23.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΚαραγιώργης Κώστας

Σχετικές αναρτήσεις

Καραγιώργης Κώστας

- Advertisement -

Ο Κώστας Καραγιώργης, γεννήθηκε στην Άνδρο ή στην Αθήνα το 1938.
Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ έκανε και μουσικές σπουδές (πιάνο).
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του «Εθνικού Ωδείου». Από το 1960 ως τον θάνατό του, πρωταγωνίστησε σε δεκάδες θεατρικά έργα.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «Ουρανός», «Εκδρομή», «Τα χρόνια της Οργής», «Χωρίς Φόβο και Πάθος», στην ξένη παραγωγή «Μάσκα του Διαβόλου» κ.ά.
Λαμπρή ήταν και η τηλεοπτική του καριέρα. Ποιος δεν θυμάται τον λοχαγό Έκτορα Ψάχο που ενσάρκωσε μοναδικά στον «Άγνωστο Πόλεμο»;

Πρωταγωνίστησε επίσης στις σειρές: «Εν Τούτω Νίκα», «Κοκορόμυαλη», «Το Κανάλι των Παρανόμων», «Δέκατο Τρίτο Ανακριτικό Γραφείο» κ.ά.
Συζυγός του ήταν η χορεύτρια Στέλλα Λιβανίου.

Πέθανε στο Τορόντο του Καναδά, στις 13 Μαΐου 1989, από ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν σε θεατρική περιοδεία.
Και ο γιος του Νίκος Καραγιώργης, είναι εξαίρετος ηθοποιός.

Φιλμογραφία
Αλεξιπτωτιστής για… κλάματα (1988) [αρχιλοχίας]
Φαντάροι για… κλάματα (1988) [Νικολά]
The… κόπανοι (1987) [Μπάμπης]
Οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη (1987)
Οι “Πόντιοι” (1986)
Περάστε… φιλήστε… τελειώσατε! (1986) [Πάνος Βοδοσάκης (του Μιχαήλ)]
Άλλος για τον Παράδεισο (1984)
Το παίζω… και πολύ άντρας! (1983) [Θωμάς Καραηδόνης]
Ο άγιος Πρεβέζης (1982) [(μητροπολίτης) Στυλιανός]
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982) [(γιατρός)]
Εγώ και το πουλί μου (1982)
Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981)
Η πολιτσμάνα (1981) [(διοικητής αστυνομικού τμήματος)]
Ο παρθενοκυνηγός (1980) [Πέτρος]
Ανώμαλο φορτίο (1977) [λοστρόμος]
Επαγγελματίες ρεμάλια (1976)
Δολοφονήστε τον Μακάριο (1975)
Είδωλα (1975)
Ερωτισμός (1974) [Ορέστης Νεγρεπόντης]
Το κορίτσι και το άλογο (1973) [Πάρης]
Το συμπόσιο (1973)
Τα χρόνια της οργής (1973)
Ανατομία μιας ληστείας (1973)
Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (1972) [Σορόκος]
Επιχείρησις Κράιπε ο τάφος του Γ`Ράιχ (1972)
Με φόβο και πάθος (1972)
Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας (1972)
Ζωή χωρίς χαμόγελο (1971)
Η ηλιογέννητη (1971)
Επί εσχάτη προδοσία (1968) [Γιάννης]
Εκδρομή (1966)
Ο θάνατος του Αλέξανδρου (1966)
Η εξομολόγησις μιας μητέρας (1962)[φεύγει για τον πόλεμο]
Ουρανός (1962)

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ντέπυ Γεωργίου 1938-2014

Η Ντέπυ Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1938 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου.Ίδρυσε για λογαριασμό του δήμου Καλλιθέας Παιδικό Θέατρο Νέων, που...

Οι αμαρτωλοί 1970-1971

Η ταινία, "Οι αμαρτωλοί" προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 205.913 εισιτήρια. Ήρθε στην 24η θέση σε 87 ταινίες.-Εννέα χρόνια μετά τον "Κατήφορο", ο...

Ορφέας Ζάχος 1934-2021

Ο Ορφέας Ζάχος γεννήθηκε στις 04 Αυγούστου του 1934. Το 1957 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο και το 1967 έπαιξε για πρώτη...

Τελευταίες αναρτήσεις