Δεστούνης Μανώλης

on

Μανώλης Δεστούνης
width= Δεστούνης Μανώλης Δεστούνης Μανώλης
Ο Μανώλης Δεστούνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Δεκεμβρίου 1937.
Κατάγεται από την Κεφαλλονιά. Είναι απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής Αθηνών.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη (αποφοίτησε το 1965), στο “British Drama School” του Λονδίνου και στη σχολή χορού Ραλλούς Μάνου.
Πρωτοεμφανίζεται το 1964 με τον θίασο “Άρμα Θεάτρου”.
Ακολουθούν συνεργασίες με γνωστούς θιάσους όπως του Δημ. Μυράτ, του Μίμη Φωτόπουλου, της Σοφίας Βέμπο κ.ά.
Το 1966 κάνει τα πρώτα του βήματα και στον κινηματογράφο με την ταινία “Ένα καράβι Παπαδόπουλοι”.
Αξιοσημείωτη είναι η πορεία και στην τηλεόραση με συμμετοχές σε θεατρικά έργα και σειρές.
Πραγματοποίησε κατά διαστήματα δικές του θεατρικές παραγωγές και υπήρξε συνθιασάρχης σε διάφορα θεατρικά σχήματα.
Σκηνοθέτησε πέντε κινηματογραφικές ταινίες.
Ανέπτυξε επίσης δραστηριότητα στο χώρο της μουσικής, ως συνθέτης, τραγουδιστής και στιχουργός.
Στενός συγγενής του παλιού ηθοποιού του “Εθνικού Θεάτρου” Ηλία Δεστούνη.

Φιλμογραφία
Αύριο θα ξέρουμε (1997)

Η Αριάδνη μένει στη Λέρο (1993)
Άντε γεια (1991)
Ο Παράδεισος ανοίγει με αντικλείδι (1987)
Μια γυναικάρα στα μπουζούκια (1985)
Άλλος για τον Παράδεισο (1984) [Ιερεμίας Αγιόκλιμας]
Δώστε την τσόντα στον λαό (1983)
Μια παπαδιά στα μπουζούκια (1983)
Χάρρυ Κλυνν αλαλούμ (1982) [Θανάσης]
Κορόιδο Ρωμιέ!.. (1981) [(δημοσιογράφος)]
Μονά… ζυγά δικά μου… (1979)
Ο άνθρωπος λαχείο (1979)
Ο φαλακρός μαθητής (1979) [(προϊστάμενος)]
Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [Βρασίδας]
Αιμιλία η διεστραμένη (1974) [Πάρης]
Αγάπη μου παλιόγρια (1972) [Λάκης]
Με Φόβο και Πάθος (1972)
Υπέροχες νύφες, κορόιδα γαμπροί (1972) [Μπόμπος]
Πιο τρελοί και απ` τους τρελούς (1972)

Η κόμισσα της Κέρκυρας (1972) [Γεράσιμος]
Ναι μεν, αλλά… (1972) [“Χάρος”]
Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Φρίξος]
Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971)
Ο δρόμος των ηρώων (1971)
Ο αγαθιάρης και η ατσίδα (1971)
Ο καμαριέρης της μπουζουξούς (1971) [Μποντάλογλου]
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971) [Μάρκος]
Ο παραγιός μου ο ραλίστας (1971)
Αρχιψεύταρος (1971) [(ταχυδρόμος)]
Εθελοντής στον έρωτα (1971) [(μετρ)]
Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971)
Εφοπλιστής με το ζόρι (1971) [Παύλος]Η ζαβολιάρα (1971)
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει (1971) [υπάλληλος ΔΕΗ, Σωτήρης]
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970) [(ψυχίατρος)]
Δυο τρελοί και ο ατσίδας (1970) [Τάσος]
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970) [πλούσιος νεαρός στο μπαρ]

Εσένα μόνο αγαπώ (1970) [(δημοσιογράφος)]
Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970)
Η τύχη μου τρελάθηκε… (1970) [Φαμέλης]
Ο ξεροκέφαλος (1970) [κονφερασιέ]
Ένας άνδρας με συνείδηση (1969) [ναύτης]
Ξύπνα κορόιδο… (1969) [Παπαξύγκης]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)
Προκόπης, ο απρόκοπος (1969)
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968) [(ναυτεργάτης)]
Στα σύνορα της προδοσίας (1968)
Αχ!… και να`μουν άντρας (1966)
Ένα καράβι Παπαδόπουλοι (1966)

Προηγούμενο άρθροΔεληγιάννης Αλέκος
Επόμενο άρθροΔεσύλλας Μιχάλης
Ελληνικός Κινηματογράφος Δεστούνης Μανώλης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,104ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,512ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Γκότσης Ελπιδοφόρος Δεστούνης Μανώλης

Γκότσης Ελπιδοφόρος

Ο Ελπιδοφόρος Γκότσης είναι ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης. Γεννήθηκε 1939 στους Αρμενιούς Κυπαρισσίας και σπούδασε στη δραματική σχολή Κωστή Μιχαηλίδη-Μαίρης Αρώνη. Άρχισε τη σταδιοδρομία του στα...
Φυσσούν Πέτρος Δεστούνης Μανώλης

Φυσσούν Πέτρος

Φλωρεντής Άκης Δεστούνης Μανώλης

Φλωρεντής Άκης

Δακορώνια Ελένη Δεστούνης Μανώλης

Δακορώνια Ελένη