Σπάνια φωτογραφία της εποχής: Αντώνης Καφετζόπουλος και Πάνος Μιχαλόπουλος σε νεαρή ηλικία

Σπάνια φωτογραφία
Advertisement

Μια σπάνια φωτογραφία που μας ταξίδεψε στον θεατρικό κόσμο στα τέλη της δεκαετίας του ’70, με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον Πάνο Μιχαλόπουλο να ποζάρουν στον φακό σε νεαρή ηλικία στο πλευρό της Έλλης Λαμπέτης και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Advertisement

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τον Αντώνη Καφετζόπουλο (αριστερά), τον Σάββα Αξιώτη (κάτω αριστερά), την Έλλη Λαμπέτη και τον Πάνο Μιχαλόπουλο (κάτω δεξιά), στις πρόβες της παράστασης “Φιλουμένα Μαρτουράνο” που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο “Σούπερ Σταρ” της οδού Πατησίων και Αγίου Μελετίου (σημερινό “Κάτια Δανδουλάκη”), τον Οκτώβριο του 1978.

mixalopoulos kafetzopoulos

Στα τέλη εκείνης της δεκαετίας, στη σκηνή του θεάτρου Σούπερσταρ θα ανέβαινε η παράσταση, “Φιλουμένα Μαρτουράνο” του Εduardo de Filippo, σε μετάφραση Κώστα Ταχτσή.

Η Έλλη Λαμπέτη, θα κρατούσε τον ομώνυμο ρόλο, ενώ μαζί της ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, αλλά και δύο ανερχόμενοι ηθοποιοί της εποχής ο Αντώνης Καφετζόπουλος (27 ετών τότε) και ο Πάνος Μιχαλόπουλος (29 ετών).

Η φωτογραφία φέρει την λάμψη και την φρεσκάδα μιας εποχής που χάρισε στο θεατρικό κοινό της Αθήνας μοναδικές στιγμές που λάμπουν στον χρόνο και ζωντανεύουν πλέον μόνο από φωτογραφίες.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούσαν οι: Έλλη Λαμπέτη, Σαπφώ Νοταρά, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γιώργος Μοσχίδης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Κατερίνα Γώγου, Ντενίζ Μπαλτσαβιά, Γιάννης Φακής, Όλια Λαζαρίδου, Σάββας Αξιώτης, Τάκης Θεοφανίδης. Τέτοιες φωτογραφίες μας μεταφέρουν σε μια θεατρική εποχή που υπάρχει πια μόνο στις αναμνήσεις εκείνων που είχαν το προνόμιο να την ζήσουν.

Προηγούμενο άρθροΕιρήνη Παπά: Εσύ κορίτσι μου κατέβηκες από την Ακρόπολη
Επόμενο άρθροΚλέαρχος Κονιτσιώτης: Ποτέ ξανά με τον Φίνο