Προηγούμενο άρθροΓούσης Δημήτρης
Επόμενο άρθροΓρηγοριάδου Αφροδίτη

Γραμμένος Θάνος

Ο Θάνος Γραμμένος γεννήθηκε 1927 στο Αγρίνιο και σπούδασε στις δραματικές σχολές Σωκράτη Καραντινού και Εθνικού Θεάτρου.

Συνιδρυτής του συνεταιρικού θιάσου του Σ.Ε.Η. Άρμα Θεάτρου.

Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στον κινηματογράφο και το 1968 σκηνοθέτησε περιστασιακά στο θέατρο.

Δημοσιογράφησε στο λογοτεχνικό περιοδικό Eπιθεώρηση Τέχνης, όπου έγραψε κριτική θεάτρου και κινηματογράφου.

Το 1974 ίδρυσε την εκδοτική εταιρεία Θυμάρι.

Φιλμογραφία
45m² (2010)
Ταξίδι στη Μυτιλήνη (2010)
Το πέρασμα (2006)
Ο τελευταίος Ταμπάκος (2001)
Το καναρινί ποδήλατο (1999) [Σιούτης]
Μιρουπάφσιμ (1997)
Βαλκανιζατέρ (1996)
Προς την ελευθερία (1996)
Το βλέμμα του Οδυσσέα (1995)
Παράθυρο στη δύση (1994) [μπαρμπα-Κόλας (Νικόλας)]
Ο δραπέτης (1991)
Ο Τζώνυς Κελν κυρία μου (1991)
Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης (1991)
Ο Παράδεισος ανοίγει με αντικλείδι (1987)
Τα παιδιά της Χελιδόνας (1987)
Ανταύγειες πάθους (1987)
Παράξενη συνάντηση (1986) [Γεράσιμος]
Εν πλω (1985) [Μαρίνος]
Πέτρινα χρόνια (1985)[πολιτικός κρατούμενος]
Προσοχή, κίνδυνος! (1983)
Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί (1981)
Μεγαλεξανδρος (1980)
Η καγκελόπορτα (1978)
Υπόθεση Πολκ (1978)
Οι κυνηγοί (1977)
Ο θίασος (1975)
Ψυχή και σάρκα (1974)
Μοντέλο (1974)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Με φόβο και πάθος (1972)
Μέρες του `36 (1972) [αδελφός του κατάδικου]
Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971)
Αναπαράσταση (1970) [Γιώργης]
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά (1969)
Η νεράιδα και το παληκάρι (1969)
Το… θύμα (1969)
Ο παλληκαράς (1961)
Είμαι αθώος (1960)
Μαρία Πενταγιώτισσα (1957)


Τυχαία Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 657ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 657ο

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Γραμμένος Θάνος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Επιχείρησις Απόλλων

Η ταινία, "Επιχείρησις Απόλλων" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 316.511 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 99 ταινίες. Η ταινία είναι Ελληνοσουηδικής παραγωγής και...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 635ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 635ο