33.5 C
Athens
Κατηγορία:

Γκίωνης Φίλιππος

Ο Φίλιππος Γκιώνης σπούδασε στην επαγγελματική σχολή θεάτρου του Νίκου Μπίνα και αποφοίτησε το 1982.
Εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες και βιντεοκασέτες.
Έπαιξε στο θέατρο με το θίασο του θεάτρου Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο για πολλά χρόνια με σκηνοθέτη το Νίκο Παρίκο.
Τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψε το επάγγελμα, πήρε σύνταξη και ζει στους Αγίους Αποστόλους Αχαΐας.

Φιλμογραφία

1983Άλλος για τον Παράδεισο
1986Αγάπησα έναν Πόντιο
1983Αχτύπητα καμάκια
1983Δώστε την τσόντα στο λαό
1984Εθνική παπάδων
1982Και ο πρώτος ματάκιας
1983Μήτσος ο ρεζίλης
1983Ο Παπασούζας φαντομάς
1983Ο άνθρωπος που το ‘παιζε πολύ
1983Ο γύρος του θανάτου
1985Ο ιππότης της λακούβας
1981Ο τελευταίος άντρας
1982Πάτερ Γκομένιος
1983Παπαδίστικη κομπανία
1983Πες τα βρωμόστομε
1982Ρόδα τσάντα και κοπάνα
2011Ρόδα τσάντα και κοπάνα
1983Ρόδα τσάντα και κοπάνα Νο2
1986Ρόκυ Νο0 το νούμερο
1983Σερίφης ο Μηχανοφάγος
1983Σιδηρά κυρία
1985Τα τούβλα
1981Το μεγάλο ρουθούνι
1983Το ψώνιο
1985Τρελλός είμαι ότι θέλω κάνω
1981Τροχονόμος Βαρβάρα

Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:

ΈτοςΤίτλος σειράς
1994|1994Άλλη το πρωί άλλη το βράδυ
1990|1990Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης: Μην πυροβολείτε τον πιανίστα
2003|2003Η νταντά
1990|1990Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του
2009|2009Καρυωτάκης
1995|1995Ντόλτσε βίτα
2005|2005Ο θησαυρός της Αγγελίνας
1991|1991Οι εργένηδες (1991)
1993|1993Οι χλιδάτοι
1996|1996Σοφία Ορθή
1982|1982Το ξεκίνημα της φωτιάς: Ρόκκος Χοϊδάς

Βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει:

1989T.V Kουλουβάχατα
1990Γαμπρός με το ζόρι
1985Δημόσιος κίνδυνος Νο:1 και κάτι
1988Διακοπές του κερατά
1988Δυναστεία της λιγούρας
1988Δυο κορίτσια στο κρεβάτι μου
1988Εγκέφαλος με βίδα και βαλβίδα
1989Ερωτικές παραλλαγές
1987Εταιρεία ξυλοδαρμών Ε.Π.Ε.
1989Η Μαντόνα απ’ τη Δραπετσώνα
1985Η γυναικάρα με τα πράσινα
1985Η καμαριέρα της νύχτας
1987Η τραπεζίτισσα της Black Bank
1990Η τρελλάρα
1989Θηλυκή θύελλα
1985Ιππότης της λιγούρας
1985Λάκης και πάσης Ελλάδος
1986Με το ζόρι τρελός
1988Μικρός αλλά ήρωας
1989Μιμή η ερωτιάρα
1988Μπρος στρατός και πίσω τρέλλα
1986Ο Πιπίλας και ο Τορπίλας
1987Ο ανοιχτομάτης
1987Ο θείος μου ο νίνζα Νο1
1987Ο θείος μου ο νίνζα Νο 2
1989Ο μικρός κεραυνός
1988Ο μικρός μεγάλος Νίντζα
1988Ο μπάτσος και η μπάτσα
1989Ο μυαλοπώλης
1989Ο παραχαράκτης
1985Ο πιο διάσημος βλάκας
1986Ο τελευταίος χούλιγκαν
1989Ο υπαλληλάκος πάει στον Παράδεισο
1989Οι 3 1/2 τσαμπουκάδες
1988Οι 7 μικροί κομμάντος
1987Οι γκαρσόνες
1987Παπα-Turbo: Μας πήραν και τα ράσα
1983Παπαδίστικη κομπανία Νο2
1987Περικλής ο Τρίχας
1990Τα ερωτικά
1988Το διαμάντι του Διαμαντή
1987Το καθιστό βουβάλι και οι τηλεζουλού
1986Το κορίτσι φωτιά
1988Το συνδικάτο των μπατήριδων
1986Τρελοί παραγωγοί απίθανα μανούλια
1988Φωτιά στα μπατζάκια μου
1987Χασάπης μόρτης και αλανιάρης
1985Χωρίς μαλλί και γνώση

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες τον Γιάννη Χριστόπουλο και την σελίδα του στο facebook ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Προηγούμενο άρθροΓκιζά Αμαλία
Επόμενο άρθροΓκουζούλης Νίκος

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα