18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΓιώργος Κάππης 1928-1999

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Κάππης 1928-1999

- Advertisement -

Ο ηθοποιός, Γιώργος Κάππης γεννήθηκε το 1928 στην Θεσσαλονίκη και έγινε γνωστός από δεύτερους ρόλους σε κωμωδίες του κινηματογράφου.

Εμφανίστηκε σε ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη και αλήστου μνήμης ρόλοι του είναι ως αφελής γιος του Αλέκου Λειβαδίτη στο «Ο εμίρης και ο κακομοίρης» αλλά και ως σκηνοθέτης που τελικά ξυλοφορτώνεται από το Λάμπρο Κωνσταντάρα στο “Ο τρελός τα έχει 400“. Έλαβε μέρος και σε πολλές βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80 λόγω επιβίωσης.

Αλησμόνητος έχει μείνει στη μνήμη του πειραϊκού θεατρόφιλου κοινού όταν (μετά τη μεταπολίτευση) ανοίγοντας η αυλαία, το σκηνικό παρουσίαζε μια μεγάλη κλειστή γροθιά με ανασηκωμένο όμως το μεσαίο δάκτυλο στη κορυφή του οποίου φερόταν να κάθεται ο Γιώργος Κάππης, χωρίς να μιλάει.

kappis
Ο Κώστας Βουτσάς και ο Γιώργος Κάππης στην ταινία, “Το πρόσωπο της ημέρας” (1965).

Μετά παρέλευση 2-3 λεπτών και ενώ το κοινό γέλαγε έντονα προκαλούμενος πειραχτικά έλεγε:
– Γελάτε ε!…, Γελάστε!…, Γελάστε!… Όλοι σας 7 χρόνια καθόσασταν εδώ πάνω!

Τα τελευταία χρόνια ήταν παραγκωνισμένος καλλιτεχνικά και η περιπέτεια αυτή έγινε θέμα τον Ιούνιο του 1998 στις εφημερίδες και στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Πέθανε φτωχός, μέσα στη μοναξιά, το Μάιο του 1999 στο σπίτι του από καρδιά. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο της Γλυφάδας με παρουσία πολύ λίγων συναδέλφων του.

Είχε μια κόρη, την Πατρίτσια. Αυτοί που τον τίμησαν στην κηδεία του ήταν μόνο η Άννα Φόνσου, ο Νίκος Παπαναστασίου, ο Γιώργος Φούντας μαζί με την γυναίκα του Χρυσούλα Ζώκα, η Μαρία Μαρτίκα και ο Χρήστος Φωτίδης.Την επόμενη μέρα της κηδείας του μίλησαν γιαυτόν σε δελτίο ειδήσεων του Σκαι ο Κώστας Βουτσάς και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου που είχε παίξει μαζί του στον κινηματογράφο και στο θέατρο.

Γιώργος Κάππης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1962Πονεμένη μητέρα 
1962Του Κουτρούλη ο γάμος 
1963Ζητείται Τίμιος 
1963Ο ψευτοθόδωρος 
1964Άλλος για το εκατομμύριο 
1964Ότι θέλει ο λαός 
1964Κόσμος και κοσμάκης 
1964Ο εμίρης και ο κακομοίρης 
1965Το πρόσωπο της ημέρας 
1966Φίφης ο ακτύπητος 
1967Νυμφίος ανύμφευτος 
1967Το κορίτσι της οργής 
1968Μεγάλες αγάπες 
1968Ο Τρελλός τάχει 400
1968Ορκίζομαι είμαι αθώα 
1969Η αρχόντισσα της κουζίνας 
1969Ο θαυματοποιός 
1969Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Αγάπησα μιά άγνωστη 
1971Διακοπές στην Κύπρο μας 
1971Τα ομορφόπαιδα 
1972Κλεμμένος έρωτας 
1979Τα παιδιά της πιάτσας 
1980Γεύση από Ελλάδα 
1980Ο ποδόγυρος 
1983Ο Παπασούζας φαντομάς 
1983Ο άνθρωπος που το ‘παιζε πολύ 
1985Μούτρο το μουτράκι 
1985Τρέλλα είναι θα περάσει 
1986Αναρχικές καλόγριες 
1986Γρανίτα από χιόνι 
1986Δημόσιος υπάλληλος 
1986Η αναρχικιά 
1986Κοψοχέρης πρασινοφρουρός 
1986Με το ζόρι τρελός 
1986Τα κοροϊδάκια της Αθήνας 
1987Η φάπα της χρονιάς 
1987Ο παπακαβάλας 
1988Ο μεγάλος παραμυθάς 
1988Πορτοφολά αγάπη μου 
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1961Γλυκειά Αθήνα 
1961Τριαντάφυλλα για σας 
1963Ο 13ος θεός
1969Μίνι, μάξι και σηθρού 
1974Δόξα τω Θεώ Μπράβο στον Λαό 
1979Φρύδια, βότκα και ρετσίνα 
1987Καμπαρέ Ελλάς 
1992Ελλάς Ελλήνων νηστικών 
1992Πέτα τη μαμά απ’ το παράθυρο 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Νόμος 4000 1962-1963

Η ταινία, "Νόμος 4000" προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 118.841 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 82 ταινίες.-Μετά το θρίαμβο της ταινίας...

Αντώνης Αντωνίου 1945-

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε το 1945 στη Νέα Ιωνία της Αθήνας και είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Οι γονείς του κατάγονται από τη Μικρά...

Τόνυ Άντονυ 1948-2014

Ο Τόνυ Άντονυ είχε στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αντώνης Κόνιαρης, και...

Τελευταίες αναρτήσεις