Προηγούμενο άρθροΚαραγιάννη Μάρθα
Επόμενο άρθροΚαρράς Κώστας

Καραγιώργης Κώστας

Ο Κώστας Καραγιώργης, γεννήθηκε στην Άνδρο ή στην Αθήνα το 1938.
Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ έκανε και μουσικές σπουδές (πιάνο).
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του «Εθνικού Ωδείου». Από το 1960 ως τον θάνατό του, πρωταγωνίστησε σε δεκάδες θεατρικά έργα.
Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «Ουρανός», «Εκδρομή», «Τα χρόνια της Οργής», «Χωρίς Φόβο και Πάθος», στην ξένη παραγωγή «Μάσκα του Διαβόλου» κ.ά.
Λαμπρή ήταν και η τηλεοπτική του καριέρα. Ποιος δεν θυμάται τον λοχαγό Έκτορα Ψάχο που ενσάρκωσε μοναδικά στον «Άγνωστο Πόλεμο»;
Πρωταγωνίστησε επίσης στις σειρές: «Εν Τούτω Νίκα», «Κοκορόμυαλη», «Το Κανάλι των Παρανόμων», «Δέκατο Τρίτο Ανακριτικό Γραφείο» κ.ά.
Συζυγός του ήταν η χορεύτρια Στέλλα Λιβανίου.
Πέθανε στο Τορόντο του Καναδά, στις 13 Μαΐου 1989, από ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν σε θεατρική περιοδεία.
Και ο γιος του Νίκος Καραγιώργης, είναι εξαίρετος ηθοποιός.

Φιλμογραφία
Αλεξιπτωτιστής για… κλάματα (1988) [αρχιλοχίας]
Φαντάροι για… κλάματα (1988) [Νικολά]
The… κόπανοι (1987) [Μπάμπης]
Οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη (1987)
Οι “Πόντιοι” (1986)
Περάστε… φιλήστε… τελειώσατε! (1986) [Πάνος Βοδοσάκης (του Μιχαήλ)]
Άλλος για τον Παράδεισο (1984)
Το παίζω… και πολύ άντρας! (1983) [Θωμάς Καραηδόνης]
Ο άγιος Πρεβέζης (1982) [(μητροπολίτης) Στυλιανός]
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982) [(γιατρός)]
Εγώ και το πουλί μου (1982)
Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981)
Η πολιτσμάνα (1981) [(διοικητής αστυνομικού τμήματος)]
Ο παρθενοκυνηγός (1980) [Πέτρος]
Ανώμαλο φορτίο (1977) [λοστρόμος]
Επαγγελματίες ρεμάλια (1976)
Δολοφονήστε τον Μακάριο (1975)
Είδωλα (1975)
Ερωτισμός (1974) [Ορέστης Νεγρεπόντης]
Το κορίτσι και το άλογο (1973) [Πάρης]
Το συμπόσιο (1973)
Τα χρόνια της οργής (1973)
Ανατομία μιας ληστείας (1973)
Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (1972) [Σορόκος]
Επιχείρησις Κράιπε ο τάφος του Γ`Ράιχ (1972)
Με φόβο και πάθος (1972)
Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας (1972)
Ζωή χωρίς χαμόγελο (1971)
Η ηλιογέννητη (1971)
Επί εσχάτη προδοσία (1968) [Γιάννης]
Εκδρομή (1966)
Ο θάνατος του Αλέξανδρου (1966)
Η εξομολόγησις μιας μητέρας (1962)[φεύγει για τον πόλεμο]
Ουρανός (1962)

Τυχαία Αρθρα

Επιχείρησις Απόλλων

Η ταινία, "Επιχείρησις Απόλλων" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 316.511 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 99 ταινίες. Η ταινία είναι Ελληνοσουηδικής παραγωγής και...

Χειροκροτήματα

Η ταινία, "Χειροκροτήματα" προβλήθηκε ξανά στο "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" το Νοέμβριο του 1994. Τα "Χειροκροτήματα" είναι δραματική-μουσική ταινία του 1944, σε σενάριο και σκηνοθεσία...

Εννιά αποκαλύψεις για την ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης

Η "Η αρχόντισσα κι ο αλήτης" είναι αισθηματική κωμωδία του 1968, παραγωγής της κινηματογραφικής εταιρείας Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 634ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 634ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Καραγιώργης Κώστας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Εννιά αποκαλύψεις για την ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης

Η "Η αρχόντισσα κι ο αλήτης" είναι αισθηματική κωμωδία του 1968, παραγωγής της κινηματογραφικής εταιρείας Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο...

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Η Παριζιάνα

Η Παριζιάνα είναι ελληνική κωμική ταινία του 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σκηνοθεσία-σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός,...

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο