Κλέαρχος Κονιτσιώτης: Ποτέ ξανά με τον Φίνο

Κλέαρχος Κονιτσιώτης
Advertisement

«Μοναχικός καουμπόι» του ελληνικού κινηματογράφου, ανεξάρτητος παραγωγός που είχε ιδέες και έβρισκε τα χρήματα ή τις χρηματοδοτούσε μόνος για να τις κάνει πραγματικότητα.

Advertisement
konitsiotis 2

Στην προσπάθειά του να σταθεί στο εγχώριο σινεμά βρήκε μπροστά του τον ογκόλιθο που λεγόταν Φίνος. Ο Φιλοποίμην Φίνος έβλεπε με δυσπιστία κάθε πιθανό ανταγωνιστή. Ο αδερφός του Κλέαρχου Κονιτσιώτη, Αιμίλιος, μίλησε αργότερα στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για τα κάθε λογής εμπόδια που έβαλε ο Φίνος στο δρόμο του νεαρού και δυναμικού παραγωγού.

«Ο Κλέαρχος είχε ορισμένες απογοητεύσεις από τον Φίνο. Στην αρχή η συνεργασία τους δεν πήγαινε καλά. Ο Φίνος ήταν ήδη φτασμένος. Ο Κλέαρχος ήταν νέος στο επάγγελμα, αισιόδοξος και αυθόρμητος. Ο Φίνος του έβαλε αρκετά εμπόδια. Η Φίνος Φιλμ ήταν μια οργανωμένη επιχείρηση με άλλα συμφέροντα και απόψεις. Ο Κλέαρχος πήγαινε σε εντελώς διαφορετικούς δρομους».

konitsiotis 1
Νίκος Κούνδουρος, Μίνως, Βολανάκης, Νίκος Κούρκουλος, και Κλέαρχος Κονιτσιώτης.

Η αθέατη κόντρα των δύο αντρών γιγαντώθηκε, ώστε να φτάσει κάποια στιγμή ο Κλέαρχος Κονιτσιώτης να δηλώσει δημόσια: «Ποτέ ξανά με τον Φίνο!»

Νεαρός και φιλόδοξος ο Κλέαρχος Κονιτσιώτης βρήκε μπροστά του τον πετυχημένο Φίνο που του έκανε δύσκολη τη ζωή.

“Ποτέ ξανά με τον Φίνο!”

Προηγούμενο άρθροΣπάνια φωτογραφία της εποχής: Αντώνης Καφετζόπουλος και Πάνος Μιχαλόπουλος σε νεαρή ηλικία
Επόμενο άρθροΒασίλης Αργυρόπουλος: Μεγάλος ηθοποιός όσο και ο Βασίλης Λογοθετίδης