11.5 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΒάσος Ανδριανός 1943-1999

Σχετικές αναρτήσεις

Βάσος Ανδριανός 1943-1999

- Advertisement -

Ο Βάσος Ανδριανός, ή Αδριανός (πραγματικό όνομα, Βασίλης Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στην Αίγυπτο στις 7 Ιουνίου του 1943 και ήταν Έλληνας ηθοποιός,ο οποίος έγινε γνωστός από τον χαρακτηριστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1970, “Μεθοριακός σταθμός.

Ο Βάσος Ανδριανός εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες των δεκαετιών του 1970 και του 1980. Τηλεοπτικά, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σειρά, “Η γειτονιά μας” που παιζόταν από την ΥΕΝΕΔ μεταξύ του 1972 και του 1977.

Ο “Μεθοριακός Σταθμός” όμως, ήταν η σειρά που απογείωσε την καριέρα του. Από το 1974 έως το 1981, οπότε το σίριαλ ολοκλήρωσε τον κύκλο του, ο Ανδριανός ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός των γυναικών, που θαύμαζαν την ομορφιά του.

Κατά τη διάρκεια προβολής της σειράς, ο Βάσος Ανδριανός έγινε ένας αληθινός σταρ για τα ελληνικά δεδομένα. Αμέτρητες φωτογραφίσεις σε περιοδικά και οι αφίσες του ήταν σε πολλά κοριτσίστικα δωμάτια. Ο Βάσος Ανδριανός ήταν εξίσου αγαπητός και στο αντρικό κοινό, όχι λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, αλλά επειδή ο χαρακτήρας του στο σήριαλ ήταν αγνός και ντόμπρος.

Στην επαρχία, έκανε αρκετούς άντρες να ταυτιστούν μαζί του, αλλά και στις μεγάλες πόλεις ο πληθυσμός προέρχονταν από χωριά και η σειρά θύμιζε στους εσωτερικούς μετανάστες το χωριό τους.

andrianos

Η τηλεοπτική Γαρουφαλιά, που υποδυόταν η ηθοποιός Ρένα Βουτσινά, αγαπούσε τον Αλέξη από το πρώτο επεισόδιο, ωστόσο εκείνος ήταν αρραβωνιασμένος με άλλη. Λίγο πριν από το τέλος της σειράς, ο γεωπόνος έχασε τη μνηστή του σε τροχαίο ατύχημα και έσμιξε με τη Γαρουφαλιά.

Η εκπλήρωση του έρωτα των δύο ηρώων ήταν ταυτόχρονα και η εκπλήρωση της επιθυμίας του τηλεοπτικού κοινού, που ήθελε να δει τον Αλέξη και τη Γαρουφαλιά μαζί. Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε αναφέρει σε συνέντευξή του πως όταν ο κόσμος τον συναντούσε στο δρόμο, του έλεγε να παντρευτεί την ηθοποιό. Εκείνος άκουσε τη συμβουλή του κοινού και την παντρεύτηκε στα αλήθεια.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο Βάσος Ανδριανός υπέφερε από κατάθλιψη, λόγω προβλημάτων υγείας, που είχαν αποτέλεσμα την αδυναμία του να εργαστεί. Σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις στην τηλεόραση, το 1991, μίλησε στην εκπομπή, “Το σίριαλ των σίριαλ” της ΕΤ-1 για την μεγάλη του επιτυχία στον “Μεθοριακό Σταθμό”.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 1999 ο Βάσος Ανδριανός σκοτώθηκε μετά από πτώση από τη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που διέμενε, στη Κηφισιά. Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν εκεί την ημέρα του θανάτου του ηθοποιού. Για τα αίτια του θανάτου του, ορισμένοι ανέφεραν ότι ο Βάσος Ανδριανός αισθάνθηκε ζαλάδα και έπεσε στο κενό, παρασύροντας μια ξαπλώστρα, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για πιθανή αυτοκτονία.

Βάσος Ανδριανός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1968Θύελλα στο σπίτι των ανέμων 
1969Αλτ και σ’ έφαγα 
1969Η ώρα της αλήθειας 
1969Προκόπης ο απρόκοπος 
1969Στον ίσκιο του θεού 
1971Ο φαφλατάς 
1971Σ’ αγαπώ 
1971Της ζήλειας τα καμώματα 
1972Συμμορία εραστών 
1972Τί 30… Τί 40… Τί 50…
1972Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας 
1973Αστερισμός της Παρθένου 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1980Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες 
1982Κέρατο στο κέρατο 
1983Άλλος για τον Παράδεισο 
1985Αυτό το κορίτσι ποιος θα το πάρει 
1985Πω πω μανούλια μάνα μου 
1986Άνδρα μου θέλεις αλλαγή 
1986Επικίνδυνα παιχνίδια 
1986Ερωτικές απιστίες 
1986Οι ερωτιάρηδες 
1986Που σε βρήκα που με βρήκες 
1986Το διαβολοθήλυκο 
1986Το μπαλκόνι της σουίτας 615
1986Τρεις άντρες στο κρεβάτι μου 
1987Ένας βλάκας με πατέντα! 
1987Αμάρτησα για το μισό μου 
1987Αστυνόμος Τσαχπίνης 
1987Επάγγελμα: Αρραβωνιάρης 
1987Επιχείρηση προίκα 
1987Ο ευρωγκόμενος 
1987Ο μπλέξας του μπλέξαντος 
1987Σαλώμη 
1987Σούπερ γιαγιά εναντίον Μ35
1988Έρχονται οι γυμνιστές 
1989Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι 
1990Το μιμί κινεί καράβι 
1991Στοπ μην πηδάτε στο μπαλκόνι μου 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1971|1971Παιχνιδίσματα ΥΕΝΕΔ
1972|1972Η Γειτονιά μας ΥΕΝΕΔ
1974|1974Μεθοριακός Σταθμός ΥΕΝΕΔ
1990|1990Φόβος και Πάθος ΑΝΤ1
1992|1992Εμείς και οι άλλοι ΕΤ2
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Βογιατζής (Τραγουδιστής) 1934-2023

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1934 και μεγάλωσε στο Παγκράτι, ακριβώς απέναντι από το Άλσος της περιοχής. Η μητέρα του καταγόταν...

Βασιλάκου Κατερίνα

Η Κατερίνα Βασιλάκου γεννήθηκε το 1941 στην Αιδηψό. Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Το 1963 πρωτοεμφανίζεται στο ΚΘΒΕ, όπου παραμένει μέχρι το 1966 παίζοντας...

Αγγέλου Θανάσης

Ο Θανάσης Αγγέλου γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1944. Αποφοίτησε από το Σμαράγδειο και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη.Έλαβε μέρος...

Τελευταίες αναρτήσεις