτωχό ψαρά, τον Δημήτρη, τον οποίο όμως ο πατέρας της δεν θέλει με κανένα τρόπο για γαμπρό του. Ο νεαρός έχει καλή φωνή και ταλέντο στο τραγούδι, και με τη βοήθεια ενός παλιού μπουζουξή γίνεται τάχιστα ένας δημοφιλής τραγουδιστής. Η νέα κατάσταση τον συνεπαίρνει και ξεχνάει την Άννα, μπλέκοντας με μια κακομαθημένη κούκλα, την Πέγκυ, αλλά αυτός ο δεσμός έχει τραγικό τέλος καθώς σ’ ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, η μεν Πέγκυ σκοτώνεται, ο δε Δημήτρης τυφλώνεται. Οι φίλοι του προσπαθούν να τον βοηθήσουν αλλά ο Δημήτρης κλείνεται ολοένα και περισσότερο στον εαυτό του. Χάνεται σταδιακά από παντού, ώσπου μια μέρα η Άννα τον ανακαλύπτει στη Θεσσαλονίκη να ζητιανεύει. Με τη βοήθειά της υποβάλλεται σε εγχείρηση και έτσι ξαναβρίσκει το πολυπόθητο φως του, όπως και την ανέλπιστη φυσικά ευτυχία κοντά στην αγαπημένη του.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε την σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 163.352 εισιτήρια. Ήρθε στην 45η θέση σε 99 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΤο τρελλοκόριτσο
Επόμενο άρθροΟ Θάνατος θα ξανάρθει

Similar Articles

Comments