11.2 C
Athens
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, 2023

Υπάρχει και φιλότιμο: Το σκηνοθετικό λάθος στην ταινία

Aθάνατος ελληνικός κινηματογράφος. Λατρεμένος Λάμπρος Κωνσταντάρας. Κάποιοι...

Τα πανάκριβα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι σταρ στις ελληνικές ταινίες (βίντεο)

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, ήταν το φυτώριο...

Υπολοχαγός Νατάσσα: Η εκκλησία που γυρίστηκε η σκηνή με τα πολυβόλα

Η ταινία, "Υπολοχαγός Νατάσσα" προβάλλεται κάθε χρόνο...
Κατηγορία:

Εγώ και το πουλί μου 1982-1983

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1982
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 1982
Διάρκεια: 90' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασσινός
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης
Συγγραφέας: Λάκης Μιχαηλίδης
Φωτογραφία: Βασίλης Χριστομόγλου
Μουσική συνθεση: Γιώργος Χατζής
Εταιρία παραγωγης: Γιώργος Καραγιάννης & Σια
Παραγωγός: Διογένης Ηροδότου
Τραγούδι: ***
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλου, Θάνος Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Πάνος Κορκοτάς, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Παληός, Νίκος Τσαχιρίδης, Βίνα Ασίκη, Τάσος Ψωμόπουλος, Κώστας Μπακάλης, Γιώργος Λώρης, Μήδεια Χάννα, Τώνης Γιακωβάκης, Μαριάννα Βουργίδου, Γιάννης Φύριος, Χρήστος Κάλοου, Τιμολέων Θεμιστοκλέους, Γιάννης Σμυρναίος, Ανδρέας Περδίκος, Αικατερίνη Δάκη, Λιάνα Δρέλα, Μιχάλης Ανδρέου, Γιώργος Χριστοφόρου, Ανδρέας Μαυρομάτης, Λευτέρης Χαιρέτης, Γωγώ Κανελλοπούλου, Έλενα Μαντούση, Χρήστος Πάντζαλης, Γιάννης Κωστογλάκης (μίστερ Ελλάς), Μαρί Καραβία, Λάκης Κομνηνός (guest star)

Η ταινία, “Εγώ και το πουλί μου” προβλήθηκε τη σαιζόν 1982-1983 και έκοψε 156.321 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 48 ταινίες.

-Η ταινία είναι Ελληνοκυπριακής παραγωγής.
-Η ταινία, αργότερα, προβλήθηκε στην τηλεόραση με τίτλο “Νοκ-άουτ στον έρωτα.

ego kai to pouli mou

Περίληψη της ταινίας, “Εγώ και το πουλί μου”

Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας) είναι ένας φωτορεπόρτερ της συμφοράς, ο οποίος αναλαμβάνει να φωτογραφίσει ένα παράνομο ζεύγος που χαίρεται τον ερωτά του στη Λεμεσό. Ετοιμάζεται να μεταβεί στην Κύπρο, μαζί με τον ανεκδιήγητο βοηθό του Θανάση Κεκέ (Θανάσης Παπαδόπουλος). Χωρίς να το καλοκαταλάβει, μπερδεύεται σε μια διακεκριμένη κλοπή, της χρυσής γλαύκας της Αθηνάς, από το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια (Μαρία Μπονέλου), ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας. Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Στην ίδια κατηγορια

Ο μπλοφατζής 1969-1970

Η ταινία, "Ο μπλοφατζής" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 406.944 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Η αδελφή μου θέλει ξύλο 1966-1967

Η ταινία, "Η αδελφή μου θέλει ξύλο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 114.864...

Οι άσσοι του γηπέδου 1955-1956

Η ταινία, "Οι άσσοι του γηπέδου" προβλήθηκε την σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 19.726 εισιτήρια....

Καμικάζι αγάπη μου 1983-1984

Η ταινία, "Καμικάζι αγάπη μου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1983-1984 και έκοψε 222.610 εισιτήρια. Ήρθε...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο