Όταν η πόλις πεθαίνει

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 10 Μαρτίου 1969
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης
Συγγραφέας: Νίκος Φώσκολος
Σεναρίο: Νίκος Φώσκολος

Δραματική
1969

Ηθοποιοί: Μαίρη Χρονοπούλου (ηθοποιός), Φαίδων Γεωργίτσης (γιατρός), Ανδρέας Μπάρκουλης, Βάσος Ανδρονίδης, Δημήτρης Μπισλάνης, Αρτέμης Μάτσας, Εύα Φρυδάκη, Άγγελος Μαυρόπουλος, Ανθή Γούναρη, Δήμητρα Σερεμέτη, Μάκης Ρευματάς, Τηλέμαχος Εμμανουήλ, Τάσος Κονταξής, Μάκης Δεμίρης, Κώστας Πανουργιάς, Πετράκης Μπερέτας, Γιώργος Γρηγορίου, Κίμων Αποστολόπουλος, Νίκος Νικολαϊδης , Μανώλης Παπαγιαννάκης, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Ηλίας Καπετανίδης, Γιώργος Ζορμπάς, Ζώρας Τσάπελης, Μέλπω Ζαρόκωστα

Περίληψη: Η Πάολα, μια σταρ του σινεμά, οφείλει την καλλιτεχνική της άνοδο στον πλούσιο εραστή της, ο οποίος διακινεί νοθευμένα φάρμακα στην αγορά. Όταν κάποια στιγμή η Πάολα συναντά έναν νεαρό γιατρό, δημιουργείται μια ερωτική έλξη ανάμεσά τους. Ο γιατρός, όμως εργάζεται σε ένα ορφανοτροφείο, στο οποίο χρησιμοποιεί τα νοθευμένα φάρμακα με αποτέλεσμα δέκα παιδάκια να χάσουν τη ζωή τους. Έτσι, ο γιατρός βρίσκεται κατηγορούμενος αλλά η Πάολα, καταλαβαίνοντας τι έχει συμβεί, θα κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει.


Παρασκήνιο: Η ταινία, “Όταν η πόλις πεθαίνει” προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 297.200 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 108 ταινίες.
-Η ταινία στηρίζεται σε ένα δυνατό σενάριο του Νίκου Φώσκολου, γυρισμένο υποδειγματικά από τον Γιάννη Δαλιανίδη. Με στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας, η σκηνοθεσία του Δαλιανίδη μεταδίδει ατμόσφαιρα αγωνίας.
-Η μουσική του Κώστα Καπνίση είναι ίσως από τις ωραιότερες του ελληνικού κινηματογράφου, με χαρακτηριστική σκηνή την Μαίρη Χρονοπούλου να ερμηνεύει το τραγούδι του “Υπάρχει κάπου ένα παιδί”.

Όταν η πόλις πεθαίνει 1968 – 1969

Ελληνικός Κινηματογράφος Όταν η πόλις πεθαίνει
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΠανικός
Επόμενο άρθροΟρατότης μηδέν

Similar Articles

Comments