12 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑντώνης Παπαδόπουλος 1932-1983

Σχετικές αναρτήσεις

Αντώνης Παπαδόπουλος 1932-1983

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, χαρισματικός και αυτοδίδακτος κωμικός ηθοποιός, με καλοσυνάτο πρόσωπο και απίθανες γκριμάτσες, γεννήθηκε κυριολεκτικά στο θέατρο, αφού οι γονείς του είχαν τον περιοδεύοντα θίασο (μπουλούκι) «Άρμα Θέσπιδος» και έδιναν παραστάσεις σε διάφορες επαρχίες της Μακεδονίας.

Έτσι, γεννήθηκε στις 04 Μαΐου του 1932 κατά τη διάρκεια περιοδείας των γονιών του στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε πάνω στη σκηνή, στην οποία πρωτοεμφανίστηκε επαγγελματικά σε ηλικία 5 ετών.

Από τότε, συνέχισε να παίζει στα έργα που ανέβαζαν οι γονείς του, μέχρι τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, αποφασισμένος να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.

Θανάσης Βέγγος
Ο Αντώνης Παπαδόπουλος μαζί με τον Θανάση Βέγγο.

Οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες και για ένα διάστημα έπαιζε σαν κομπάρσος. Σύντομα, όμως, ξεκίνησαν οι πρώτες ατάκες του, που κατέκτησαν το κοινό και άρχισε να παίρνει αξιόλογους δεύτερους ρόλους.

Έγινε γνωστός στο ρόλο του Μπόμπου που ενσάρκωσε με μοναδική επιτυχία, αλλά περισσότερο καταξιώθηκε μέσα από τις ταινίες του Θανάση Βέγγου, σε πολλές από τις οποίες παρίστανε τον βοηθό τού πράκτορα ΘΟΥ-ΒΟΥ.

Ελάχιστες αναφορές στον άνθρωπο – ηθοποιό “Αντώνη Παπαδόπουλο” από την Ελληνική τηλεόραση, ενδεχομένως χωρίς κανένα αξιόλογο αφιέρωμα, παρότι οι ταινίες που συμμετείχε προβάλλονται και σκορπούν άφθονο γέλιο, σχεδόν κάθε εβδομάδα από κάποιο τηλεοπτικό σταθμό.

Ξεχασμένος μάλλον και από συναδέλφους και συγγενείς, εκ των οποίων (συναδέλφων) κάποιοι είναι εν ζωή, αφού ούτε στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει κάποιες πηγές με διάφορες πτυχές για τη ζωή του.

ΟΑντώνης Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή στα 51 του χρόνια, χτυπημένος από τον καρκίνο στις 09 Οκτωβρίου του 1983, έπαιξε σε 60 και πλέον ταινίες τη δεκαετία του ’60 και του ’70, με αποτέλεσμα να τον νοιώθουμε και σήμερα δίπλα μας, να μας φτιάχνει τη διάθεση με τις μοναδικές γκριμάτσες του, το αστείρευτο χιούμορ του και τη χαρακτηριστική φωνή του, παριστάνοντας πότε τον αδικημένο και κλαψιάρη, και πότε τον αφελή γκρινιάρη.

Είχε παντρευτεί την ηθοποιό Ζωή Μυρίτη, με την οποία απέκτησε μια κόρη.

Ανιψιός του –παιδί της αδελφής του– που τον μεγάλωσε όμως σαν παιδί του, είναι ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Θηβαίος.

Αντώνης Παπαδόπουλος: Φιλμογραφία

Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες1960
Μας κλέψανε την Γκόλφω1961
Λάθος στον έρωτα1961
Φίφης ο αχτύπητος1966
Το σπίτι των ανέμων1966
Ο τετραπέρατος1966
Η αδελφή μου θέλει ξύλο1966
Μάρθα1967
Ο αχόρταγος1967
Νυμφίος ανύμφευτος1967
Γαμπρός από το Λονδίνο1967
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας1967
Βοήθεια. O Βέγγος φανερός πράκτωρ 0001967
Μίνι φούστα και καράτε1967
Ο Μικές παντρεύεται1968
Ο πεθερόπληκτος1968
Η ζηλιάρα1968
Ένας ιππότης με τσαρούχια1968
Ο ναύτης του Αιγαίου1968
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο1969
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς1969
Η αρχόντισσα της κουζίνας1969
Ο Στρατής παραστράτησε1969
Ο παραμυθάς1969
Κακός ψυχρός κι ανάποδος1969
Γαμπρός απ’ τη Γαστούνη1969
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ επιχείρησις Γης Μαδιάμ1969
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά1970
Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες1970
Η ταξιτζού1970
Ο Θανάσης η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα1970
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση1971
Καυτά ψυχρά κι ανάποδα1971
Πώς καταντήσαμε Σωτήρη1972
Ο άνθρωπος ρολόι1972
Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς1972
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης1972
Ο θείος μου ο Ιπποκράτης1972
Θανάση πάρε το όπλο σου1972
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ1973
Ο τσαρλατάνος1973
Από πού πάνε για τη χαβούζα1978
Οι φανταρίνες1979
Μονά ζυγά δικά μου1979
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση1979
Ο φαλακρός μαθητής1979
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι1980
Ο Κώτσος στην EOK1980
Ο κύριος εξουσίας1980
Ο παρθενοκυνηγός1980
Ξεβράκωτος Ρωμιός1980
Τα καμάκια1981
Κορόιδο Ρωμιέ1981
Η νονά1981
Ο τροχονόμος Βαρβάρα1981
Ρόδα τσάντα και κοπάνα1982
Τα σαΐνια1982
Ακτύπητα καμάκια1983

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΠαπαδάκη Ελένη
Επόμενο άρθροΔήμητρα Παπαδοπούλου 1962-

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Καζάκος 1935-

Ο εξαιρετικός ηθοποιός Κώστας Καζάκος, ακούραστος και συνεπής με τις αρχές του, είναι για μισό και πλέον αιώνα παρών στο καλλιτεχνικό αλλά και στο...

Κυριακός Πέτρος

Ο Πέτρος Κυριακός (γνωστός με το ψευδώνυμο Πετράν) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1899 και ήταν Έλληνας ηθοποιός της επιθεώρησης, της οπερέτας, του κινηματογράφου και τραγουδιστής του ρεμπέτικου.Τη δεκαετία του ’10 έγινε ο βοηθός...

Ρευματάς Μάκης

Ο Μάκης Ρευματάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 ήταν Έλληνας ηθοποιός. Είχε πολύ χαρακτηριστική φωνή και είχε συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες αλλά και σε μεταγλωττίσεις....

Τελευταίες αναρτήσεις