6.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚάππης Γιώργος

Σχετικές αναρτήσεις

Κάππης Γιώργος

Ο ηθοποιός Γιώργος Κάππης γεννήθηκε το 1928, στην Θεσσαλονίκη και έγινε γνωστός από δεύτερους ρόλους σε κωμωδίες του κινηματογράφου.

Εμφανίστηκε σε ταινίες του Δαλιανίδη και αλήστου μνήμης ρόλοι του είναι ως αφελής γιος του Αλέκου Λειβαδίτη στο «Ο εμίρης και ο κακομοίρης» αλλά και ως σκηνοθέτης που τελικά ξυλοφορτώνεται από το Λάμπρο Κωνσταντάρα στο «Ο τρελός τα έχει 400».Έλαβε μέρος και σε πολλές βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80 λόγω επιβίωσης.

Αλησμόνητος έχει μείνει στη μνήμη του πειραϊκού θεατρόφιλου κοινού όταν (μετά τη μεταπολίτευση) ανοίγοντας η αυλαία, το σκηνικό παρουσίαζε μια μεγάλη κλειστή γροθιά με ανασηκωμένο όμως το μεσαίο δάκτυλο στη κορυφή του οποίου φερόταν να κάθεται ο Γ. Κάππης, χωρίς να μιλάει. Μετά παρέλευση 2-3 λεπτών και ενώ το κοινό γέλαγε έντονα προκαλούμενος πειραχτικά έλεγε:

– Γελάτε ε!…, Γελάστε!…, Γελάστε!… Όλοι σας 7 χρόνια καθόσασταν εδώ πάνω!

Τα τελευταία χρόνια ηταν παραγκωνισμένος καλλιτεχνικά και η περιπέτεια αυτή έγινε θέμα τον Ιούνιο του 1998 στις εφημερίδες και στο δελτίο ειδήσεων του Σκαι. Πέθανε φτωχός, μέσα στη μοναξιά, το Μάιο του 1999 στο σπίτι του απο καρδιά. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο της Γλυφάδας με παρουσία πολύ λίγων συναδέλφων του. Είχε μια κόρη, την Πατρίτσια. Αυτοί που τον τίμησαν στην κηδεία του ήταν μόνο η Άννα Φόνσου, ο Νίκος Παπαναστασίου, ο Γιώργος Φούντας μαζί με την γυναίκα του Χρυσούλα Ζώκα, η Μαρία Μαρτίκα και ο Χρήστος Φωτίδης.Την επόμενη μέρα της κηδείας του μίλησαν γιαυτόν σε δελτίο ειδήσεων του Σκαι ο Κώστας Βουτσάς και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου που είχε παίξει μαζί του στον κινηματογράφο και στο θέατρο.
Φιλμογραφία

  • Του κουτρούλη ο γάμος (1962) …. απαιτητικός πελάτης σε ραφείο
  • Πονεμέμη μητέρα (1962) ……. Τάκης
  • Ψευτοθόδωρος
    (1963)… Μήτσος Τριχάς
  • Ζητείται τίμιος
    (1963) …. Σωτήρης
  • Κόσμος και κοσμάκης
    (1964) …. ‘Ψαροκασέλας‘
  • Ό,τι θέλει ο λαός
    (1964)… Αριστείδης
  • Ο εμίρης και ο κακομοίρης
    (1964) …. Αλής Σεβνταλής
  • Άλλος για το εκατομμύριο
    (1964) …. Αριστείδης Φυσέκης
  • Το πρόσωπο της ημέρας
    (1965)…. Αποστόλης, ‘οδοντογλειφίδας‘, μέλος της μαφίας
  • Φίφης ο ακτύπητος
    (1966) …. Ζουμπάς
  • Νυμφίος ανύμφευτος
    (1967)… ελεγκτής στα τραίνα
  • Το κορίτσι της οργής (1967) …..
  • Ο τρελός τα’ χει 400
    (1968) … Ρένος Μουσάκης, σκηνοθέτης, αλλά και απατεώνας
  • Μεγάλες αγάπες (1968) ….. Τάκης
  • Ορκίζομαι είμαι αθώα (1968) ….. Λάκης
  • Η αρχόντισσα της κουζίνας
    (1969) …. Θανάσης
  • Ο θαυματοποιός (1969) …. Ρένος, καλλιτεχνικός πράκτορας
  • Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969) ….. Μηνάς
  • Αγάπησα μιαν άγνωστη (1970) …. Θανάσης
  • Το ομορφόπαιδο
    (1971)… Αλέκος Μερρτζεσόλης
  • Διακοπές στην Κύπρο μας
    (1971) …. Σωτήρης
  • Ο κυρ Γιώργης και οι τρέλες του
    (1971)… Σωτήρης
  • Κλεμμένος έρωτας (1972) …..
  • Ο ποδόγυρος (1980) …..
  • Πολίτες Β΄κατηγορίας (1981)
  • Ο πρασινοφρουρός
    (1982) ….
  • Ο άνθρωπος που το ‘παιζε πολύ
    (1983) …. Ιερεμίας
  • Ο παπασούζας φαντομάς
    (1984) …. Δημητρίου, αστυνομικός
  • Γρανίτα από χιόνι (1986) ….. Μηνάς Κοντοπόδης
  • Δημόσιος υπάλληλος (1986) …..
  • Ο μεγάλος παραμυθάς
    (1988) …. Γιάγκος
Προηγούμενο άρθροΠίτσα Καπιτσινέα 1938-2018
Επόμενο άρθροΚαραγιώργης Κώστας

Σχετικές αναρτήσεις

Ναι μεν αλλά (1972-1973)

Η ταινία, "Ναι μεν αλλά" προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 44.318 εισιτήρια. Ήρθε στην 41η θέση σε 64 ταινίες.-Μια ιδιαίτερη ταινία του ταλαντούχου...

Αλεξάντερ Πάρις

Ο Πάρις Μοσχόπουλος-Αλεξάντερ γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1932  και μόλις τελείωσε το Γυμνάσιο πήγε στην Αμερική.Σπούδασε ηθοποιός στη Νέα Υόρκη και μετά εγκαταστάθηκε στο...

Γούτης Στέλιος

Ο Στέλιος Γούτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 1 Μαρτίου 1944. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη.Ταυτίστηκε με το ρόλο του παπά αφού...

Τελευταίες αναρτήσεις