15.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜπέτυ Βαλάση 1937-

Σχετικές αναρτήσεις

Μπέτυ Βαλάση 1937-

Η Μπέτυ Βαλάση γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1937 και έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά, «Λωξάνδρα».

Μπέτυ Βαλάση 1937-

Ο μεγάλος αδελφός του πατέρα της σφαγιάστηκε από τους Τούρκους το 1922. Το πραγματικό της όνομα είναι Δέσπω, αλλά η μητέρα της το άλλαξε σε “Μπέτυ”. Όταν ήταν μικρή, οι γονείς της χώρισαν. Ο πατέρας της έμεινε στην Κατερίνη, όπου είχε ξαναστήσει παραγωγή καπνών όπως είχε η οικογένειά του στη Μικρά Ασία, ενώ η μητέρα της μετακόμισε στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια, η μικρή Μπέτυ ταξίδευε με το τρένο μεταξύ Αθήνας και Κατερίνης για να βλέπει τους γονείς της.

Η Μπέτυ Βαλάση τελείωσε το (εξατάξιο τότε) 5ο Γυμνάσιο Εξαρχείων. Στο θέατρο μαθήτευσε κοντά σε σπουδαίους δασκάλους, όπως τον Χουρμούζιο, την Κατίνα Παξινού, τον Τερζάκη και τον Σωκράτη Καραντινό. Τη συνέδεε στενή φιλία με τη Μελίνα Μερκούρη, με την οποία έπαιξε μαζί στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Έκανε δύο γάμους και απέκτησε ένα γιο, το Νικόλα-Χάρι Μινισσάλι, ο οποίος σπούδασε σκηνοθεσία στο εξωτερικό. Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο γνωστός ηθοποιός Τίτος Βανδής, τον οποίο ερωτεύθηκε το 1982, νυμφεύτηκε το 1984 και παρέμειναν μαζί μέχρι το θάνατό του το 2003 (σε ηλικία 86 ετών).

Από το 1960 έως το 2004 η Μπέτυ Βαλάση έπαιξε τουλάχιστον σε 14 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους, καταξιωμένων σκηνοθετών. Με αμέτρητες επιτυχίες στο θέατρο στο πλευρό πάρα πολύ γνωστών ονομάτων αλλά και εξίσου καλές δουλειές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η Μπέτυ Βαλάση είχε και έχει μια ζωή και μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί.

Μπέτυ Βαλάση: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Ηδονή και πάθος
1968Ανοιχτή επιστολή
1972Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς
1973Αστερισμός της Παρθένου
1973Ο προεστός του χωριού
1977Οι κυνηγοί
19781922
1978Κραυγή γυναικών
1982Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι
1985Μια τόσο μακρυνή απουσία
1985Ρένα τα ρέστα σου!
1986Γλυκιά πατρίδα
2004Αγάπη στα 16
2004Χαιρέτα μας τον πλάτανο
2012Δεσμά Αίματος
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1973|1973ΕφιάλτηςΕΙΡΤ
1973|1973Κύριος ΓενικόςΥΕΝΕΔ
1973|1973Οι γιοί του ΚάινΕΙΡΤ
1977|1977Υποψίες: Ποιος σκότωσε τη ΡόζαΕΡΤ
1977|1977Υποψίες: Το καλοκαίρι του φόβουΕΡΤ
1977|1977ΥποψίεςΕΡΤ
1978|1978Υποψίες: Επικίνδυνη στοργήΕΡΤ
1980|1980ΛωξάντραΕΡΤ
1981|1981Ο φιλαράκος μαςΕΡΤ
1984|1984The First Olympics: Athens 1896NBC
1984|1984Προς ΟφρύνιοΕΡΤ
1984|1984ΧατζημανουήλΕΡΤ
1987|1987ΈξωσηΕΤ2
1989|1989Η παρέλασηΕΤ1
1990|1990Ξενοδοχείο ΑμόρεMega
1991|1991Στη σκιά του χρήματοςΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Η μάγισσαΑΝΤ1
1992|1992Χάι ΡοκMega
1999|1999Ερασιτέχνης άνθρωποςAlpha
2005|20057 θανάσιμες πεθερές: Η Πολίτισσα πεθεράMega
2010|20107 θανάσιμες πεθερές: Group therapyMega

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ανουσάκη Ελένη

Η Ελένη-Ηλέκτρα Ανουσάκη είναι ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 1944. Γονείς της είναι η ηθοποιός Μαλαίνα Ανουσάκη και ο τενόρος...

Δήμητρα Παπαδοπούλου 1962-

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου είναι Ελληνίδα ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης γεννημένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 19 Ιουλίου του 1962. Ο πατέρας της ήταν μηχανολόγος...

Μιράντα Κουνελάκη 1939-2021

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1961. Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές...

Τελευταίες αναρτήσεις