23.6 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΔημήτρης Καμπερίδης 1946-2010

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Καμπερίδης 1946-2010

- Advertisement -

Ο Δημήτρης Καμπερίδης γεννήθηκε στην Δράμα το 1946 και ήταν Έλληνας ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Σπουδαστής ακόμα, συμμετείχε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ αλλά και ως χορευτής στην ομάδα “Χορικά” της Ζουζούς Νικολούδη.

Πρωτοεμφανίστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός στο Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πυρήνα που δημιούργησε το Ελεύθερο Θέατρο (ως μέλος της ομάδας των αποφοίτων της σχολής του 1970).

kameridis valakou 1
Αντιγόνη Βαλάκου και Δημήτρης Καμπερίδης

Στη δεκαετία του ’80 μαζί με άλλα μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου δημιούργησαν το θέατρο «Αμόρε» και την ομάδα «Θέατρο της Αθήνας». Είχε συνεργαστεί σε δεκάδες παραστάσεις με το Θέατρο Τέχνης, το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πολλούς ιδιωτικούς θιάσους.

Την τριετία 2003-2006 συμμετείχε σε σειρά παραγωγών του ΚΘΒΕ όπως: Το Κατερινάκι από το Χαϊλμπρόν του Χάινριχ φον Κλάιστ (2003), Ειρήνη του Αριστοφάνη (2005), Ιβάνοφ του Άντον Τσέχοφ (2005), Ιφιγένεια η εν Ταύροις του Ευριπίδη (2006) κ.ά. Εμφανίστηκε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και πολλές κινηματογραφικές ταινίες των. Θ. Αγγελόπουλου, Π. Βούλγαρη, Λ. Παπαστάθη, Ν. Σμαραγδή κ.ά.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό από τις τηλεοπτικές σειρές,  ”Είσαι το ταίρι μου”, ”Στο κάμπινγκ” κλπ. Επιπλέον είχε γράψει μια νουβέλα, με τον τίτλο “Η κιβωτός της Πελαγίας”. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών στις 12 Σεπτεμβρίου του 2010, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Δημήτρης Καμπερίδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1975Ο θίασος 
1976Γράμμα στο Ναζίμ Χικμέτ 
1977Οι κυνηγοί 
1980Ελευθέριος Βενιζέλος: 1910-1927
1980Και ξανά προς τη δόξα τραβά 
1981Άρης Βελουχιώτης: Το δίλημμα 
1981Μάθε παιδί μου γράμματα 
1982Ρόζα 
1982Ταξίδι στην Πρωτεύουσα 
1982Το αίμα των αγαλμάτων 
1984Όστρια το τέλος του παιχνιδιού 
1987Όνειρο αριστερής νύχτας 
1987Θεόφιλος 
1988Τοπίο στην Ομίχλη 
1995Το Βλέμμα του Οδυσσέα 
1997Αύριο θα Ξέρουμε 
2000Πάμπτωχοι Α.Ε. 
2001Annas sommer 
2002Η Φούσκα 
2004Περιμένοντας τα σύννεφα 
2005Το Όνειρο του Ίκαρου 
2011Οι ιππείς της Πύλου 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|197238ο αστυνομικό τμήμαΥΕΝΕΔ
1976|1976Μια φορά κι έναν καιρό: Το μαγικό κουμπί ΕΡΤ
1979|1979Ο Συμβολαιογράφος ΕΡΤ
1980|1980Αργώ ΕΡΤ
1982|1982Κοχλίας: Χαμένη άνοιξη ΕΡΤ
1982|1982Οι δικηγόροι ΕΡΤ
1984|1984Λαχείο ΕΡΤ2
1984|1984Τοπική εφημερίδα: Ο γάμος ΕΡΤ2
1985|1985Μικρές αγγελίες ΕΡΤ2
1985|1985Χαίρε Τάσο Καρατάσο ΕΡΤ
1987|1987Αλέξανδρος Δελμούζος ΕΤ2
1987|1987Το Μπουρίνι ΕΡΤ2
1989|1989Στο camping ΕΤ1
1989|1989Όλη η δόξα… Όλη η χάρη… ΕΤ1
1989|1989Ασημίνα Λαΐου ΕΤ3
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1990|1990Ξενοδοχείο Αμόρε Mega
1992|1992Άφρικα Mega
1992|1992Το σόι μας Mega
1993|1993Αναστασία Mega
1994|1994Μη Φοβάσαι τη Φωτιά… Mega
1994|1994Παράθυρο στον Ήλιο ΕΤ1
1995|1995Χαμένη άνοιξη ΕΤ1
1996|1996Λόγω τιμής Mega
1996|1996Ο Πρίγκιπας ΕΤ1
1996|1996Οι επαγγελματίες: Το μυστικό του Κουρτ Mega
1997|1997Τα χρώματα της αγάπης: Το κορίτσι της ερημιάς ΕΤ1
1998|1998Η Ζωή που δεν Έζησα Mega
1998|1998Το σημάδι του έρωτα Mega
2000|2000Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες ΕΤ1
2000|2000Γεώργιος Βιζυηνός: Η Σιωπή των Αγγέλων ΕΤ1
2000|2000Περί ανέμων και υδάτων Mega
2001|2001Είσαι το ταίρι μου! Mega
2003|2003Λένη Mega
2006|2006Εντιμότατοι κερατάδες: Ο παρλαπίπας κερατάς Alpha
2007|20071 Μήνας και ΚάτιMega
2007|2007Πλάκα μου Κάνεις! ΑΝΤ1
2007|2007Υπέροχα πλάσματα Alpha
2008|20087 θανάσιμες πεθερές: Η Πόντια πεθεράMega
2008|2008Οι ατρόμητοι Alpha
2008|2008Ποιος μας πιάνει! Mega

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Κάππης 1928-1999

Ο ηθοποιός, Γιώργος Κάππης γεννήθηκε το 1928 στην Θεσσαλονίκη και έγινε γνωστός από δεύτερους ρόλους σε κωμωδίες του κινηματογράφου.Εμφανίστηκε σε ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη...

Ελένη Προκοπίου 1941-

Η Ελένη Προκοπίου είναι Ελληνίδα ηθοποιός, χορεύτρια και χορογράφος.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου 1941. Έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες...

Μιχάλης Νικολινάκος 1923-1994

Ο Μιχάλης Νικολινάκος γεννήθηκε στα Άλικα Λακωνίας το 1923, αλλά από μικρός εγκαταστάθηκε στον Πειραιά.Μετά το 1946, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και φοίτησε παράλληλα...

Τελευταίες αναρτήσεις