22.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΆρης Σερβετάλης 1976-

Σχετικές αναρτήσεις

Άρης Σερβετάλης 1976-

Ο Άρης Σερβετάλης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης. Συμπεριλαμβάνεται, αναμφισβήτητα, στους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1976, είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Γεννήθηκε το 1976 στο Κουκάκι, όπου μεγάλωσε. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο ξεκίνησε να εργάζεται σε μια αποθήκη ηλεκτρικών ειδών. Με την προτροπή μιας φίλης του έδωσε τις εξετάσεις του υπουργείου Πολιτισμού και γράφτηκε στη σχολή υποκριτικής Φωτιάδη.

Αρχικά ο Άρης Σερβετάλης έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, όπως το «Ουπς» του Γιάννη Κακλέα. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός με την συμμετοχή του στη δημοφιλή κωμική σειρά του Mega “Είσαι το ταίρι μου”, υποδυόμενος έναν εκκεντρικό και ασυμβίβαστο νεαρό, το Λάζαρο.
Ένα χρόνο μετά κράτησε έναν απαιτητικό ρόλο σε μια επίσης επιτυχημένη σειρά του ίδιου καναλιού, κοινωνική αυτή τη φορά, με τίτλο “Κλείσε τα μάτια”. Πρωταγωνίστησε επίσης κατά την περίοδο 2006 – 2008 στη σειρά “Singles” (Κύκλοι: 2, 2 ½, 3), ενσαρκώνοντας το ρομαντικό και ευαίσθητο Φώτη.

Άρης Σερβετάλης 1976-

Στο θέατρο “Πρόζα” έλαβε μέρος στην παράσταση “Μια Ιστορία στο Ζωολογικό Κήπο” του συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπι, καθώς και σε δύο παραστάσεις του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλους “2” και “ΜΗΔΕΙΑ”.

Tο 2018 πρωταγωνίστησε στην ταινία The Waiter και κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το 2021 πρωταγωνίστησε στην ταινία, “Ο Άνθρωπος του Θεού” σε σενάριο και σκηνοθεσία Γέλενα Πόποβιτς, ως ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης και αφηγείται τη ζωή του Aγίου μετά την εκθρόνισή του από επίσκοπος Πενταπόλεως. Στα δύο επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς, “Αθώος Ή Ένοχος” (2000-2001) που συμμετέχει, εμφανίζεται ως Άριστείδης Σερβετάλης όπου είναι και το βαφτιστικό του.

Ο Άρης Σερβετάλης και η Έφη Μπίρμπα παντρεύτηκαν το 2009. Με τη σύζυγό του είναι πολύ ερωτευμένοι και ακόμα δεν έχουν μεγαλώσει την οικογένειά τους, αποκτώντας παιδιά.

Για τον γάμο του με την εικαστικό και σκηνοθέτη, ο Άρης Σερβετάλης είχε δηλώσει: “Είναι πολύ σημαντικό αυτό, η κοινή πίστη σε κάτι είναι ο κοινός μας παρονομαστής, έχουμε τον ίδιο στόχο. Πηγαίνουμε προς την ίδια κατεύθυνση από παράλληλους δρόμους, δεν χρειάζεται να ταυτίζεται ο ένας με τον άλλον. Αυτό είναι βέβαια ένας καθημερινός αγώνας. Πέφτεις, ξανασηκώνεσαι, και πάλι από την αρχή. Είναι όμως σημαντικό να υπάρχει αυτή η κοινή πίστη”.

Όπως εξομολογείται ο Άρης Σερβετάλης στο Down Town, έπιασε πάτο μετά τη δημοφιλία του σίριαλ και επανήλθε χάρη στη βοήθεια του Θεού. «Πιστεύω. Κοίταξε, πηγαίνω στην εκκλησία σχεδόν κάθε Κυριακή, όταν μπορώ τουλάχιστον. Δεν είναι θέμα θρησκείας ή θρησκοληψίας, είναι θέμα πίστης. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να μηδενιστείς και να φτάσεις στον πάτο για να ξανασηκωθείς. Προέκυψε στην πορεία, έπειτα από μια σειρά καταστάσεων που έζησα και είδα τα πράγματα αλλιώς. Μικρός δεν πίστευα σε τίποτα. Ήμουν μηδενιστής».

Όταν ρωτήθηκε πότε έγινε αυτή η αλλαγή και πίστεψε στον Θεό, απάντησε: «Μετά το ”Είσαι το ταίρι μου”. Δεν είχε σχέση με το σήριαλ, είχε σχέση με εμένα. Είχα φτάσει στον πάτο».
«Τι έγινε; Ποιος ήταν τότε ο δικός σου πάτος;», είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος, με τον ηθοποιό να απαντά: «Αυτά είναι αποκαλυπτικά. Δεν εξηγούνται. Όπως σου είπα έπρεπε να πάρω τις αποστάσεις μου από όλη αυτή την επιτυχία, αλλιώς θα έχανα τον εαυτό μου».

Άρης Σερβετάλης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
2002Πάμε για ένα ούζο 
2005Κινέττα 
2005Το όνειρο του σκύλου 
2008Μικρό έγκλημα 
2011Άλπεις 
2012
2018The Waiter 
2021Ο Άνθρωπος του Θεού 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
2000|2000Αθώος ή ένοχος: …μ’ αγαπάς; ΑΝΤ1
2000|2000Αθώος ή ένοχος: Τέλος και αρχή ΑΝΤ1
2001|2001Είσαι το ταίρι μου! Mega
2003|2003Κλείσε τα Μάτια Mega
2005|20057 θανάσιμες πεθερές: Το θύμα πεθεράMega
2006|2006S1ngles 2Mega
2007|2007S1ngles 2 1/2Mega
2008|2008S1ngles 3Mega
2008|2008Σε είδα…: 1500 ΚινέζοιAlpha 
2016|2016Η Μαμά Λείπει Ταξίδι για Δουλειές MegaOne
2018|2018ΜπλεAlpha Κύπρου

Πληροφορίες el.wikipedia.org

Προηγούμενο άρθροΣαμπάχ Σούλη
Επόμενο άρθροΣίσκος Γιώργος

Σχετικές αναρτήσεις

Μορίδης Θόδωρος

Ο Θόδωρος Μορίδης ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1903 στην Κύπρο και πέθανε στις 22 Δεκεμβρίου του 2003 σε ηλικία 100 ετών. Ήταν σύζυγος...

Μιχάλης Μουστάκας 1956-

Ο ηθοποιός Μιχάλης Μουστάκας γεννήθηκε στη Κύπρο το 1956 και είχε θείο το "μεγάλο" ηθοποιό, Σωτήρη Μουστάκα ενώ έχει ξαδέρφη την, επίσης ηθοποιό, Αλεξία...

Γιώργος Δάνης 1920-1995

Ο Γιώργος Δάνης (Γαβρηιλίδης Δανιήλ) γεννήθηκε το 1920 και πέθανε το 1995. Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Σούλας Αθανασιάδη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιαννούλη...

Τελευταίες αναρτήσεις